יש לי בעיה עם צרידות

עליגל

New member
יש לי בעיה עם צרידות

אני מורה מעל 20 שנה וכל שנה יש בין פעם לפעמיים שאני מצטרדת. השנה הצטרדתי והקול שלי לא חוזר. מה עושים?

m_katzmann

New member
היי עליגל

מה קרה לפני שהצטרדת לאחרונה ולמה אינך יכולה לשמוע עוד את קולך? ואני מתכווונת לקול החיצוני שלך וגם לזה הפנימי. הקול שלך הוא כלי הביטוי שלך התקשורת עם העולם החיצון. מה קרה שהשתתקת? אולי את זקוקה לקצת מנוחה? אולי את רוצה לשדר משהו לחברה הקרובה? אולי את זקוקה לשינוי? את יודעת את כל התשובות. הקשיבי רק לקול שלך והוא כבר ינחה אותך למקומות הכי אמיתיים ונכונים. וכמה עצות: צבטי את הגרון לכל אורכו ורוחבו וגם באלכסון. לבשי צעיפים בצבע כחול. נשמי עמוק ובשאיפה אמרי ר - ן - ם עד שנגמרת לך הנשימה ואז שוב קחי אוויר וכשאת מתנשפת אמרי רום. עשי זאת כמה פעמים - זה ממש עוזר ומשחרר. אמרי לעצמך משפטים חיוביים כמו: אני מדברת בצלילות (או כל משפט חיובי אחר שיביא לידי ביטוי את רצונך העכשווי). מקווה לשמוע ממך בקרוב, מאיה

עליגל

New member
היי מה שלומך?

את מהקינסולוגיה? אני עדיין מנסה לברר מה זה? את חושבת שיש קשר בין הלחצים הכלכליים שלי לצרידות שלי? אייך לובשים צעיף כחול על הגרון בימי חמסין? את לא חושבת שמדובר בבעיה פיסית של המיתרים? בכל אופן אני הולכת לנסות את הצביטות לאורך לרוחב ובאלכסון ולנסות את השאיפות והנשיפות ותודה על הכל

m_katzmann

New member
על הכיפק

היי עליגל, כן, בהחלט, אני חושבת שיש קשר והדוק מאוד בין הלחצים לצרידות. האם מדובר בבעיה פיזית? - יתכן, אבל אני לא רואה בבעיה הפיזית את המקור לבעיה, אלא רק הביטוי שלה. ברגע שהמקור לבעיה יחשף לא יהיה עוד צורך לגוף לשדר לך טונות של אזעקות לשינוי. אני האחרונה שאגיד לאדם ללכת או לא ללכת לרופא. אני אבל כאן כדי להמליץ בכל לב על טיפול רגשי, כי הוא לדעתי המפתח לכל תחלואינו. איך לובשים צעיף כחול - אז קודם כל יש את צעיפי המשי ושנית ניתן להמר אותם גם בשרשרת עם אבן כחולה. שיהיה לכולנו שבוע של אור, מאיה

עליגל

בוקר טוב, ראשית חשוב לבדוק שאין על מיתרי הקול יבלות או גידולים שונים- אם עדיין לא עשית זאת אנא גשי.. בראיה הסינית יכולת הוצאת הקול משוייך לראות סביר להניח שהם חלשות , ניתן לטפל בצרדיות קשה בצימחי מרפא וממולץ לגשת למטפל בתחום לרקיחת פורמולה מתאימה. שנית כמו שמאיה ציינה ממולץ לחמם את האזור , הן ע"י שתיה חמימה והם ע"י עטיפת הגרון בצעיף ( בטח כשאת יוצאת למקומות קרירים.) האם את סובלת מעודף ליחה ( נזלות , אסטמה, סינוסיטיס, הפרשות ואגינאליות וכד´?) זה גם יכול להות כיוון ( ליחה ששקעה על מיתרי הקול..) בכל מקרה , אחרי איבחון ושלילת ממיצאים קונוונציונילים ממולץ לגשת לטיפול משלים , ניתן להקל ואף לעזור לצרידות. יום טוב

עליגל

New member
תודה על ההתייחסות../images/Emo141.gif

אני בזמן האחרון סובלת מעודפי ליחה גם בגרון וגם לפעמיים בשיעול אני מכייחת ליחה ירוקה. יש לי גם ליחה וגאנלית כבר הרבה שנים תמיד חשבתי שההפרשה היא נורמלית ולכום יש שם הפרשות אבל במחשבה שניה אולי זה באמת קצת יוצא דופן. עדיין לא הבנתי לאיזה סוג של רופא רגיל לפנות לאבחון ולמי לפנות ברפואה משלימה. תודה על הייעוץ.

קודם כל

פני לרופא אף אוזן גרון.. לגבי הליחה נסי להוריד ככל האפשר מוצרים מיצרי ליחה כמו- חיטה וסוכר לבן, בננה, בוטנים, מטוגן ושומני. והרבי באכילת ירקות חיים ומבושלים ודגנים מלאים. שתי הרבה מים חמימים עם לימון ונענע . ממולץ לפנות למטפל רב תחומי , אני ממליצה על דיקור וצימחי מרפא משולב בטיפול מגע כמו רפלקסולוגיה אולם ישנם סוגי טיפול רבים שיכולים להביא להצלחה. בריאות יעל

השימוש בקולנים עשוי להיות יעיל

שלום לך, מתחום תרפיה בצליל השימוש בקולנים עשוי להיות מהיר ויעיל. מתחום העזרה המיידית - בנוסף לכך שאסור לך ללחוש! - מים רתוחים, כאשר הפכו להיות פושרים, יש להוסיף כפית חומץ תפוחים וכפית דבש ולשתות לאט (טעים!). לא לשים יותר מכפית חומץ תפוחים ולשתות לאט. מקל על בעיות במיתרי הקול. ברכות לבביות, אסתיה

להוסיף על מה שעוד לא נכתב ../images/Emo13.gif

דגש על חשיבות הבדיקה הרפואית א.א.ג.
כיון שזו לא הפעם הראשונה, נראה שאת משתמשת לא נכון בקולך... לכי ללמוד לדבר
מי שמלמד את זה זה קלינאיות תקשורת וטיפים בינתיים: לגימות קטנות של מים לעיתים קרובות לא לצעוק!!! לא ללחוש!!!! (מזיק כמו צעקה) לדבר עם מינימום של מאמץ, בגרון פתוח לנשום בזמן שאת מדברת מעבר לזה - את צריכה מורה לדיבור... (קלינאית תקשורת)

ועוד רעיון - טיפול ברייקי

מנסיון הזרמת אנרגיית הרייקי עוזרת למצא את מקור הבעיות שקשורות בגרון, ואף להיטיב עם הגרון. כמובן ללכת לבדוק אצל א.א.ג..... רפואה שלמה עינת

למעלה