יש לי בעיה לא מוגדרת...

DeathlessOne

New member
יש לי בעיה לא מוגדרת...

אוקיי, אני מתקופה ממש רעה בצ'לסי. שום מערך לא עובד. השחקנים שלי לא מצליחים לשלוט על המגרש ובטח שלא לייצר התקפות. עוד בעיה היא שההגנה שלי מתפרקת בקלות ומאוד חדירה. אין לי שמץ של מושג למה. יש לי שחקנים מצויינים! למשל, הובלתי 3-1 על ניוקאסל, אבל מסוף היה תיקו 3. לשחקני הגנה שלי יש ראיית משחק משובשת למדי
בקיצור, אין לי שמץ מה לעשות. אם יש לכם המלצות אני אשמח לקבלן. תקחו בחשבון שאני צ'לסי ולכן לא חסר לי שום שחקן, בשום עמדה.

Dark Muse

New member
תעבירי ביקורת על שחקנים במדיה

על שוער זה עוזר מאוד לפעמים... תבדקי טוב בטקטיקה ששחקני ההגנה לא עולים גבוה מדי, או שתשחקי עם קשרים דפנסיבים בהתאם לצורך...

DeathlessOne

New member
אמממ...

זה לא בעיה של השוער, הוא דווקא מציל אותי לפעמים מהפסדים גדולים יותר. שחקני ההגנה שלי כמעט ולא עולים. רק השניים שבצידי המגרש לפעמים... קשרים דפינסיוויים? על איזה טקטיקה כדי לבסס אותם?

Dark Muse

New member
איזה שאת רוצה

4-4-2 עם קשרים דפינסבים עם טאקלינג גבוה... את יכולה נגיד אחרי שאת מובילה לעשות חילוף במחצית של קשר אחורי תמורת חלוץ ולהציב אותו בין הקישור להגנה. או שתחליפי את שחקי ההגנה

DeathlessOne

New member
אז זהו...

בארבעת המשחקים האחרונים עשיתי כדלקמן: עליתי למשחק עם 4 חלוצים, שני קשרים במרכז שדה כאשר אחד יורד לעזור להגנה. אמרתי לשחקנים להיות הכי התקפיים והתחלתי את המשחק. ברגע שאני עולה ליתרון אני מורידה את המנטליות קצת, לפחות התקפית, ואת החלוץ הימני אני הופכת לקשר התקפי ימני וכנ"ל לגבי השמאלי. יצא, בארבעת המשחקים הנ"ל, שאני מנצחקת בתוצאות גבוהות (0-4, 0-5, 0-3, 0-2)....אז בינתיים אני ממשיכה ככה... תודה על העזרה

Omri Sultana

New member
תדעי לך...

שזה שאת צ'לסי דווקא לא מונע את העובדה שמשהו בקבוצה (או בניהול שלך) קצת דפוק. לכן, אני חושב שאת צריכה יותר לצבור ניסיון אצל קבוצות טיפה יותר קטנות, ואז לבוא עם הידע ולקחת את צ'לסי (ואני ממש לא רוצה להשמע שובניסט!). את צריכה לדעת מתי לתקוף ומתי להגן, מתי לארגן משחק ומתי להתפרע. את צריכה לאמן לפי דרך ושיטה (ולהתאים אותם לקבוצה). כי שוב- זה שאת צ'לסי לא אומר שאת הולכת לדרוס את הליגה... בכל אופן, שיהיה בהצלחה :)

Omri Sultana

New member
שתוק יא חרטטן

ותקבל ת'מסר ששלחתי לך בפרטי אולי תלמד משהו בחיים שלך...

מאוד חשוב למצוא טקטיקה מאוזנת

המערך שלך לא נראה לי שיכול לעמוד במשחק מול קבוצות העל האיטלקיות, ספרדיות ואולי אפילו אנגליות. זה נראה כאילו את פשוט תקבלי מהן בראש. צ'לסי, וקבוצות אנגליות בכלל, בדרך כלל משתמשות במערך של 4-4-2, או 4-5-1 וזה מה שעבד יופי ב-CM4. לא שיחקתי עדיין אם קבוצה אנגלית ב-FM, אז אני לא יודע לבדוק את מהימנות המערך, אבל זה נשמע לי הגיוני. בכל אופן, מערך של 4-5-1 לאו דווקא יגרום לך למשחק הגנתי מדי, את יכולה להשתמש במערך ההתקפי, תני לקשרים בצדדים לשרוף את האגפים להגביה לרחבה. עוד טיפ חשוב מאוד, במערכים שבהם מספר הקשרים באמצע המגרש הוא אי-זוגי (שלושה, חמישה, או רחמנא ליצלן, אחד), שמתי לב שהוא פועל בצורה אופטימלית כשיש פליימייקר. כל קבוצה שבה השתמשתי במספר אי זוגי של קשרים ובפליימייקר, הגיעה להשגים (ואני לא מדבר רק על בארסה ויובה, היו לי גם עונות כיף עם קבוצות אמצע ותחתית טבלה טיפוסיות). אם את בוחרת לשחק עם פליימייקר, חשוב שיהיה לי Teamwork ו-Workrate גבוה. אני לא משתמש בשחקנים עם פחות מעשרים. בהצלחה.

