יש לי בעיה קטנה

יש לי בעיה קטנה

אני רוצה לצייר לחבר מתנה ליום ההולדת. זה אמור להיות ציור סוריאליסטי, שכולל בתוכו את שלושת הקופים (לא רואה לא שומע לא אומר). עכשיו, אני יודע שאם אני אצייר את זה בעזרת עיפרון, זה ייצא טוב ומדוייק (אולי לא גאוני, אבל מספיק טוב בשביל הציפיות שלי) העניין הוא, ששחור לבן יוצא נורא פלקטי, ואולי עדיף להכניס קצת צבע לכל העניין? אבל - הנה הקטצ´. בצבע אני בכלל לא משהו, ואני לא יודע אם שווה לי להסתכן באיכות הציור בשביל הגוונים. מה אתם אומרים? חשובה לי במיוחד בדיעה של שולי ומוטי. אתם תותחים בכל הנוגע לצבע, אז בטח תהיה לכם עצה טובה

זה לא כל כך יפה

להזכיר שמות של אנשים מסוימים- זה נותן לשאר הרגשה שכאילו הם "לא משהו"- אבל שיהיה, לדעתי אני לא מבינה מה פלקטי בשחור לבן- אבל אם תתאמן בצבע ותצליח תוכל לעשות את זה לאט לאט... כל מה שאתה צריך זה לציר בהתחלה על דף סקיצה בעיפרון- אז להעתיק מהדף סקיצה לבד. על הדף סקיצה לעשות את האימונים כאשר חלקים שהם מבחינתך קשים יותר אתה מעתיק בגדול יותר לדף אחר ועובד עליהם... כשתרגיש מספיק מוכן תוכל לעבור לבד, וחצמזה באקריליק ושמן תמיד יש את האפשרות לתקן... אבל בטח זה לא ממש משנה לך מה אמרתי- הרי אני לא התותחית. זו דעתה של הנסיכה הלא תותחית בצבע.. *דרך אגב אני חדשה כאן ודי המומה מהביקרותיות בפורום*

ברוכה הבאה

אבל כמה דברים "תוכל לעשות את זה לאט לאט" אבל זו מתנה לחבר ליום הולדת שלו, אין לי יותר מדי זמן להתחיל להיות נסיוני לא אמרת באילו צבעים (חוץ מהערה על אקריליק ושמן בסוף ההודעה) לא הבנתי כמעט כלום - אני צריך לצבוע עם הצבעים על הדף סקיצה? זה לא ייתן אפקט אחר מאשר על בד? אני למען האמת די נמאס לי מאנשים שלא מוכנים לשמוע ביקורת בונה. די, שיתבגרו! זה פורום אמנות, לא עידוד. ביקורת בונה תמיד תתקבל בברכה, מכולם. ביקורת קוטלת פשוט לא תחושב במאזן. ולמען האמת, אם אני מזכיר שמות אלו או אחרים, זה נותן הרגשה לאחרים שהם "לא שווים" רק אם אין להם ביטחון בכישורים שלהם. אני בטוח שאפרת מהבית לא נעלבה מההפנייה שלי, כי היא יודעת שהיא טובה מספיק בין אם אני אומר את זה או לא. כנ"ל לגבי מלא אנשים שיוצרים פה עבודות מעולות. אני רוצה ב-מ-י-ו-ח-ד לשמוע את דעתם של שני האנשים הללו, כי לדעתי הם ייתנו עצה טובה, ולא רציתי שהם ידלגו על השרשור שלי העצה שלך, כמו כל העצות שאני מקווה לקבל, התקבלה בברכה ובשמחה, ואני באמת לא מבין מאיפה רגשי הנחיתות הסמויים האלו אז לא, אני לא אתעלם מהביקורת שלך כי את "לא תותחית" אני אקח אותה לתשומת ליבי למרות שאני מקווה שתגיבי להערות שננתי לך על הביקורת - פשוט, אני לא מצליח להבין על מה דיברת בבקשה תשתדלי שהעצה תהיה ברורה ופשוטה, ואם אפשר, מחולקת לשלבים, אחרת יש הרגשה מטושטשת של חוסר הבנה

להקטור ולנסיכה.

