יש לי בעיה (עם עצמי)

The Heretic

New member
יש לי בעיה (עם עצמי)

שאני לא מצליחה למצוא לה פתרון וחשבתי לנסות לקבל קצת חוות דעת.

הבעיה היא שבעבר, הייתי סופר חסרת ביטחון וביישנית, מין ילדה שקופה כזאת. עם זאת תמיד הייתי מאד אינטליגנטית ואותנטית אבל בגלל היותי ילדה לא דומיננטית ורגישה חוויתי המון כאב מדחייה שהתפתחו לבעיות ומחלות פסיכולוגיות קשות בנעוריי.
בסוף קרו לי כמה נסים,
והיום, אחרי ותוך כדי תהליך ממושך של אימוני כושר לנשמה שלי, התמודדות הדרגתית עם פחדים וכאבים,
אני ההיפך הגמור.
כמובן שיש עוד הרבה עבודה על עצמי, אבל אני פשוט ההיפך הקיצוני שלי.
אני אדבר בלשון עתיד... אני אהיה בחורה/אישה.. חזקה כמו שור עם בטחון עצמי גבוהה לא מפחדת מכלום יודעת מה אני שווה, עד גבול הנרקיסיסטית...בקיצור לגמרי הקיצוניות השנייה.

עכשיו הבעיה האמיתית היא,
שעכשיו, שגברים מתחילים איתי יש לי מין זעם פנימי כזה, ובעיקר האמונה החזקה (וזה הפאנצ'ליין) שלאהוב/לרצות אותי רק כשאני חזקה והכל ברוך השם טוב, זה לא נקרא אהבה אמיתית.
עכשיו אשנה את הניסוח של המשפט הזה-
אני לא יכולה להרגיש באמת נאהבת, בגלל שהילדה השקופה והלא רצויה זו עדיין אני ועדיין אף אחד לא אהב/רצה אותה.

אני רוצה למצוא לזה פתרון, אני מנסה. אני אומרת לעצמי שבעצם מי שאני היום זו כביכול אני באמת, שאז הייתי 'מוסתרת' מאחורי הפחדים שלי.
זה אומנם מתקרב... אבל זה לא פותר לי את הבעיה הזאת, את הזעם הזה שיש לי כשמישהו מראה כלפיי רגשות/מחוות שאני מאמינה שזה בולשיט.

אני מתנצלת שזה קצת ארוך, מאד אשמח לכל דעה/תגובה.
לילה טוב

כרגע זה הסיפתח

הם לא מכירים אותך, נמשכים למצב הנוכחי שהוא לא מישור לנצח.
אפילו לא מחזיק מצב רוח אחד לרוב ליום שלם. ברגע שנכנסים
לתקשורת מעבר לרצון ההתחלתי שלהם להכיר אותך, והם מתחילים
להכיר אותך, אין שום מניעה שהם ישארו לצידך ברגעים פחות
טובים גם אם הם עדיין לא הכריזו על אהבתם אליך. זה אנושי ובסיסי
וחוץ מזה יש לשניכם אינטרס בתחילת קשר לתמוך ולבסס אמון הדדי...

אם את רוצה לעשות מבחנים ומשחקים כדי לגלות בשלב מוקדם
מי יתעלם ויעלם ומי ישאר, זכותך, אך לא בטוח שיצבר לזכותך בצד השני..

The Heretic

New member
אם הבנתי נכון

אתה אומר שזה שבהתחלה מראים התעניינות לא מבטיח שזה ישאר? ברור, אתה צודק מאה אחוז.
הבעיה שלי זה לא שהם לא תמיד נשארים כי השתנה להם המצברוח,
אלא שאני בעצמי לא מסוגלת לתת צ'אנס ולנסות מעבר להיכרות שטחית.
בקשר למשחק מי ישאר ומי זה, אני חושבת שזה בלתי נמנע, אבל אחשוב על כך.

אממ לא

התכוונתי שכאשר את תמשיכי להיות עם אחד בקשר
בטוח הוא יראה עוד מצבי רוח ואותך במצבים שונים חוץ מ:
"חזקה וההפך מהעבר שלך", ואז יתכן מאוד שהוא כן ישאר
איתך. רושם ראשוני תמיד מתחלף עם הזמן כשמעמיקים הכרות
ומגבשים את דמות הבן אדם בראשנו.

