יש לי בעיה

yael filan

New member
יש לי בעיה

נכון יש את הקטע בטרוט ובעיקר בקאנטר וגאלופ וקפיצות (בקיצור, כל מקצב שהוא מעל טרוט) את הקטע (רק באוכפי אינגליש!) שנורא כואב ברגליים, בחיבור של השוק וכף הרגל, כי הארכובות עושות כואב, אוקי, אז הבעי שלי היא כזאת: אין לי הרבה כסף עכשיו, וזה ממש כואב, האפשרות היחידה שזה לא יקרה היא לרכב עם צ´אפס? ולמי ששואל, יש לי בעיה קלה של שמירה על הקצב (כי אני רק מתחילה קאנטר חכמים שכמוכם) ושל שמירה על הישיבה הנכונה, אז הארכובות מחליקות חורה ואני לא מצליחה לשמור אתן על הכריות (כי אין לי עדיין נעליים מתאימות, הן בדרך מצרפת).

מריושי

New member
פשוט תרכבי נכון...

העצה הכי נכונה... כל עצה אחרת פשוט תרגיל אותך להרגל מגונה לא להיות עם הכריות על הארכובות את רוצה פיתרון איך להמשיך לרכוב לא נכון?

yael filan

New member
אממממממם

אז ככה, המורה שלי תמיד אומרת לי להעביר את הארכובות קדימה, שלא יהיו תקועות בשקע הזה ברגל, שיהיו כמעט על הכריות, ואני מנסה אבל זה לא כל כך קל בקאנטר לא למי שמתחיל

shai00

New member
אמממממ ~מנסה לעזור../images/Emo101.gif~

תקשבי זה עניין של הרגל זה יעבור לך- סיפורון: זה היה כואב לי כמה שיעורים אבל אתמול לדוגמא עבדנו על שמירת קצב בקפיצות (שהסוס בקאנטר בלי שינוי קצב לפני הקפיצה ואחריה) וכל האימון היה בישיבת וקפיצות וזה לא כאב בכלל... אז תני לעצמך עוד כמה אימונים .... וצ´אפס זה להגנה על החלק של השוק(כמו מגפיים). גם הנעליים שלי בדרך מצרפת!!!

yael filan

New member
איזה מתוקה!

תודה! אבל עם צ´אפס זה יהיה לי יותר טוב, במקרה בשיעור אחד חברה שלי השאילה לי את שלה, וזה היה ממש נוח והגן לי על החלק שתמיד כואב, משום מה

show jumping

New member
יש לי תשובה...

כדי שלא יכאב לך את צריכה לשמור שהארכובות לא יברחו לך אחורה. לצ´אפס בכלל אין חלק בכך, פחות כואב לך איתם כי הם כביכול מגנים לך על החלק הזה של הרגל. הדרך היחידה היא פשוט להתאמן ולשבת נכון. תשמרי על הרגליים במקום ואל תתני לעקבים לעלות למעלה. בהצלחה.

yael filan

New member
גם את מתקוה מתוקה מתוקה מתוקה

אני יודעת, ובטרוט והליכה אין חלי בעיה כזאת, אבל בקאנטר וקפיצות אני פשוט עוד לא מצליחה לשמור את זה נכון, וזה ממש כואב.

shai00

New member
שאלה../images/Emo35.gif

את רק התחלת קאנטר ואת קופצת!?

כמובן!

אני התחלתי קפיצות לפני טרוט! דרך אגב, אין לי מושג מה זה צ´אפס ... אילו ידעתי, הייתי יכולה לעזור
דרך אגב, יעל מאמי, זה לוקח זמן! את חושבת שקאנטר וטרוט וכל השאר בא ככה בטבעיות? כן, יכול להיות שלאנשים אחרים יותר קל, אבל צריך ללמוד! אל תדאגי, את עוד תצליחי! אין מה להלחץ! לאט לאט, באיזי! אני אתן לך עצות, למרות זאת: טרוט, כל הכוח של הקום שב נובע רק מהחלק האחורי של הרגל, את עושה מעין קפיצה פיצית קדימה כשאת קמה, הכי חשוב לא למשוך את המושכות! קאנטר, תדבקי אל המקום הכי נמוך באוכף ותזרמי עם התנועה של הסוס. אם זה קשה לך בלי רגליים, אז תדביקי את הרגליים לבטנו של הסוס (אבל לא יותר מדי, כי אז הוא יתחיל גאלופ) הכל נובע מהמותניים.. קדימה אחורה, תנסי גם למצוא לך סוסה עם קאנטר יפה! גאלופ: עומדים באוכף, נשענים קדימה ועושים חיים! לא למשוך כמו מטורפים בפה! קפיצה: ישיבת קפיצות זה משהו שלומדים, זה כמו הישיבה בגאלופ.. מעט שונה אבל.. אני לא יכולה להסביר בדיוק. טוב, זה כל מה שאני יודעת, (טאז.. יאללה! לסקול!) אני מקווה שאין טונה טעויות... U-
בה-ביי!
דודי בלסר לשלטון!
לזכרה של אולדון

1VeReD

New member
עוד עצה

כל מה שאמרו קודמי נכון מאוד אבל לזמן הקרוב עד שצליחי לדאוג שהרגלים לא ישקעו בארכובה ויהייו על הכריות כדי לך לרכב עם נעליים גבוהות ולא ספורט גם לי בשיעורים הראשונים זה הייה ככה ודרך אגב מדריכת טיפולי אמרה לי פעם שיותר קל לשמור תרגליים למטה עם מגפיים ארוכות או צאפס אין לי מושג אם זה נכון...

yael filan

New member
זה נכון

עם נעליים גבוהות או צ´אפס יותר קל לשמור את הרגליים למטה, והמורה שלי גם מדריכה טיפולית, אני מציעה לכולכם ללמוד רכיבה רגילה אבל עם מורה שמלמדת גם טיפולית

מן הסתם

שכאשר רוכבים עם ציוד רכיבה מקצועי כמו צ´אפס ו/או מגפיים קל יותר לשבת כמו שצריך. סה"כ, לשם כך נועדו אביזרי הרכיבה הללו והם מתוכננים לרכיבה נוחה...

Doni 1

New member
רגע אתם לא עושים ג´וג??

אתה כל הזמן מדברים הליכה-טרוט-קאנטר-וגלופ ג´וג אתם לא עושים באינגליש??? ג´וג=מקצב של שתי פעימות בקיצור זה טרוט איטי יותר ויושבים באוכף ולא עושים קום שב

show jumping

New member
אמממ...לא.

באינגליש אין ג´וג. טרוט ישיבה זה טרוט שיושבים בו. אולי אולי מתחילים שיותר קשה להם לשבת בטרוט עושים טרוט איטי יותר, אבל בעיקרון זה לא נכון שג´וג באינגליש זה טרוט ישיבה.

Doni 1

New member
רגע רגע רגע

אתם מתכננים את המפגש רק לרוכבי אינגליש??? כי אני רוכבת ווסטורן ואני מאילת

Doni 1

New member
תודה שענית

תודה לך שענית לי כי חוץ מימך רק אלמוג ענה לי ושלחתי למלא ילדים הודעות

למעלה