להקטור - נסה לצייר בעפרונות צבעוניים, כך תוכל לשלב את עניין העיפרון עם הצבע, למרות שגם רישום סוריאליסטי הוא רעיון לא רע בעיני (למה אני מרגישה כאילו אמרתי לך את זה כבר?) לנסיכה, צר לי שאת מוצאת את הפורום ביקורתי מדי לטעמך, אך הרעיון מאחורי פורום אמנות הוא לדון באמנות, כולל הפן של הביקורת האישית, חלק מתהליך הצגת יצירה הוא חשיפתה לדעות, כאלה או אחרות. מקווה שתחליטי להישאר בכל זאת.

moti80

New member
אין לך בעיה קטנה - אין לך בעיה בכלל

אני אתן לך פתרון פשוט, שלדעתי יצא מצויין! ראשית, תתחיל בצביעת הרקע של היצירה על הבד. את זאת תעשה בעזרת ספריי צבע פשוט שאפשר לקנות בכל חנות של צבעים. תקנה לך צבעי בסיס + כסף וזהב. פשוט תתחרע על הבד עם הריסוס (אני אסביר בהמשך אין לרסס נכון) תיצור כתמיות מעניינת על הבד של ריסוסי הצבע. בצבעים הכסף והזהב אל תשתמש הרבה ובעדינות!! פשוט תתן להם לבצבץ מידי פעם ולא בעוצמה כי אם בשקיפות. על הרקע המהמם שתיצור, את מוזמן לצייר בשחור (אתה יכול לשלב גם לבן) את שלושת הקופים. ועכשיו לטכניקה: חשוב לזכור שכשמשתמשים בתרסיס צבע שהתרסיס מכיל בתוכו נוזל. זה חשוב מכיוון שהרבה חושבים שזה גז ואז שוכחים את עצמם מול המשטח עם האצבע לוחצת ונהיה מלא נזילות. יש לרסס במקטעים קצרים - פסט, פסט - מקסימום פסססט - לא יותר מזה!! (שניה עד שלוש, בהגדרות אנושיות). אלמנט חשוב נוסף שנכנס כאן הוא מרחק הריסוס - לא להתקרב מידי אל הבד כי שוב, יהיה לך נזילות והשפרצות (אלא אם כן אתה רוצה שזה יהיה) 10 סנטימטרים מרחק יספיקו למינימום. ככל שתתרחק יותר, כך תצבע שטח רחב יותר וגם ככל שתתרחק, כך עוצמת הצבע תחלש והוא יהיה שקוף יותר. זה יכול לשמש אותך ליצירת גווני צבע ולתת לצבעים "לבצבץ" מתחת לשכבה העליונה אותה אתה מרסס. זהו, מקווה שעזרתי ומקווה כי הרעיון יהיה לך לעזר ותועלת. ולנסיכתנו הנחמדה: ברוכה הבאה לפורום הכי מדהים שיש!!! למה הוא מדהים? בגלל האנשים שבו ובגלל מה שהם עושים! לאט לאט, כשתכירי את חברי הפורום ואת יצירותיהם. תוכלי גם להכיר את שיטות העבודה שלהם, הטכניקות בהם הם משתמשים, דעותיהם, רגשותיהם ותדירות עבודתם. יתכן שתרצי עצה בנוגע לנושא מסויים ותצאי לנכון שדווקא אחד או כמה חברי פורום ספציפיים יוכלו לתת לך תשובה מהימנה, יצירתי ואף קרובה לסגנונך וכל זאת בהתאם להיכרות שלך איתם מעל דפי הפורום. ידידנו (והוא גם ידידך...) הנדון, מר הקטור זולטן פנה אליי ואל שולי מסיבותיו השמורות עימו. הוא לא פנה אלינו בלבד, אלא רק ציין כי דעתנו חשובה. באם היה רוצה לשאול אותנו ספציפית אני בטוח שהיה עושה זאת דרך הודעה פרטית, אי מייל ואפילו אותי, אפשר להשיג בטלפון. לכן, אין לך מה להעלב מההערתו הנ"ל. בנוגע לביקורת: אנחנו כאמנים, דעת הצופים ביצירותינו מאוד חשובה לנו. אני חושב אפילו כי אמן אינו קיים מבלי הצופים ביצירותיו. נגיד והיית חיה על אי בודד עם שקיעות נפלאות. הריי היה זה חסר תכלית לצייר את כל אותן השקיעות לעצמך. הרי את צופה בהן במציאות הסובבת אותך. את ההנאה מהיצירה אני בטוח שתפיקי אך חוסר החלוקה של היצירה עם צד אחר יכולה להיות משתקת ואף מסרסת כל זיק יצירתי. הפורום, בנוסף להיותו פורום ענייני (בנושא אמנות) הוא גם פורום טכני. מכאן נובעת הביקורת - חיובית כבונה. את מוזמנת להציג את יצירותיך ולהשתתף בפורום ולהבין, עד כמה ביקורת זו חשובה ומפתחת. אם ביקורת ניראית לך "קשה" מידי, או קוטלת את מוזמנת לא להתייחס, או לקחת את מה שנראה לך שתוכלי להפיק ממנו את התועלת המירבית. זהו, סיימתי את הספר, מקווה שכולם מביני ומרוצים שלכם (אוהב) שמש מוטי

