יש לי בלאקאווט

MrJacKasS

New member
כי בטסט

הסבירות שתיתקל בעלייה תלולה מאוד, נמוכה. נסעתי פעם לחיפה, ובחיפה יש הרבה עליות תלולות. עמדתי ברמזור כשהרכב שלי מוטה בערך ב-30 מעלות מטה, לא צחוק. בעלייה כזו, הבלימה של הקלאץ לא מספיקה (למרות שיכלתי להתמודד עם זה גם בלי בלם היד, לרכב בנזין יהיה יותר קשה). לכן משתמשים בזינוק בעלייה עם בלם יד, שאת שלביו הסברתי בהודעה למעלה.

joy4ever

New member
זה יבוא לך לבד

מתוך הגיוניות והרגל גם אני חשבתי ששכחתי ויצא לי לבד המוח זוכר הכל

סיבכתם ...

אני זוכר בהתחלה בשיעור הראשון שלי גם אני ניסיתי לשנן נוסחאות, אחרי השיעור השני זה עבר, והבנתי איך הכל עובר וברוך השם, אין כרגע בעיות(שיעור 10). במקום לכתוב לה את כל זה, תכתבו לה, "תשאלי את המורה שלך שיסביר לך LIVE איך הכל עובד".

wil

New member
איזו הסתבכות על פעולה כ"כ פשוטה.

1. משוך בלם יד. 2. התחל נסיעה כאילו אתה במישור. 3. ברגע שמרגישים שהאוטו רוצה להתקדם קדימה או שהוא כבר מתחיל להתקדם בפועל - להוריד בלם יד. זה הכל.

פרטנר

New member
ההבדל WILL

שלהסביר זאת מילולית זה מאוד פשוט. שב ליד תלמידים ותיווכח שהדברים שנראים לך פשוטים (ממרומי נסיונך) אינם באים כל כך בטבעיות לתלמיד הממוצע. (ולא רק במקרה המדובר הנ"ל).

wil

New member
כוונתי היא שבניגוד לזינוק בעליה

(שהוא פעולה יותר מורכבת מהתחלת נסיעה רגילה, בגלל הצורך להחזיק את נקודת החיכוך), הזינוק בסיוע בלם-יד הוא בעצם התחלת נסיעה רגילה בתוספת הרמת בלם יד לפני והורדתו אחרי. אין כאן עניין של תזמון או רגש מדוייק כמו בזינוק בעליה "רגיל". וכמובן שהתכוונתי "פשוט" לתלמיד/נהג שכבר יודע להתחיל נסיעה במישור בלי בעיות.

למעלה