איזה ../images/Emo151.gif אני! (שני תיקונים)

תיקון ראשון: לא שיחקתי עדיין עם קבוצה אנגלית ב-FM. תיקון שני: פליימיקר עם פחות מחמש עשרה. עשרים עלאק. טוב שלא אמרתי שלושים.

DeathlessOne

New member
למה אתה קורא...

פליימייקר? חלוץ יכול להיות פליימייקר וגם קשר... והאם כדאי שאחד מהקשרים המרכזיים יהיה למעשה קשר אחורי?

אז ככה

אומנם ניתן להגדיר גם את החלוץ כפליימייקר, אבל זה לא יתן לך הרבה, כי הוא כל הזמן למעלה. הדרישה היא למישהו שמרכז את המשחק, לפיכך, הכי טוב אם הוא יהיה באמצע המגרש - משמע קשר. לגבי הרכב הקשרים המרכזיים - בסופו של דבר זה הכל תלוי באיזה מערך את משחקת ומול מי את משחקת, אין פה חוקים. אתן לך דוגמא, במערך עם שלושה קשרים במשחק מול קבוצה יחסית חזקה, הקשר האמצעי הוא למעשה קשר קדמי ומוגדר כפליימייקר, שני הקשרים שלצידו הם קשרים הגנתיים. במשחק מול קכוצה חלשה אני מרשה לעצמי שבמקום שני קשרים הגנתיים יהיו שני קשרים רגילים, או רחמנא ליצלן, אפילו שניים קדמיים. אין שום מניענ לשחק עם שלושה קשרים אחוריים כקשרים רגילים. בעונה עם יובה שיחקתי עם טאקינארדי, אמסון ובילאסי, כשאמרסון פליימייקר. שלושת החבר'ה האלו כבשו לי המון שערים, זה שהם רשומים כאחוריים לא בהכרח עושה אותה לפחות שמישים. החוכמה היא איך להגדיר אותם. בסופו של דבר הכל תלוי בך ועד כמה את יודעת ומכירה את המערך, עד כמה הוא מסוגל לעמוד מול מערכים של הקבוצות היריבות. עניתי לך על השאלה?

DeathlessOne

New member
חחח...

כן, די... אבל איך אתה בוחר פיזית מי יהיה הפליימייקר?...(ב-CM4)...אם אני לא טועה, אין אפשרות ממשית כזאת, אז האם אתמה מתכוון פשוט מבחינה מנטאלית, תנועה במגרש וכל הדברים שמסביב?

אויש, CM4

ואני כל הזמן הזה חשבתי שאת מדברת על FM. אני לא סגור על זה שיש אפשרות כזו ב-CM4, אם יש כזו, אז צריך להכנס אליה דרך החלון של הטקטיקות, ל-Team Positions. אבל וואלה, מאוד יכול להיות שאני טועה, אני פשוט כבר לא זוכר.

תקופות רעות

ממה שאני למדתי במשחק, בדיוק כמו במציאות, גם שם יש תקופות רעות לקבוצות. מה שאני ממליץ לעשות בתקופות האלה, פשוט מאוד להוריד לספסל שחקנים שממש לא משחקים טוב ושהמורל שלהם על הפנים. במקומם תעלי להרכב שחקנים עם מורל גבוה, אם צריך תשני קצת את הטקטיקה, וכשהקבוצה תחזור לנצח תחזרי לאט לאט את הכוכבים הגדולים, כך גם יעלה להם שוב המורל.

DeathlessOne

New member
חחח...

בגלל שיש לי 3 שחקנים לכל עמדה בערך וכולם מצויינים, זה קצת קשה. מה גם שהמורל של כולם גבוה...טוב, לפחות הם שמחים...

למעלה