יש לי בעיה קטנטנה:

naring

New member
יש לי בעיה קטנטנה:

השה"מ שלי יותר מידי מנסה לנתב אותי לעשות מה שהוא רוצה. דוגמה: קמתי בבוקר ובמקום לאכול בבית הלכתי לאכול בפונדק שבכפר שלי, ואז הוא שאל אותי: "מה, אתה לא רוצה לאכול בבית?" כשעניתי לו שלא הוא אמר: "טוב, חבל, אם היית אוכל בבית, בן-דוד שלך היה בא" והמשיך לברבר קצת. חוצמזה, הוא הרבה פעמים אומר לי:"אתה יכול: 1) ללכת לקצה החדר ולקחת את החרב שלך, 2)לצאת מהחדר החוצה 3)ללכת לחדר אחר." וזה מעצבן!!! אני לא רוצה שהוא יתן לי אפשרויות כי לפעמים אני רוצה לעשות משהו שהוא לא חשב עליו! מה לעשות עם דבר כזה? (
יצאה לי הודעה ארוכה, טוב, נו, אתם תסדרו...
)

snift

New member
תסביר ל GM שלך שהוא לא

CPU ואתה לא מעוניין לשחק איתו משחקי מחשב, בשביל זה יש את המחשב. נראה שהשה"מ שלך מנסה לשחק כמו משחק מחשב פשוט, הוא נותן לך אפשרויות ואתה צריך לבחור מבניהם, לדעתי זה משחק מאוד משעמם. אם הסברים לא עוזרים, אתה יכול לשלוח אותו לפורום הזה לסדרת חינוך.

CallMeCavanaugh

New member
הדרקון האדום

אני אתחיל בתיאור ישן (אני חושב שהוא הופיע בצורה זו או אחרת בספר כלשהו של TSR) של הבעיה: מנחה: טוב, הנסיכה בידיכם, עכשיו רק נשאר לכם לטפל בעניין הדרקון האדום. שחקנים: לא, אנחנו לא חושבים שאנחנו מוכנים לזה כרגע. בואו נחזור לעיר. מנחה: בעיר, אנשים מספרים לכם על דרקון אדום נוראי שהורג רבים מהאנשים שיוצאים מהעיר. שחקנים: כן, זה נחמד מאוד, אבל אנחנו נוותר על זה לבינתיים. מנחה: כשאתם עומדים לעזוב את העיר ניגש אליכם שליח מהמלך ומספר שיש פרס גדול למי שיהרוג את הדרקון האדם. שחקנים: כן, כן. אנחנו יוצאים מהעיר. מנחה: בהמשך השביל אתם רואים הר געש מעלה עשן ומעליו עפה דמות אדומה גדולה. שחקנים: אנחנו הולכים בשביל השני. מנחה: אתם נופלים דרך חור באדמה לתוך מאורה של דרקון אדום! תופעה ידועה בשם Railroading ממנה סובלים מנחים רבים, ולא רק מתחילים. הפתרונות האפשריים הם בשתי רמות: הרמה הראשונה היא רמת השחקנים. צריך להתלונן על העניין. להסביר למנחה שזה לא כיף לשחק ככה ושאתם רוצים לשלוט בדמויות שלכם בצורה מלאה. מבחינת המנחה זה עלול להיות בעייתי. למצוא את עצמך מריץ משחק שלא ברור לך מה יקרה בדיוק בכל שלב בו בפעם הראשונה זה קשה. אולי שווה להפנות אותו לספרות עזר שתעזור לו להתפתח בתחום, ספרים כמו מדריכים למנחים של מו"ד3, או של Rolemaster. ספר השיטה של Theatrix (שבו האפשרות של השחקנים לשנות את העלילה מקובעת בשיטה) והמדריכים למנחה של חברת White Wolf, שהם כולם דומים למדי, ומספיק לקרוא אחד מהם. הרמה השניה היא רמת המנחה. אם המנחה מסוגל להריץ משחק סגור מראש בלי שהשחקנים ידעו זאת, תוך כדי מתן אשליה של רצון חופשי לשחקנים, זהו פתרון הגיוני לחלוטין. המנחה נהנה מהידיעה מה יקרה עכשיו. השחקנים נהנים ממשחק משובח (מכיוון שהמנחה מסוגל לתכנן אותו לפרטים) ומחופש פעולה רחב (או שלפחות כך נדמה להם, וזה מספיק). בקיצור - אם המנחה מספיק טוב, זה יכול להיות משחק מעולה. אבל מהתיאור שלך נשמע כאילו המנחה לא עושה את זה בצורה טובה, ואז עדיף ללכת על הפתרון הראשון.

naring

New member
../images/Emo140.gifתודה לכם, אני ינסה ויגיד לכם...

אחרי המפגש הבא איך היה.

naring

New member
דרך אגב, מישהו יודע אם אפשר לקנות

את הספרים של השחקן והשה"מ כקבצי PDF או DOC וכו'?

timur97

New member
אם כבר אתה מוותר על ספרי נייר,

אז תוריד את ה SRD. הוא מכיל את כל ספר השחקן ואת רוב ספר שה"מ (חפש לינק בפורום)

למעלה