יש לי בעיה קטנה

יש לי בעיה קטנה

אני רוצה לנסות ווילד כדי שיהיה לי חלום צלול אבל יש לי בעיה עם משהו. אני יכול לנסות שיטות אחרות אבל החוויה הזאת של הווילד כלומר איך שזה קורה (רעשים וכל אלה) מאד מרתק אותי כי אני לא ממש מאמין שזה יכול לקרות ואני רוצה הוכחות. בכל מקרה אני רוצה לנסות ווילד אבל יש לי בעיה והיא שאני לא יכול להיתרכז במשהו להרבה זמן. אם זה לא רעש ומתמשך (למשל רעש של שואב אבק) אז אני לא יצליח להרגע. נשמע מוזר אבל זה סוג הרעש היחיד שאני יכול להיתרכז בו. כל דבר אחר, אני מאבד ריכוז. הרבה מחשבות צצות לי בראש דווקא כשאני רוצה לישון (שלא נדבר על זה שלוקח לי שעה מינימום להירדם בגלל זה) וכל פעם מחשבה אחרת מופיעה לאחר כמה דקות של המחשבה הקודמת. ישלכם איזו שיטה לעזור לי להיתרכז במשהו לזמן ממושך? ואני לא ינסה להקשיב לאיזה רעש חזק וממושך כי זה יעיר את כל המשפחה. אז עזרה!

אלונגו

New member
תעשה כמוני...

אני לא מסוגל להתרכז בשום דבר יותר מדקה שתיים (לדוגמא: יש לי מחר בגרות בלשון ואני בפורום הזה...). בחר זמר שאתה אוהב (פורטיס, במקרה שלי), ותקשיב לשיר שלו עם מילים. אם אתה מזמם בראש את המילים קשה לברוח למחשבות אחרות. גם אם כן - אתה תזכר אחרי כמה זמן שאתה מנסה לעשות ווילד, ותחזור להתרכז בשיר... בהצלחה!

t@li

New member
אני מזדהה :)

*מתזהה > *מזתהה > מזדהה איכסה פיכסה

KEiN

New member
סיכול עיצורים+ הידמות קולית בנחציות

בעעע גם לי זה קורה... ובקשר לזמר שאני אוהב, אז זה ככה, אני מקשיב לדיסק עד הסוף שלו- ככה זה איתי. איזה בעסה שמעתי את אותו דיסק פעמיים לפניי יומיים בנסיון לווילד. HELP

goldi san

New member
אהההה סליחה אני חייבת

שיכול (עם ש´) עיצורים והדמות חלקית בקוליות.

bogz

New member
לדעתי מה שהכי שומר על ריכוז

מבחינתי לפחות זה לספור לקצב הנשימות ובין ספירה לספירה להגיד אני חולם, שומר על ריכוז בצורה מעולה.

תודה!

אני בספק לגבי השיטה של הספירת נשימות כי אחרי 10 נשימות אני בטח יחשוב על איה משהו מטופש שאיכשהוא מתקשר לנשימה - אבל אולי.

LucidGuess

New member
לדעתי הכי קל להתרכז במוסיקה

מנסיון הכי קל זה להתרכז במוסיקה, וזה גם הרבה פחות משעמם משיטות אחרות כמו התרכזות בתיקתוק של שעון או לחזור שוב ושוב על משפט מסויים בראש, שים ליד המיטה שלך מוסיקה שאתה הכי אוהב, מוסיקה שתימשוך אותך, שים עוצמה חלשה שלא תפריע לך להרדם, ואז נסה! אתה תראה שזה הרבה יותר קל משיטות אחרות. Lucid

ניסיון מס´ 1 לא הצליח.

אפילו לא הצלחתי להיתרכז במשהו. אבל לי יש שיטה חדשה אני פשוט יפעיל את המאורר, זה עושה רשע שאני יכול להירגע איתו וגם לא יהיה לי חם בלילה

אלונגו

New member
אוף, רציתי להציע לך את זה!

ניסיתי אתמול... אני לא מסוגל להתרכז ברעש אחיד. חזרתי לפורטיס. לא הצלחתי. הייתי ערני מדי, הייתי במיטה שלוש שעות (עם שתי הפסקות של רבע שעה באמצע) ולא הצלחתי להרדם!

אני בספק שאני אפילו יצליח

לא בגלל שאני לא יכול להיתרכז או משהו, זה פשוט אני לא חושב שזה יכול לקרות. זה לא נראה לי הגיוני. פעם היה לי חלום צלול אבל היתעוררתי כשהצלילות התחילה אז זה יכול לקרות אבל הווילד. זה נשמע... מוזר מדי.

Chaka M

New member
רגע

ניסית בלילה, כאילו בהתחלה שלו? בפעם הראשונה שהלכת לישון? או אחרי 5-6 שעות של שינה?

שאלה

כל דבר קטן שיוציא אותך מריכוז במשהו, גם אם זה לשנייה. זה הורס לך את הווילד?

LucidGuess

New member
לא, לא הורס את הווילד, אבל עדיף שלא

בקשר לשעות, אז מצאו שהבסיס הכי טוב לחלומות צלולים הוא לישון 5-6 שעות, להתעורר לשעה, ואז לחזור לישון, השיטה הזאת מגדילה בהרבה מאד את הסיכוי שלך לחלום צלול, וכל השיטות המתקדמות לחלומות צלולים מבוססות על זה. ויש לזה גם כמה סיבות מאד טובות, בשעות הראשונות של השינה הגוף שלך עדיין זקוק למנוחה ולכן הוא לא יתן לך להיות צלול, וגם אם כן אז הצלילות תהיה נמוכה, אלו גם שעות שאתה לא חולם בהן הרבה חלומות והחלומות בשעות האלו מאד קצרים, לעומת זאת אחרי 5-6 שעות החלומות שלך כבר הרבה יותר ארוכים ( בין חצי שעה לשעה ) ופוריים והגוף שלך כבר הרבה פחות עייף מה שנותן לך הרבה יותר סיכויים להיות צלול ובצלילות גבוהה, זה שאתה קם מהמיטה ל 20 דקות עד שעה גורם לך להיות הרבה יותר עירני ורענן, שזה מאד תורם לרמת צלילות גבוהה, וגם מגביר מאד את הסיכויים שתבין שאתה חולם! לא כל דבר הורס את הווילד, אם אתה חייב לגרד או לחטט באף או להתהפך, תעשה את זה, כדי שתרגיש יותר בנוח, אבל מצד שני תשתדל לא לזוז או לגרד כל שניה כי אז יקח לך הרבה יותר זמן להרדם, תשתדל להיות רגוע ולהישאר באותה תנוחה עם כמה שפחות תזוזות. Lucid

למעלה