יש לי בעיה עם עצמי

• פותח הנושא mclm
  • פורסם בתאריך

mclm

New member
יש לי בעיה עם עצמי

הבעיה מחמירה עם השנים ואני חייבת לעצור את זה. אני מתעצבנת בקלות. לדוגמא, משהו שאמא שלי מעירה לי, או משהו ששמעתי שמישהו אחר אמר עלי, יכול לעצבן אותי תוך שניה ואני יכולה להיות מוטרדת מזה הרבה מאד זמן ולא לישון טוב בלילה בגלל זה. אני חסרת סבלנות. לא סבלנית לאנשים לפעמים ויכולה לענות לא יפה או בזלזול. הדבר גורם לי בעיות חברתיות רציניות. לאט לאט אנשים סביבי מנתקים קשר, או מפחדים לגשת ואני נשארת בודדה. מה שגורם לי להיות עוד יותר אנטי ומרוחקת, והבעיה מחזורית. הייתי רוצה להיות נחמדה יותר. הייתי רוצה להיות חברותית יותר. לחייך יותר. לזעוף פחות. ככל שהזמן עובר הבעיה גוברת. מה עושים? יש למישהו עיצות לשיפור עצמי? אני אעשה מאמצים לעבוד על עצמי. תודה.

כעס

הוא רגש משני. הוא מגיע כאשר אנחנו 'מתרגמים' רגשות אחרים כמו חרדה, פחד, איום או תסכול - לתוקפנות. הדבר הראשון שחשוב ללמוד על כעס זה שהוא תגובה משנית לחרדה, פחד או איום. אם אירוע פעוט של מה-בכך גורם לך להתפרץ בכעס חסר פרופורציות חשוב לבדוק מהו הגורם האמיתי שבגללו את לא יכולה לסבול אף מילה שאינה במקום, חוסר שלמות, אי עמידה בזמנים מדוייקים, או בכלל כל מה שקשר לאי קבלת סיפוק מיידי. כעס מגיע כאשר העולם והאנשים בו לא מתנהלים בדיוק כמו שאת רוצה. החדשות המסעירות הן שככה העולם מתנהל: כמו שהוא רוצה ולא כמו שאת או כל אינדבידואל אחר רוצים. מדוע עובדה כזו מכעיסה אותך? למה את לא מסוגלת לחיות בעולם פחות ממושלם? לי אין מושג, אבל אולי כדאי שתבררי?

גרא.

New member
ucim,יש לך כנראה סף רגישות לתגובות חברתיות,

מאד נמוך.וזה כנראה בנוסף ליכולת שליטה עצמית נמוכה.מה שקורה הוא שכל ארוע סביבך,רעש פתאומי, תגובות מילויות או התנהגותיות של אנשים בקירבתך,גורם לך לתגובות אימפולסיביות,לא תמיד שקולות, המרחיקות ממך אנשים שהיית רוצה דווקא בחברתם.מצב כזה,עשוי להיווצר בגלל רגישות יתר של מערכת העצבים,קשיים בשליטה עצמית,ונטייה לאימפולסיביות.מה בדיוק הבעייה,אי אפשר לדעת בלא שתעברי סדרה של בדיקות.החל מנוירולוגית,וכלה בבדיקה פסיכולוגית קלינית.ללא הבנת הרקע והסבות,אי אפשר להציע לך עצות מעשיות.אגב,כדאי להוסיף גם בדיקת שמיעה.

למעלה