יש לי בעיה..

onlyme10

New member
יש לי בעיה..

אני נוהגת מידי פעם לפקוד את חנויות הבגדים, לרכוש פריטים ואז לאחר מספר ימים אני מתחרטת על הרכישה ומיד רצה להחזיר את מה שקניתי. במקרה הטוב זה נגמר בביטול עסקה והחזרת הכסף אך לעיתים זה נגמר בזיכוי ואז אני נשארת איתו עד שאני מוצאת מישהו שיקנה אותו ממני. בהתחלה חשבתי שזה זמני ויחלוף אך לצערי התופעה נמשכת כבר שנתיים. אני קונה בגד ולאחר מכן מחזירה. אף על פי שאני יודעת שזה לא טוב ולמרות שאני בדרך כלל קונה דברים שאני צריכה אני לא מצליחה להיגמל מהאובססיה הזו ויתרה מזו לא מצליחה להבין מדוע אני פועלת כך, כל מה שאני יודעת הוא שזה חזק ממני. ברצוני לציין כי אין פה מניע של כסף, אני פשוט מרגישה ממש רע לאחר הרכישה. אומנם זה מעט קיצוני אך אני מרגישה כמו מישהי שאוכלת ואז מקיאה... מה אוכל לעשות בכדי לטפל בהרגל הזה??.. אודה לכל התייחסות.

גרא.

New member
10 onlyme,את יכולה לעשות שני דברים.תחילה,

קחי מספרים וגזרי את כרטיס האשראי שלך.וכעת בלא הכרטיס לכי לטיפול פסיכולוגי בגישה קוגנטיבית התנהגותית. שיוכל לעזור לך להגמל מההרגל הכפייתי הזה.

onlyme10

New member
ראשית, תודה על התגובה

שנית, באשר לשני הדברים שהצאת, אין לי כרטיס אשראי, את הרכישות אני מבצעת במזומן, כך שהצעתך הראשונה לא רלוונטית. בנוגע לטיפול, אני כבר מטופלת, אומנם לא בטיפול קוגנטיבי התנהגותי אלא יותר בכיוון הפסיכודינמי.. (יש לציין שהגעתי לטיפול מסיבות אחרות לגמרי..) העלתי את הנקודה הזו בטיפול רק לא מזמן למרות שאני נמצאת בטיפול כבר שנה וחצי ולצערי טרם קיבלתי מענה הולם לבעיה מהפסיכולוגית שלי, היא אומנם מעלה כל מיני השערות שעונות על למה אני פועלת כך אך אין התייחסות ממוקדת של איך בעצם לפתור את הבעיה... לכן פניתי לפורום... מה בכל זאת אוכל לעשות?...

גרא.

New member
onlyme10,בכל מקרה,אם תצאי מהבית עם כמה שקלים,

ולא עם כמה מאות,לא תוכלי לקנות ולא כלום,ולזה היתה הכוונה בהשמדת כרטיס האשראי.מאחר ואת כבר מטופלת אין מקום להכנסת פסיכולוג נוסף,במקום,נסי למצוא ולהצטרף לקבוצה של מתמכרים לקניות אנונימיים,בה בתמיכת הקבוצה,תוכלי להתגבר בהדרגה על ההתמכרות הזאת.מצ"ב קישור של מכון המתמחה בכך,זו אינה המלצה כיוון שהמכון לא מוכר לי,אלא בחינה של האפשרויות הטיפוליות.בהצלחה.

onlyme10

New member
או קיי,

אולי לא הסברתי את עצמי נכון, אני לא חושבת שהבעיה היא התמכרות לקניות כיוון שאני קונה אך ורק דברים שאני באמת צריכה ולאחר הרכישה מרגישה ממש רע ומיד רצה להחזיר.. אין לי דחף בלתי נשלט לקנות, הדחף הוא רק בלהחזיר.. בכל מקרה, לא נראה לי שקבוצת תמיכה תעזור, כיוון שלא מדובר בהתמכרות אלא באובססיה. פניתי לפורום זה על מנת לקבל חוות דעת נוספת, כיוון שהרגשתי שאינני מקבלת מענה הולם מהפסיכולוגית שלי, אך כנראה שעלי להסב את תשומת ליבה לחומרת הבעיה ובתקווה שכך היא תיפטר.

גרא.

New member
onlyme10,הדחף הוא להחזיר,ולהחליף,רק להחזיר?

מאחר ואת כבר בטיפול,ברור שעלייך להסב את תשומת לב הפסיכולוגית ,לדפוס ההתנהגות הזה,שכנראה מאד מטריד אותך.

onlyme10

New member
כמו שכבר אמרתי קודם,

הדחף הוא לא ברכישה, אין לי רצון לקנות ואני אפילו די שונאת לעשות שופינג.. הדחף מתעורר רק לאחר שאני כבר קונה משהו.. אם כבר אני קונה - אני מחזירה.. לכן לא נראה לי שמדובר בהתמכרות לקניות, נראה לי שיש כאן משהו אחר.. אבל, אולי אני טועה וברור שדפוס התנהגות זה מטריד אותי, הרי מדובר בהרבה אנרגיות מבוזבזות וכמו כן תופעה זו אינה לגיטימית שכן אנשים בדרך כלל קונים בגדים ולובשים אותם ולא רצים להחזיר.. מקווה למצוא פתרון במהרה.. תודה על ההתייחסות.

למעלה