אם את לא מסוגלת לתת צ'אנס את סתם מבקשת מחילה/נקמה/
לפתוח מחדש פצעים וחשבונות ישנים עם אנשים חדשים שלא קשורים
לעברך ומה שהיה בו. בראיה לאחור בעתיד אני בטוח שתביני
שאת מפספסת אנשים שמצאו חן בעיניך.

רואה 6 6

New member
תורידי מכלל מחשבה את הסיפור הזה על הילדות

ואת תגלי שאת פשוט מפחדת ועוד לא מוצאת את עצמך בסיפור הזה בין גברים ונשים ועם זה את צריכה להתמודד,לא להסביר לעצמך את החיים כל הזמן דרך מאורעות הילדות שלך.
את כולה בת 21 ,זה חצי ילדה.

The Heretic

New member
מפחדת

אכן זה תהליך ממושך ואני עוד מפחדת :)
לי אישית לנסות להבין איך העבר משפיע על ההווה הוא כלי מצוין להבנה איך להתגבר על המכשולים (בנושא ספציפי זה קצת פחות).

רואה 6 6

New member
אז אני הייתי מציעה לך לשנות את הנרטיב בראש

על בסיס הידע שיש לך ובמקום להגיד לעצמך "איזה ילדה אומללה הייתי" ולבאס את הנשמה תגידי ש"השמים הם הגבול ות'נקס גוד שהשכלתי לשנות כיוון".
במימד המעשי תדחפי את עצמך להתנסות ולהתמודד בהכל עם שאיפה להצליח. הישגים בעולם האמיתי הם המדדים המוחלטים לרמת היכולת שלך ולביטחון עצמי,לא מה שמתרחש רק בראש.

The Heretic

New member
אבל זה לא סותר

תאמיני לי אני כל יום מודה לאל שאני סוף סוף יכולה לדחוף את עצמי ולחיות כמו שאני רוצה. אי אפשר להתחזק בלי לעשות מה שאת מציעה לי. אבל זה לא סותר כי, זה נקרא "אה הא מומנטס" שפותחים לך תראש ואת הגישה.
תוצאות רואים רק ממעשים אבל 'השינוי מתחיל בראש'.

רואה 6 6

New member
כן,כדי לשנות את הנרטיב צריך להגיע אל מה

שצריך לשנות

אבל כשמזהים, אז לשנות

אני די ממש סגורה על זה שפסיכולוג קוגניטיבי יוכל לעשות איתך סבבה של עבודה.

The Heretic

New member
מה שציינת בסוף מאד נכון

הבעיה שלרב אני מחנכת אותם.

ומה שאמרת בהתחלה-

sani48

New member
יקירתי

שתיהי בחורה חזקה עם ביטחון עצמי גבוה,אז הזעם הזה יעבור לך ואת תתני יותר אמונה באנשים(כי אם את באמת מאמינה שיש לך המון מה להציע,למה שאחרים לא יראו את זה ככה?) אז תמשיכי לעבוד חזק על הביטחון ותתחילי לתת יותר קרדיט לאנשים שאת מכירה,אמנם באמת יש המון אנשים חרטטנים שלא מיתכונים לשום מילה ממה שהם אומרים,אבל זה משהו שאת תגלי עם הזמן במהרה,אז תסנני את מי שצריך בזמן עד שתגיעי למישהו שהוא באמת רציני(ובשביל שזה יקרה תצטרכי להחליף את הזעם בשמחה),בהצלחה נשמה יפה

The Heretic

New member
סאני יקר

האמת זה נורא ריגש אותי מה שאמרת. נורא..
אני אסביר לך למה :)
כל התהליך הזה של בניית עמוד שידרה הוא תהליך מאד ארוך, ואני מודה שלפעמים הסבלנות שלי עומדת במבחן.
אחרי ששלחתי, חשבתי שאולי בעצם זה גם מהרגעים הקצת אימפולסיבים האלה. אומנם זה באמת נושא שהייתי רוצה שייפתר כבר, אבל יכול להיות שאני פשוט כמו שאמרת, עוד לא מספיק חזקה :) בשביל לשחרר את הכעס הזה. שזה רק עניין של להמשיך. כי אתה צודק, בן אדם חזק זה בן אדם שמח לא כועס.

sani48

New member
איזה מותק את :)

אני ממש מקווה שהכול היסתדר לך בסופו של דבר,תיהי חזקה,תיהי סבלנית,ותמשיכי להיות מקסימה כמו שאת,בסופו של דבר זה רק עיניין של זמן עד שיחטפו אותך,ואז כל החששות והכעסים שיש לך יעלמו להם(כל זה במידה ותיהי באמת בידיים טובות)אם תצטרכי עזרה במשהו רק תגידי(את יכולה גם תמיד לפנות אלי במסרים)ביי בנתיים

