יש לי בעיה..

HaMsTeR

New member
יש לי בעיה..../images/Emo118.gif

יש לי חברה טובה מאוד (אנחנו חברות מאז כיתה ג', ועכשיו אנחנו בכיתה ח') שממש מתנהגת כאילו היא שפוטה שלי.
היא כל הזמן מחקה את צורת ההתנהגות שלי.. את הצורה שבה אני מדברת.. ואני לא היחידה ששמה לב לזה.. כבר אמרו לה ולי את זה המון פעמים. כולם שמים לב לזה. לדוגמא- כמה ימים אחרי שהחבר שלי ואני נהיינו חברים, פתאום היא החליטה שהיא גם אוהבת מישהו. (שלפני זה היה סתם ידיד שלה ושלי והיא לא הרגישה אליו שום דבר). עכשיו היא חברה שלו והקשר שלהם לא הולך טוב, אבל היא כאילו ממשיכה להיות איתו רק בגלל שגם לי יש חבר.. ואני כל כך שונאת את זה. היא לא מסוגלת להגיד שום דבר שהיא באמת חושבת.. היא אפילו לא מתלבשת כמו שהיא באמת אוהבת. ניסיתי לדבר איתה על זה המון פעמים וכל הזמן היא מכחישה את ההתנהגות שלה ואומרת שהיא לא ככה... הייתה גם פעם אחת שהיא אמרה שאני צודקת ושהיא תשתנה, אבל היא נשארת אותו דבר... אני חושבת שזה בגלל שלפני כמה שנים הייתי ממש יורדת עליה על המון דברים שהיא הייתה עושה (דבר שלמדתי, לצערי הרב, מחברה אחרת שהייתה עושה בדיוק את אותו דבר לי, כשהייתי ממש קטנה
) אני לא אוהבת את זה, אני רוצה שהיא תשתנה. שתפסיק לעשות את כל מה שאני עושה ותתחיל לעשות את מה שהיא רוצה לעשות ואין לי מושג איך לגרום לה להיות ככה

sh53

New member
אולי תנסי להתרחק ממנה ליום-יומיים

אולי קצת להיות לבד, יתן לה חומר למחשבה? אולי אם היא לא תראה אותך בשטח, אז לא תהיה קצת מושפעת ממך? אם היא תתקשר אלייך ותרצה לדבר או להפגש, תגידי לה שאת עסוקה ולא יכולה כרגע, אל תאמרי לה שאת מנסה לעשות ניסוי - איך הלבד ישפיע עליה, האם גם כשהיא תהיה לבד עדיין תשפיעי עליה (מרחוק)? מה דעתך לנסות את זה יומיים בערך? אולי יומיים לבד יעזרו לה לחשוב לבד ולא לחקות אותך כל הזמן?

HaMsTeR

New member
הבעיה היא..../images/Emo118.gif

שאנחנו לומדות באותו בית ספר, באותה כיתה... אני לא יכולה להמנע מלדבר איתה ולהפגש איתה כי אנחנו כל הזמן ביחד. זה לא שהיא מתקשרת אלי ונפגשת איתי כל הזמן, כמעט ההיפך הגמור, אבל כשאנחנו ביחד, וגם ביחד עם חברות אחרות, היא תמיד מתנהגת כמוני

