יש לי בעיה

קיאנו

New member
יש לי בעיה ../images/Emo10.gif

שלום לכולם! אני לא יודע אם זה המקום, אבל ננסה! לאחרונה התמלאתי בנקודות חן בבטן ובידיים.. פשוט המון!... המוזר הוא, שאני לא נוהג להיות בשמש ובקושי הולך לים.. כמובן שביקרתי אצל רופא עור שקבע לי להסיר כמה שנראו לו מסוכנים, אבל זה לא מספיק!
אני חייב למצוא דרך להפתר מהם!... והאמת? לא ממש משנה לי איך! רפואה אלטרניטיבית באה בחשבון, לייזר, אפילו תרופות סבתא אני מוכן לנסות!
הבנתי שקיימת משחה שמורחים על הגוף ומעלימה נקודות חן.. מישהו מכיר? ואם לא? מישהו יודע על מקום שניתן להסיר נקודות בלייזר והאם זה משאיר צלקות? או פתרון אחר כלשהו שיכול לעזור לי? אני נואש! תודה.

freearth10

New member
ה... נקודות האלה

למה הן כל כך מציקות לך? נקודות חן בבטן? נשמע לי מגניב! לא הרבה אנשים יכולים להתהדר בחן שכזה בבטן. הנקודות האלה הופיעו כדי לעורר בך משהו. אם כל מה שאתה רוצה זה להפתר מהם, אז אתה בטח תמצא את הפורום המתאים. אבל אם אתה רוצה להתמודד עם הסיבה שהביאה להופעתם - אתה כבר בפורום המתאים. מקווה שתמצא טיפול למה שבאמת מציק לך. מאיה

bestofhealth

New member
מספר שאלות ברשותך

שלום קיאנו, האם אתה יכול אולי לנסות לתאר את הנקודות האלה? האם היית מגדיר אותן קטנות (קוטר עד 1 מ"מ) ועגולות, או האם הן מעט יותר גדולות (2 מ"מ ומעלה) ושטוחות? אם הן הגדולות יותר, האם הן עגולות או בעלות צורות אסימטריות שונות? אם לא איכפת לך, האם אתה יכול לכתוב את גילך? ושאלה אחרונה, האם עשית לאחרונה בדיקות דם? ובמידה וכן האם היו חריגים כלשהם? גובי

קיאנו

New member
אז ככה...

רוב הנקודות הן קטנות ועגולות, הן לא מסוכנות אם לזה ניסיתי לחתור
היו כמה שהיו שחורות מידי או לא סימטריות או כגדולות, ואלו הוסרו בהוראת רופא.. הסיבה שאני רוצה להפתר זה לא מטעממי בריאות אלא פשוט כי זה לא יפה!!! כשאני אומר שאני לי המון.. אני מתכוון לה-מ-ו-ן!
ואני עוד מעט בן 26

bestofhealth

New member
נקודות חן

שוב שלום, השאלות שלי לגבי צורתן וגילך נועדו כדי להבין אם אלה נקודות חן או מה שנקרא בלע"ז LIVER SPOTS או AGE SPOTS. מכל מקום נקודות חן, (והן אכן יכולות הרבה פעמים להופיע בזמן קצר ביותר, אפילו במהלך יממה אחת), מופיעות בדר"כ אצל אנשים בעלי עור בהיר במיוחד ובמקומות אשר נחשפו לשמש. מענין שאתה טוען כי אתה נחשף מעט מאוד לשמש. מכל מקום, דברים שניתן לעשות כדי לתת לגוף הגנה מפני השמש וגם לעזור ישירות בנושא נקודות החן זה לגדיל את צריכת הסלניום שלך. במזון, ניתן לעשות זאת ע"י אכילה יומיומית של מספר אגוזי ברזיל ובמקביל 50-150 MCG של תוסף סלניום. כדאי לוודא שהוא אורגני. מקור לא רע הוא SELENOMETHIONINE. במקביל רצוי גם להגדיל את צריכת ויטמין C שגם הוא נותן הגנה טבעית מפני קרינה אולטרא סגולית. אתה יכול לתקופת מה למרוח כל לילה עם האצבעות מיץ לימון מלימון סחוט טרי על אותם מקומות עם נקודות החן, ולהשאיר לכל הלילה, עד למקלחת הבוקר. רצוי מאוד להשתדל להמנע מחשיפת יתר לשמש, לא כל שכן ללא הגנה. גובי נ.ב - מה רופא/ת העור אמר/ה לך על הופעתן?