The Heretic

New member
תודה נשמה

אני באמת מקווה שזה סך הכל עניין של סבלנות והתמדה

סאטוריס

New member
זה מאד כנה ומרגש

ומראה על מודעות גבוהה. אולי את יכולה כבר לתת מקום לחלקים שלך שהם בישניים, שקטים, ולהוריד את המחסומים של החזקה, ולראות מי יימשך אלייך כשאת באמצע - גם חזקה וגם חלשה, גם עם בטחון וגם בלי בטחון.

אגיד לך משהו חשוב

לצערי גם אני הייתי מאוד שקוף ומאוד מאוד ביישן בהיותי צעיר יותר,
חוויתי קשר ארוך ולאחר פרידה קשה מאוד נעשיתי עצוב, אח"כ פיתחתי את עצמי לכיוון אחר,
נהייתי חזק, התחלתי ללמוד, אני סטודנט להנדסה, קידמו אותי בעבודה, אח"כ הלכת לתחום אחר והקמתי עסק קטן שאני מצליח בו.
כמה דברים חיוביים כן יצאו מזה, התחשלתי, ופיתחתי מעט ביטחון.

רק מה שלא יצא זאת אהבה...נהייתי מאוד אטום, עכשיו אני בשלבי התמתנות כי אני מבין שזה לא יביא אותי לשום מקום,
כמו שיש הרבה גברים שלא יודעים להתנהג יש גם הרבה בחורות כאלו, ובגללם אנחנו נסגרים ונאטמים ורק מראים את החוזק והחוסן כלפי חוץ כדי להימנע מ"להרגיש" בעצם.

אישית..אני יכול להגיד לך שכיום..ברגע שבחורה מראה לי מעט אגו וכוח, אני לוקח צעד אחורה, זה מרתיע אותי ומגעיל אותי, על סף ה "דוחה" אפילו...אני מזהה אותן מקילומטרים.
זה מראה לי שכאילו הבחורה לא בוגרת, כאילו היא מתנקמת בי על משהו שמישהו אחר עשה לה וזו לא הדרך מבחינתי. אני עובר הלאה.
אני קורא לאותן בחורות "מסכנות אגו" למרות שאני יכול להבין..אבל חלאס..צריך מתישהו לעבור הלאה. המשחקים האלו רק פוגעים בבן אדם שמשחק בסופו של דבר.

האקסית המיתולוגית שלי הייתה מאוד שקופה וביישנית וזה מה שמשך אותי אליה מהתחלה, התמימות והפשטות, ללא משחקי אגו ושטויות כמו שיש לרוב הבחורות.
היום מבחינתי 95 % מהבחורות הם משחקות משחקים וחולות במחלת אגו קשה.
אני עדיין מחכה למיוחדת הזאת שתגיע. המיוחדת הזאת קיימת..מתישהו במקום הנכון ובזמן הנכון היא תגיע אליי. אין לי ספק.
המיוחדת הזאת תדע לעשות מה שהרבה בחורות לא עשו כשראו בחור טוב. - לא ידעו לזהות את ההזדמנות, לנצל אותה ולהפוך את עצמם למאושרות

סופ"ש נעים :)

סאטוריס

New member
גבר רגיש - ריגשת אותי

אני אוהבת גברים רגישים . אני חושבת שלבטא רגשות ולהיות במודעות זה מראה על עוצמה פנימית אמיתית.
אני מאחלת לך שהמיוחדת הזו תגיע אליך בקרוב.

The Heretic

New member
העלתה חיוך על פניי

כתבת נורא יפה.
מה שאמרת על משחקי אגו, זה נכון גם לגברים אגב.
אני מסכימה שהאגו שלי מאד פגוע, אבל לעומת הבנות שנשארות בנקודה הזו, לא נוח לי עם זה והייתי רוצה שזה יעלם כדי שאוכל להיות הכי לבבית ואוהבת ולהכיל את הבן אדם השני, ועם זאת בטוחה. יכול להיות שכרגע, ומסיפורך אולי אתה מכיר את זה בעצמך, שאפשר להשתמש באגו הפגוע באופו חיובי כדי לשפר את עצמך.
ולגבי הגישה (שבעיני דורשת אומץ רב להאמין בה) שהכל יבוא בזמן ובמקום הנכון-

למעלה