sh53

New member
לדבר איתה - לדבר עם הלב ולא הראש

היא יוצאת עם מישהו שהיא לא אוהבת רק כי לך יש חבר? לומר לה שהיא פוגעת בו ולא מגיע לו לצאת עם מישהי שלא אוהבת אותו, רק כי היא לא רוצה להיות לבד או כי היא רוצה לחקות אותך. לשאול אותה אם היא היתה רוצה שבחור יתנהג אליה באותה צורה כמו שהיא נוהגת אל הבחור שהיא יוצאת איתו. היא לא מסוגלת להגיד שום דבר שהיא באמת חושבת"? לשאול אותה שוב ושוב מה דעתה בענין, לא יודעת למה היא לא חושבת לבד, למה היא נותנת לאחרים לחשוב (ולהחליט) במקומה, לא לוותר לה ולשאול אותה שוב ושוב - נו מה דעתך? נו מה את חושבת על זה? - להיות קצת נודניקים, אבל אם היא קצת מעצבנת אותך, מותר לך לעצבן קצת אותה. מה זה יתן? זה ידרבן אותה קצת לחשוב וקצת להביע את דעתה, ולא לתת לאחרים תמיד לחשוב במקומה או להחליט במקומה. בענין הלבוש - אין תלבושת אחידה היום אבל כשאני עוברת ברחוב, כולם מתלבשים אותו דבר: ג'ינס וחולצות בטן, או טייצים/מכנסיים עם פסים בצד או למטה וכו'. למה את חושבת שהיא לובשת בגדים שהיא לא אוהבת? היום כולם כבר מתלבשים אותו דבר, הרבה נסחפים אחרי האופנה וזה כבר כמו תלבושת אחידה, למרות שזה לא מוגדר כך. לסיום - אי אפשר להכריח אנשים בכוח לעשות דברים. את רוצה להיות איתה, אז זאת היא, יכול להיות שהיא תשתנה ויכול להיות שלא. את לא רוצה שהיא תחקה אותך, יש אפשרות אחת ואני מניחה שחשבת עליה, ויש לה מחיר והשאלה אם לשלם את המחיר שווה לך. לבסוף - אף אחד לא אוהב שיורדים עליו. יכול להיות שהיא תשתנה ויכול להיות ששום דבר לא יעזור, אז אין טעם לרדת עליה. ככה היא ואין מה לעשות.

HaMsTeR

New member
אוקיי...../images/Emo26.gif../images/Emo118.gif

אני לא יודעת כמה היא פוגעת בו, כי ממה שהבנתי- שניהם חברים אחד של השני רק כי הם רצו חבר.. בכל מקרה- הם לא בקשר כל כך רציני, ככה שגם אם היא תפרד ממנו- הוא לא יסבול מזה כל כך... אבל כן- היא צריכה להיות עם מישהו רק כי היא אוהבת אותו ולא משום סיבה אחרת. אני לא יכולה להגיד לה (גם בצורה עדינה) שהיא צריכה "לחשוב לבד" ולא כמו אנשים אחרים, כי ברגע שאני עושה את זה (וכבר אמרתי לה על זה כמה פעמים) היא מתחילה להיות קיצונית- אומרת בדיוק את ההיפך ממה שאני חושבת, גם אם היא לא חושבת ככה- לזמן קצר, ואז ממשיכה להתנהג כרגיל... אבל אני יכולה לנסות שוב וכן לשאול אותה מלא פעמים מה היא חושבת לגבי כל מיני דברים.. לא יודעת אם זה יעזור, אבל מוכנה לנסות. לבוש- כן, כולם מתלבשים בערך אותו דבר, אבל כבר קרו הרבה מקרים שאני קניתי איזשהי חולצה ושבוע אחרי זה היא קנתה בדיוק את אותה אחת "במקרה". וזה לא שחסרים לה בגדים או משהו.. וחוץ מזה, אני לא מתלבשת *בדיוק* כמו שכולם מתלבשים, הסגנון לבוש שלי לא מוגדר במיוחד... והיא מתלבשת כמעט כמוני. טוב, רוב החברות שלי מתלבשות אותו דבר וכשאני חושבת על זה- באמת לא בטוח שפה היא מחקה אותי, אבל לפעמים זה ממש נראה ככה.. אני כבר לא יורדת עליה. הפסקתי עם זה די מזמן... ואני לא רוצה לאבד אותה כי היא בערך החברה היחידה שאני ממש מרגישה בנוח להפתח כלפיה ולספר לה (כמעט) הכל...

PEACE FOR ALL

New member
מכירה את זה.

גם לי הייתה חברה כזו. אמנם עכשיו אנחנו כבר לא חברות, אבל לא בגלל משהו שקשור לזה. בכל אופן, אני יודעת כמה שזה מרגיז כשאנשים מתחילים לדבר, להתלבש ולהתנהג כמוך. היו רגעים שממש התחשק לי לצעוק עליה שתפסיק. איכשהו, התאפקתי. ואני מאוד שמחה על זה היום. זה פשוט עבר מעצמו. אולי נמאס לה, אולי היא הבינה לבד שזה מציק לי.. אני לא יודעת מה. פשוט מאוד למדתי להתעלם מזה. אל תייחסי לזה תשומת לב מיוחדת. זה יעבור לה. היא לא תמשיך לחקות אותך לנצח. היא תעצב אופי משלה עם הזמן. היא תבין שלא שווה לה להיות בנאדם "אחר" ממה שהיא. אני חושבת שאם תדברי איתה זה דיי יפגע בה. להגיד לה "שמעי, לא נעים לי שאת מחקה אותי" זה פוגע. זה ייגרום לה להרגיש נחותה, ואולי אפילו מגוחכת. לדעתי, עדיף שלא תעשי את זה. היא לא עשתה שומדבר רע. לא מגיע לה להפגע. בקיצור, תתעלמי. כמה שזה קשה, תתעלמי. תחכי. אני בטוחה שזה יעבור.

