יש לי בעיה

יעלוש2

New member
יש לי בעיה

אני לא מבינה איך זה שהחרדים שיושבים בכולל לא עובדים מגדלים 8 ילדים ויותר.יכולים להרשות לעצמם לקנות שטריימל ב1000 דולר פיאת קסטם ב2000 דולר הולכים לרןפאים פרטיים ןלחתונות קונים בגדים יקרים תכשיטים יקרים מישלוחי מנות במחיר יקר ועוד נותנים למלמד בפורים100 דולר תגידו זה לא מוגזם??????????????????????????.

אז ככה...

שטריימל זה הוצאה של פעם בחיים. חוץ מזה, הליטאים הולכים עם כובע, שזה מקסימום 150$ והחסידים הפולנים עם ספודיק, שזה משהוא כמו 400$. בפאות אני לא מתמצא, אבל נשמע לי מחיר מופרז 2000$(אולי למי שיש לה כסף מיותר) רובם בריאים מאד!(בזכות התפילות...) ככה שאין צורך ברופאים פרטיים. הוצאות לחתונות - לוקחים גמחים. משלוחי מנות - נכנסים לאובר בבנק ו100$ למלמד, הרי ידוע שהוצאות תלמוד תורה לילדים לא נכללים במה שנקצב בראש השנה.

אחי,

החתימה שלך, על שלושת חלקיה משעשעת לי ת'צורה לאללה. במיֻחד היידישיזם של "כאשר זה חשוך מאד".

wr האחד

New member
איך לא ?זה ברור !

איך לא תאמר כפרה על חרדים
ובמיוחד אחרי שקיבלת טאג-ליין אצל אריאלה בחוזרים איך ההרגשה? למכור את כל היקר בשביל טפיחות שכם מאנשים כאלה טיפת בושה אין לך? מקווה שתתעשת

לא יודע מה לענות לך

מי אתה לעזזאל האחד ? היית פעם בחייך בטיש ? או רק עוד ניק ....... ? למכור את כל היקר ? כל היקר ? מה זה ? אתה לדוגמה ? מאנשים האלה ? מה הם לא אנשים ? דמם שלהם מים ? בושה אין לי ? בושה הוא לבקר בפורום יוצאים בשאלה פורום של כופרים-פורקי עול , גאה להיות בטאג ליין בפורום חוזרים בתשובה

יעלוש2

New member
אולי קצת הגזמתי?

אבל בכל זאת איך הם מיסתדרים? כשהבעל לא עובד רק לומד ואישה מפרנסת את הבית

אליה1

New member
ואולי לא הגזמת...

ומה עם אלה שלא עושים מילואים, או צבא? למה אח שלי וגיס שלי, כל אחד מהם, נותן כמעט 40 יום בשנה בשטחים והם עומדים ומתנדנדים למען ישראל...? ואם מישהו מהחרדים עושה את הדברים האלה - אז איתו הסליחה.

אליה1

New member
את באמת לא יודעת מאיפה להם הכסף?

זה מהקצבאות שהם מקבלים מהכסף שלי ושלך יקירתי.

הם מקבלים הכל מאיתנו

אזכיר שוב את החישובים שערך העיתונאי שחר אילן.: בשנת 2001 הגיע הסיוע הישיר (קצבאות ילדים, קצבת אברך בכולל והבטחת הכנסה) והעקיף (פטור מארנונה, הנחות בגני ילדים וכד') למשפחה חרדית עם 10 ילדים ל 11,500 ש"ח. חילוני שרוצה להגיע לסכום כזה צריך להרויח 20,000 ש"ח ברוטו. לסכום זה ניתן להוסיף את התרומות והכספים הפיקטיביים המאפשרים לשלם לאברך קצבה של 1,000 עד 5,000 ש"ח (למרות שהמדינה נותנת רק 700 ש"ח) הרי שבמקרים קיצוניים ההכנסה הכוללת של משפחה כזו תגיע ל - 15,000 ש"ח!!!! הקיצוצים שנעשו בשנה האחרונה והמשבר הכלכלי של החרדים שפוגע גם בתרומות צימצם את ההכנסות הללו ב - 10% לפחות. הגזרות של ביבי אמורות לקצץ עוד 40% כך שהמשפחה הזו תצטרך להסתפק ב כ -6,000 עד 7,000 ש"ח בלבד. אני משוכנע שאז לא ישאר להם כסף לא רק לשטריימל אלא גם לאוכל ושום גמ"ח לא יוכל להציל אותם. לדעתי זה חמור מאד משום שלא הוגן להטיל גזרות כאלה על ילדים שכבר נולדו. יש הגיון בהצעה שכל ילד שיוולד 9 חודשים מהיום והלאה יהיה זכאי לקצבה הבסיסית בלבד (150 ש"ח). הגזרות הנוכחיות יביאו לרעב ותת תזונה , לא רק לחרדים, אלא גם לבדואים, לערבים איסלאמיסטיים (חוב"תים ערבים) ולקבוצה קטנה (פחות מ - 20,000 משפחות) של משפחות מרובות ילדים יהודיות לא חרדיות שסובלות ממצוקה השכלתית , חברתית ולעתים נפשית או תפקודית .

חלאס !!!!!

נשבר לי מההאשמות שגובלות בא*******.... עד מתי נשמע שהחרדים זוללים אותנו ארוחת בוקר צהרים וערב. לא כל החרדים מתנהגים ככה ולא כולם לוקחים כסף מהמדינה..

rigoletto111

New member
ברור שהמון חרדים לא לוקחים קצבת

ילדים, ואתה בטח מכיר מלנתלפים חרדים שפשוט מוותרים לכוילל על הקצבה ...

למעלה