יש לי בעיה קטנה

יש לי בעיה קטנה

אני רוצה להתנתק מהקונסטרוקטור שלי ולא לראות אותו יותר אני לאחר סיום כל העבודות בבית , הכל גמור , אני צריך רק חתימה של קונסטרוקטור על הטופס של הרשות המקומית האדריכל כבר חתם .

בינא

Member
אין לך בעיה בכלל כי החוק לצידך...אבל להתנתק.?

הקונסטרוקטור שתכנן את השלד שלך, חייב לחתום על הטופס המתאים כמתכנן השלד, לרשות המקומית, כדי שתוכל לקבל טופס 4. הוא לא יכול להתנתק עד סוף חייו מהמבנה שתכנן כי זה החוק. בגלל זה התשלום לבטוח המקצועי של הקונסטרוקטורים לשנה הוא גדול. גם אם אינך רוצה להתחתן איתו, אתה כבר נשוי לו בחתונה קתולית...אבל זה לא אומר שאתה חייב "לגור" איתו ביחד... לכן, קח אוויר וגש אליו יחד עם הטופס המתאים ודרוש בנימוס את חתימתו. כל זה בהנחה, כמובן ששילמת לו כבר את מה שמגיע לו. החתימה על הטופס הזה אינה אמורה לעלות לך כסף נוסף כי זו חובתו. במידה והוא מסרב לחתום מסיבות אישיות, הייתי ממליץ לך להפעיל את האדריכל או שליחו שיבקש את החתימה הזו בשם האדריכל (כאילו שהוא זה שמטפל לך בהשגת אשור לטופס 4). בהצלחה.

הוא מסרב לחתום כי הוא אומר שיש דברים

לתקן או לסדר , אני חושב שזה לא התחום שלו בכמה מן הדברים למשל ביצעתי מעקה למדרגות , הוא אכן גמיש , הוא טוען שהוא לא יכול לחתום על זה , לי נראה שזה לא בכלל באחריותו ביצעתי בגדר מאחור שער לא לפי התכנית , גם זה לדעתי לא בתחום אחריותו . ועוד כמה דברים קטנוניים שנועדו רק להכשיל כי בשלב השלד היו ויכוחים איתו וגם טעויות , האגו שלו לא יכול לסבול שגילו לו טעויות , אבל לא משנה זה הסיפור בגדול ובגלל זה אני רוצה להתנתק ממנו כמובן שהוא אחראי לתכנון . עם קבלת טופס 4 אני צריך לקבל 100000 ש"ח אחרת הייתי משאיר את הבית כפי שהוא ללא טופס 4 .

kitt

New member
לגבי המעקה אנינ לא יודע אם הוא צודק, אבל אם

הוא תכנן את הגדר ללא שער, ואתה הוספת שער על דעת עצמך הוא צודק ב100% כי הוא תיכנן גדר מסויימת ואתה החלשת אותה עם השער שפתחת בה.

בינא

Member
חשוב להיות חכם לפעמים אפילו אם אתה צודק

אם אני מבין נכון הקונסטרוקטור הוא זה שגם הגיש את הבקשה להיתר וזה עושה אותו אחראי גם על המעקות והגדרות כשהוא חותם - לא אחראי כמתכנן שלד המבנה אלא כמגיש הבקשה... תקן אותי אם אני טועה. אם איני טועה - חובה עליו לדאוג שלא יהיו חריגות בניה ממה שהוגש. הפתרונות לפי מה שציינת: 1) מעקה מדרגות - חובה לתת חיזוקים שלא יתנדנד. בדרך כלל אלו חיזוקים בבסיס העמודים לקורת המדרגות או תוספת של עמוד. 2) קבע בריתוך או בברגים את השער בגדר או הסווה בצורה כלשהי שזה בכלל שער. 3) הדברים הקטנים - מחל על האגו...תן לו להנות מזה ובצע בדיוק את מה שהוא רוצה...הסכום שנקבת שווה את זה

הוא לא הגיש את הבקשה להיתר אלא האדריכל

אין לי בעיה עם השינויים בגדר , כי אני יכול להגיש תכנית חדשה עבור יחידת דיור שאני רוצה להוסיף ולכלול גם את השינוי בגדר . עם המעקה של המדרגות יש לי בעיה כי כל תוספת תכער אותו , אצטרך למצוא תוספת שאוכל לפרק אותה אח"כ . חשבתי שאם זה אפשרי שמהנדס אחר יחתום אז זה ילך לי יותר קל ,

בינא

Member
כדי שמהנדס אחר יחתום ה-1 חייב לתת מכתב ויתור

וגם אז בטוח שיהיה אחד שיהיה מוכן לקחת על עצמו מבנה שלא תכנן ולא היה עד ליציקות שלו, בלי לשלם לו הרבה מאוד כסף...

טוב תודה , כנראה שאין ברירה אלא להמשיך איתו

לפחות שידעו אנשים כאן שיש בעיות בנף הבניה לא רק עם עובדי כפיים .

דעתי אין לך בעיה או שהיא פתירה בקלות

1. אין כל מניעה שהמהנדס יחתום על טופס תקנה 20 א' כי הוא מתייחס לממ"ד בלבד. 2. על כל שלבי הבית (יסודות, גמר שלד וגמר כללי יכול לחתום גם האדריכל (אם היה רשום כאחד מאחראי הביקורת) ואגב, כל אני עושה ללקוחות שלי. לצערי הרבה מהנדסים מתחילים לעשות שירירם לקראת החתימה (אולי כי הם לקחו פחות מידי כסף לדעתם?) אני חותמת על כל השלבים ועל זה שהם ללא חריגות (אין מדובר על אישור קונסטרוקטיבי אלא רק על אישוש של זמנים וביקורות באתר - חשוב שיהיה על פי תאריכי מדיקות המעבדה) והמהנדס חותם רק על תקנה 20 א'. אם האדריכל שלך מוכן לחתום על השלבים - פתרת את הבעייה. אגב, לדעתי המהנדס שלך רוצה עוד כסף...

למעלה