יש לי בעיה עם הפיקוס

Rockamora

New member
יש לי בעיה עם הפיקוס

אני משקה אותו כמו שצריך, הכל טוב.. הבעיה שהוא נושר. עלים מתחילים להצהיב ולנשור.. מדוע? אני מרסס אותו פעם ביומיים במים, שיהיה לו לחות.. משקה כל 4 ימים בערך כשמצע מתחיל להתייבש.. למשהו יש רעיון\מושג למה זה קורה?

elonliberman

New member
קצת קשה לדעת כך...

צריך עוד פרטים. מיקום,גודל עציץ,סוג מצע,דישון, ומתי עם בכלל עבר דישון. חוץ מזה יעזור להעלות תמונה/לראות בעניים (תביא לבדיקה). יום טוב אלון.

elonliberman

New member
...מיקום,גודל עציץ,תמונה...

עבר העתקה אולי? כמה קומפוסט ומתי?

Rockamora

New member
אוקי אז ככה.

מיקום: ליד החלון, לא חסר לו אור אם זאת השאלה. לפחות 5 שעות אור. גודל עציץ: יחסית קטן, זה כרגע סתם עציץ פלסטיק שאיתו הוא בא כבר בתור בונסאי. תמונה: אין, כי אין מצלמה כרגע. בקרוב תהיה. [מקווה שמחר] לא עבר העתקה עדיין, אני מחכה לאביב. אחד על אחד קומפוסט. ממש לא חול! זה אדמה אדמה.

סן תאי

New member
לא ברור

מחד אתה מציין שהוא נמצא בעציץ הפלסטיק כפי שרכשת אותו ולא ביצעת ההעתקה או דישון. מאידך אתה מסביר שהוא במצע של אחד על אחד אדמה וקומפוסט. ברור שלא רכשת אותו במצע כזה מאחר ומצע כזה הוא אסון לעץ. אז בו ותסביר לנו מהי בדיוק הפעולה שביצעת עם העץ והמצע.

Rockamora

New member
שום דבר ../images/Emo2.gif

שאלתי את המוכר והוא אמר שזה קומפוסט עם אדמה.. סתם הערכתי שזה אחד על אחד. העץ לפי מה שהבנתי נמצא באדמה שמתאימה לגידול. זה מה שהמוכר אמר ואני מאמין לו, אנחנו קונים שם מלא והואמ כיר אותנו וזה..

למעלה