ת מ ו ז

New member
מה מה מה מה

דבר ראשון למנהלת: איך זה יפטור משהו אם היא תתרחק ממנה? דבר שני לה: אם את חברה טובה תפרגני לה. אולי היא מקנאת בך על מה שיש בך ורואה בך דמות לחיקוי אז היא פשוט מחכה אותך... אני לא רואה בזה שומדבר רע... זה רק מחמיא לך. ואת יכולה לדבר איתהמעל אינדיוידואליות עצמית. אבל חבל שתורידי לה תביטחון.. בסך הכל היא חברה...

HaMsTeR

New member
../images/Emo51.gif על התגובות! ../images/Emo140.gif../images/Emo118.gif

לPEACE FOR ALL- אני פשוט מרגישה שאני לא יכולה לחכות עם זה יותר. אני רוצה שהיא תפתח לה אופי משל עצמה ותפסיק להיות כמו אחרים (בעיקר כמוני) כל הזמן... אני לא רוצה שהיא תמשיך להיות ככה. כולם רואים כמה שהיא מתנהגת כמוני וזה גורם לאנשים רק לא לאהוב אותה, כי אנשים אוהבים אנשים שעושים דברים על דעת עצמם ולא על דעת אנשים אחרים. אני רוצה שהיא תפתח לעצמה דעות וזה יכול לקחת לה שנים. אני לא רוצה שבמבט לאחור היא תחשוב כמה השנים האלה היו מבוזבזות עבורה כי היא רק עשתה את מה שאני עושה ולא את מה שהיא באמת רצתה לעשות... לת מ ו ז- יכול להיות שזה כן יפתור את זה, כי אם אני אתרחק ממנה- לא יהיה לה את מי לחקות, אז היא תתחיל לעשות את מה שהיא רוצה ולא יהיה לה את מי לחקות. או שהיא פשוט תעבור לחקות חברה אחרת. אני לא מבינה מה יש לה לקנא בי.. בסדר, בזמן האחרון באמת טוב לי והכל, אבל לפני זה הייתה תקופה ארוכה שהיה לי רע. וגם אז, היא תמיד חיקתה אותי. זה ממש לא מחמיא לי. אני לא רוצה שאנשים יחקו אותי ופשוט יאבדו את ה"אני העצמי" שלהם בגלל שהם כל כך עסוקים להיות כמו מישהו אחר... אני רוצה שהיא תתנהג כמו עצמה ולא כמוני.. ואני לא מנסה לפגוע בה ואני כבר לא יורדת עליה. כבר מזמן לא.. אבל אני יודעת שאני לא הייתי בסדר בהתחלה.

sh53

New member
קודם כל יהיה שקט נפשי ל- HaMsTeR

דבר שני, החברה תצטרך להתמודד עם דברים לבד ולחשוב לבד ולארגן לעצמה את החיים לבד, ולא כל הזמן לחקות אחרים ולעשות מה שאחרים עושים, אלא להתחיל להפעיל את הראש ולחשוב, במקום שאחרים כל הזמן יחשבו במקומה. קנאה בצורה חולנית, עד כדי כך שמחקים אחרים (הן בדיבור, בהתנהגות והן בצורת הלבוש) זה לא דבר בריא. לבחורה אין זהות משל עצמה. אם מישהו מקנא קצת זה בריא, אבל זה לא המקרה כאן.

HaMsTeR

New member
קוראים לי גוני (Goni) ../images/Emo118.gif

את צודקת לגמרי
הלוואי והייתי יכולה לגרום לה פחות לקנא ולחקות אותי אבל היא כל כך התרגלה לזה...

למעלה