קיאנו

New member
וואוו...

אז ככה, אני אכן בהיר עור אבל כמו שאמרתי, אני לא נחשף כמעט לשמש ולכן זה באמת מוזר! אני אאמץ את עניין הויטמינים.. בקשר למיץ לימון, זה אמור להבהיר את הנקודות? להעלים אותן? או למנוע מעוד לצאת??? ורופא העור שלי כמו שאמרתי קודם, שלח אותי להסיר את מה שנראה לו מסוכן, את השאר הוא טוען שאין מה לעשות עם זה והוא לא יודע על מה ולמה זה הופיע בתקופה כל כך קצרה!

bestofhealth

New member
תשובה

מיץ הלימון אמור להבהיר אותם באופן משמעותי. יחד עם זאת, למרות שברוב רובם של המקרים אין ריאקציה של העור ללימון יש מקרים מסוימים אצל בעלי עור רגיש במיוחד, שהלימון עלול לגרות את העור. לכן מומלץ לתת לכך תשומת לב ובמידה ואכן גורם לגירוי העור להפסיק. האם אתה אוכל הרבה סוכרים, במיוחד מזוקקים? אם כן מומלץ ל"חתוך" בכמות הסוכר והמתוקים שאתה צורך. אין צורך להבהל, ואני בוודאי לא מחדש לך, אולם אתה (ואגב גם אני) בסיכון יחסית גבוה לסרטן עור. לכן חשוב ביותר לא להיחשף יתר על המידה לשמש, בטח לא שמש קיץ חזקה. כדאי להשתמש במקדם הגנה גבוה, ולזכור שגם בצל נחשפים לקרינה אולטרא- סגולית. האלמט החשוב אגב, הוא כמה שמים אתה יכול לראות בעיניים. כלומר גם אם אתה בחוץ, בצל, אולם מצליח לראות יריעה גדולה של השמים, אתה עדיין נחשף לכמות לא קטנה של אולטרא-סגול. ממליץ לך להיבדק יסודית פעמיים בשנה אצל רופא/ת עור ולבקש שהוא/היא יבדוק/תבדוק היטב את עורך. כמו כן בקש מרופאת העור ללמד אותך לערוך בדיקה עצמאית לעורך, כדי שתוכל בין הביקורים אצלה לערוך בדיקות אלה באופן עצמאי. אם לא יהיה לך קשה מדי, נשמח אם תוכל לעדכן אותנו.

0 אור 0

New member
מאד לא מומלץ לקחת תוספים וויטמינים

ללא יעוץ אישי מקצועי. אתה בהחלט יכול להגדיל את מקורות המזון הטבעיים לויטמינים ומינרלים, במסגרת הטבעי והרצוי בתזונה, וכן למרוח מיץ לימון במידה שאין צריבה. אך לתוספת מלאכותית כדאי שתיגש ליעוץ. אגב, כבעלת נקודות חן רבות, אני צריכה לצערי למתן את הציפיות - כל האמצעים הנ"ל עוזרים בהבהרת נקודות (ובעיקר נמשים), אך אינם מוחקים נקודות קיימות.

bestofhealth

New member
המלצות

לא מומלץ לקחת 500-1000 מג" של ויטמין C או 50-150 MCG של סלניום מבלי לשלם כדי לראות נטורופט??? נו באמת... יש גבול לכל דבר. כל דבר כדאי לשפוט לגופו של ענין. כדי לקחת את התוספים הנ"ל במינונים שהזכרתי ממש אין צורך לשלם לא לי ולא לאף מטפל אחר כסף. גובי

למעלה