SC

New member
טוב, אז הנה עצתי

בהתחשב בעובדה שמדובר במתנה ליו הולדת והזמן העומד לרשותך קצר, אני הייתי מכין רישום סוריאליסטי בעפרונות בלבד. נכון, שכדאי מאוד להתאמן במגוון רב ככל האפשר בכל סוג צבע וחומר אפשריים, אבל זה לא הזמן. מה כן אפשר אם בכל זאת אתה רוצה משהו שונה, 1. כמו שאמרה אפרת, עפרונות צבעוניים, אפשר לשלב עם הרישום המקורי אבל לא לתת לעפרון להיות דומיננטי אלא לצבעי העיפרון. אפשר להשתמש בצבעי עיפרון שהם למעשה עפרונות מים, עם משלבים מים בעזרת מכחול אפשר להשיג תוצאות טובות. 2. פחם טבעי שחור, רישום סוריאליסטי בפחם יכול להיות חזק מאוד, זכור להשתמש בספריי פיקסטיב בסיום העבודה כדי שהחומר לא ימרח. יוצא מכאן שאפשר להשתמש בפחם סינטטי צבעוני, זול ובעל מגוון אפשרויות רב, גם כאן יש צורך בפיקסטיב. אפשר למרוח את החומר עם צמר גפן, טישו, האצבעות ועוד. אני הייתי מכין סקיצה, עושה עוד אחת זהה (לא משנה באיזו דרך) ועובד עליה, מגדיל חלק מסויים ועובד עליו בפרטים ואז הייתי עובר לעבודה הסופית. אם אתה רוצה לתת משהו מרשים, תוכל לרכוש בד, להשתמש בצבעי שמן (צבע שמן יכול להיות בעייתי בגלל שלוקח לו הרבה זמן להתייבש) או אקריליק ולשחק עם הצבע מכיוון שמדובר בעבודה סוריאליסטית אתה יכול לזרום עם הצבע ולקבל תוצאה טובה. תוכל כמובן להעלות לכאן סקיצות ואשתדל לסייע ככל שאוכל.

אוקיי, נתתם עצות טובות ויפות

עכשיו, כשאתם אומרים "להגדיל חלק מסויים", למה בדיוק אתם מתכוונים? מוטי, גם את הציור עצמו בספריי? איך אני אצליח לדייק - והאם הכסף והזהב לא יהפכו את הציור לטיפה קיטשי? (תודה על ההבהרה לנסיכה) שולי, אני אשמח להעלות סקיצות, ברגע שיהיו לי אני חושב שאני הולך להסתכל על תמונות של קופים בשביל לדעת איך הם נראים

SC

New member
הקטור זולטן, מצוין להתבונן

בקופים לפני שתצייר אותם, זה כ"כ טוב להתבונן באובייקט לפני שמציירים אותו, לא פחות חשוב מלאמן את היד, לאמן גם את העין. הגדלת חלק מסויים, נניח, ציירת אדם, ליד הרישום או בגיליון אחר לקחת רק את כף היד ולצייר אותה בדיוק כמו שהיא נראית ברישום אבל רק בהגדלה, להכנס לפרטים קטנים וזה רק לצורך הלימוד של הדמות והבנתה טוב יותר. אפשר ורצוי לעשות זאת לכל חלק שהוא נראה בעייתי ולא ברור מה הולך להיות איתו. בשלב הרישום חשוב להיות בטוח מה הולך להיות, ברגע שקובעים את הרישום פשוט לדבוק בו לאורך כל הדרך ולא משנה אם איזה חומר תעבוד. קיטש´
השאלה מה אתה תעשה עם החומר, כן כסף וזהב יכולים להיות קיטשיים מאוד אבל זה תלוי בך.

dorit_c

New member
אם אפרת אמרה שמותר ביקורת אז...

הקוף הזה ניראה מאוד בנאלי, איך אמרת, פלקטי, ותר על החוקים נסה לשבור כמה כללים, כדי לתת לקוף קצת יחודיות, קצת חיים. סליחה אם פגעתי, הכוונה היא דווקא לעזור דורית

למעלה