יש לי בעיה רצינית...

shirley84

New member
יש לי בעיה רצינית...

אני כבר שנה ושלוש כמעט בצבא - עושה שנתיים... יש לי קשים להתמודד עם לחץ ולאחר פניה לק. שלישות שלי כבר בתחילת השירות קבלתי חיילת שתהיה לי לעזר. ראיתי בה מעין מושיעה וגואלת וכל כך רציתי חברה שכל הזמן חיפיתי עליה ונתתי לה תפקידים קלים, בזמן שאני עושה את מרבית העבודה.. ראיתי בה את החברה הכי טובה שבעצם היא ניצלה את החולשה שלי. העיניים שלי נפתחו לאחר שנפרדתי מהחבר שלי והיא לא התנהגה כמו שחברה אמורה להתנהג, רק הכבידה עליי יותר ויותר, הסיטה נגדי את שאר החיילות במשרד... המפקדים נותנים לה יחס טוב יותר מאשר שהם מעניקים לי כי היא כריזמטית כזאתי, היא לא עושה דברים והם עושים במקומה אותם או שמפילים את זה עליי. הם באים אליי רק עם הצעקות והתלונות והעבודות ואני לא יכולה עם זה יותר... אני מרגישה חלשה, קטנה וחסרת כל יכולת. אין לי מוטיבציה להגיע למשרד בכלל. אני לא מסוגלת אפילו לדבר שם שמו שצריך ולהגיד לבוסית שלי שיש לה טלפון מבלי לגמגם.. אני לא יכולה לישון או לאכול נורמלי, אני כל הזמן אני חולה והרופא אומר לי שזה מלחץ, אני מרחיקה ממני אנשים שמנסים בסך הכל לעזור לי, אני בוכה, אני מדוכאת, בא לי ללכת לאיבוד ושלא ימצאו אותי... בנתיים נפרדתי מחבר שלי, פיטרו את אבא שלי, אח שלי יצא מהארון והעניינים בבית נורא לחוצים ואני מרגישה כל כך בודדה ושאין לי עם מי לדבר...סיימתי עכשיו סדרת טיפולים בת 10 מפגשים אצל הקב"ן ואני ממשיכה פסיכותרפיה באופן פרטי על חשבון הצבא. לאחר פניה למפקדת האישית שלי היא מינתה אותי לתפקיד שלא מתאים לי - להיות המפקדת שלה, בזמן שהבוסים בעצמם לא מסוגלים להשתלט עליה - כמובן שאני לא יכולה... פניתי לרמ"ד פרט והיא זימנה את החיילת לשיחה וזה לא עבד... אני לא יודעת מה לעשות יותר. אני משתגעת! בזמן שהם מבקשים ממני משהו - אני עושה ומשקיעה את הכי הרבה שאני מסוגלת ולפעמים אף מעבר לזה והם לא מעריכים בכלל. הבעיה עם החיילת ואיתם נורא מציקה לי ולא רוצים להעביר אותי תפקיד בגלל ותק ובגלל סיווג גבוה! חוץ מלאיים לפגוע בעצמי, להפקד או לסרב לפקודות - עשיתי הכל ואני לא רוצה להגיע לשם! מה דעתכם? כדאי לי להתחיל לסרב פקודות? לא להגיע? נמאס לי!!!!! סורי שזה יצא ארוך והאמת שיש לי עוד מה לכתוב ...ותודה על התגובה!

גרא.

New member
shirley84,עוד מעט קט, את מסיימת

את שירותך הצבאי,ולכן הסתבכות כלשהיא עם שלטונות הצבא,כמו נפקדות, עריקות או סרוב פקודה, כזה או אחר,בסופו של דבר, יפגעו רק בך, יתכן הרבה מעבר לצבא, גם באזרחות.לא ברורה לי הרגשתך שאת כל כך חיונית במקום הספציפי בו את משרתת..כי כפי שאת יודעת, וכל אחד מאיתנו יודע, אין אדם ללא תחליף.. וצהל ימשיך לתפקד גם אחרי שאת תחדלי מלבצע את תפקידך הנוכחי..כיוון שאת כבר בקשר עם קב"ן היחידה,וזוכה גם לטיפול בפסיכוטראפיה על חשבון הצבא, לא ברור לי מדוע אינך מבקשת העברה.דרך הרמ"ד,למפקד גבוה יותר.כפי שאת יודעת יש בצבא טופס העבה ספציפי, והסבות שהאת יכולה לפרט שבעטיין את רוצה לעבור..ניראות על פניו תקפות ומוצדקות..למרות שקשיי ההעברה שהצבא שם לעיתים לפני חיילים, בטענה שהם חיוניים ביחידה, מוכרות לי היטב גם משירותי הצבאי..את תמיד יכולה לפנות מעבר,לנציב קבילות החיילים,שהיום יחסית מגיב הרבה יותר מהר לפניות, מאשר בשנים קודמות .שום מצבי לחץ בשירותך הצבאי, גם לא כאלה המתרחשים בבית,מצדיקים שאת תקחי את החוק לידיים..כי,לא רק שזה אינו חוקי, כפי שציינתי,בסופו של דבר, את עלולה לשלם מחיר אישי כבד על כך.

shirley84

New member
תודה רבה על עזרתך גרא

אי קבעתי פגישה עם השלישה כבר והיא בסוף החודש, פשוט היתה ועדיין קיימת בי תחושה שגם היא לא תסכים עם טענותיי להעברה... שבאתי כבר בחודש השני לשירות שלי וטענתי שלא טוב לי במקום שבו אני משרתת, טענו שזה קשיי הסתגלות ועכשיו שבאתי ואמרתי שאני חשה במשרד לא טוב מבחינה חברתית ונפשית, טוענים שיש לי ותק בתפקיד ושאני בעלת סיווג גבוה ... אני לא יודעת מה אני יעשה אם יסרבו להעביר אותי והטיפול ע"י נציב קבילות יכול להיות מועיל אך להגרר לאורך זמן...אני מקווה שאתה צודק ובקשתי לעבור תענה... שוב תודה לך!

ניני5

New member
הייתי רוצה להוסיף משהו שלא קשור

בעינינים פסיכולוגיים. משהו שאת יכולה בעצמך. למשל, הרפיות, דימיון מודרך. בנוסף פעילות פיזית אינטסיבית כגון ריצה. קפיצה בחבל, ריקודי עם, או כל דבר אירובי אחר שיכול להרגיע את הגוף והנפש. לפעמים יש לנו רגשות פסיכולוגיים מיותרים כי אנחנו לא פעילים מספיק. יש עוד משהו שאפשר לעשות. לחפש אתר מתאים לחופשה ולשלוח לשם את הרגשות לנופשון. את תהיי בארץ זמן מסויים לא "רגשות". חופשה נעימה.

למעלה