יש לי בלאקאווט

miracle16

New member
יש לי בלאקאווט

ושכחתי מה עושים קודם בזינוק בעלייה עם בלם יד. קודם נותנים טיפה דלק ואז משחררים את הקלאץ' לנקודת חיכוך או קודם מוציאים את הקלאץ' לנקודת חיכוך ואח"כ נותנים דלק? לא יאמן עשיתי את זה לפני יומיים ושכחתי...

danihashamen

New member
איך שאני עשיתי זה קודם דלק

ורק אז להתחיל לשחרר את הקלאץ' עד לנקודה.. אבל לא יודע איך המורה שלך\מורים אחרים מלמדים את זה.

אזרח111

New member
קודם דלק? זו לא פעולה נכונה.

אם אתה לוחץ על דוושת הדלק לפני שאתה בכלל מתחיל לשחרר את הקלאץ', אתה סתם מריץ את המנוע לשווא, זה לא בריא למנוע וזה לא מראה על הבנה מצידך.

8-AN

New member
לא מסובך אם חושבים על זה בהגיון....

קודם כל תפקידים בקצרה.. 1. בלם היד מורם-מחליף את הרגל השלישית שאין לך שמונע מהאוטו להדרדר. 2. רגל שמאל לחוצה על הקלאץ'-למנוע מהאוטו להיכבות 3. ורגל ימין בסטנד ביי על הגז\דלק.. שלב ראשון שהרגליים במצב כזה(לםי הסעיפים..): 1-משוך. 2.מורם עד נק' חיכוך. 3.לחוצה בעדינות עד לסלד קצת מעל 1000(ז"א 1500-2000 תלוי בשיפוע..) שני: 1-מורידים 2.כמו שלב ראשון 3.לוחצים תוך שיחרור הבלם יד שלישי: 1.למטה. 2.משוחרר לגמרי 3. לחוץ בהתאם לדרך זה מה שהצלחתי להוציא מעצמי עכשיו חחחח בהצלחה..

MrJacKasS

New member
לא בעיה בכלל

זינוק בעלייה עם בלם יד נועד לעליות תלולות במיוחד, כי בלימת הקלאץ' בנקודת החיכוך לא תספיק במצב כזה והרכב יכבה. בזינוק בעלייה כל הדוושות צריכות להיות לחוצות, אבל מה לעשות אלוהים נתן לנו רק שתי רגליים, לכן בלם היד מחליף את הלחיצה על הברקס, כך שרגל שמאל תהיה עם הקלאץ' עד הסוף ורגל ימין תפמפם דלק. כך לימדו אותי לעשות: הזרימי מעט דלק, לאחר מכן שחררי קלאץ' בהדרגה עד שאתה מרגישה שהאוטו מוכן לנסיעה, אך משהו עוצר בעדו (בלם היד כמובן). בשלב זה את במהירות משחררת את בלם היד, מגבירה דלק ומשחררת סופית קלאץ'.

../images/Emo6.gif חח

אני בכלל לא למדתי איך עושים זינוק בעלייה עם בלם יד. אז תודה על ההארה :)

8-AN

New member
הממ.....

לא יודע לגבי כושים....אבל כל מי שנסע איתי יעיד שמעולם לא השתמשתי בבלם היד לבצע זינוק בעלייה וטפו טפו טפו היו כמה עליות דיי חזקות(בגלל שלא כולם מכירים את כל המקומות אני אתן דוגמא שכולם מכירים...) הייתה לי פעם התערבות עם ידידה מה עדיף בלם יד או זינוק "רגיל" בעליות חזקות מאוד... בקיצור היא אמרה שעדיף עם בלם היד כדי שהאוטו לא ירעיש כמו..... מצאנו באמפר גבוה בסביבה, עלינו עליו בחלקו ולאחר שני באמפרים כאלו היא השתכנעה
ולא..האוטו שלי הוא לא מפלצת מומנט....

MrJacKasS

New member
גלישה

גלישה נועדה לצמתי T ללא שדה ראייה (ברוב המקרים). הכוונה לגלישה במהירות נמוכה מאוד כדי שאט אט יתגלה שדה הראייה עם הזדמנות לבלום במקרה הצורך. גלישה: יש להאט, להעביר להילוך ראשון. כעת, במהירות נמוכה מאוד (5-10 קמ"ש), שיחרור קלאץ' יביא להאצת הרכב במקצת כדי ששדה הראייה יתגלה לעיניך, ואילו הכנסתו תגרום לבלימה בטוחה ללא הפתעות במקרה שמכוניות עוברות.

costaet

New member
במקום לשנן נוסחאות

במקום לשנן נוסחאות פשוט תנסו להבין איך האוטו פועל ומה ההגיון מאחורי כל הפעולות האלו, זה לא כל כך מסובך ואז לא תשכחו לעולם ולא תקבלו בלאק אאוט!

אזרח111

New member
בוא אני אסביר לך ....

אתה צריך להבין את מהות הפעולה של הקלאץ'. ברגע שהקלאץ' לחוץ עד הסוף, הכוח של המנוע מנותק מהגלגלים. ברגע שאתה משחרר לאט לאט את הקלאץ', אתה יוצר חיבור, וכוח עובר בין המנוע לגלגלים, אפילו שאתה לא נוגע בדוושת הדלק, שכן המנוע עובד בלי קשר לדוושת הדלק או לא. לכן, ברגע שאתה משחרר את בלם היד, תדאג שהקלאץ' יהיה חצי משוחרר, (לא עד הסוף, כי המנוע ייכבה לך), ככה שברגע שנעלם אפקט הבלימה של בלם היד, יהיה לך את כוח המנוע שמועבר לגלגלים ומנסה להניע אותם קדימה (שכן הקלאץ' חצי משוחרר). אך חצי קלאץ' בלבד לא יספיק כדי להניע את האוטו קדימה. תתחיל לשחרר לאט לאט את הקלאץ' לגמרי ובמקביל ללחוץ על דוושת הגז בעדינות (כדי שלא תגרום סיבובי סרק במנוע) והאוטו ייסע. אחרי כל התהליך הזה, אתה לא אמור לראות הדרדרות של האוטו אפילו בס"מ בודד ... אלא אם כן מדובר בשיפועים קיצוניים.

אזרח111

New member
אה ....

ושלא יקרה מצב שהדוושת קלאץ' משוחררת לגמרי ואתה עדיין לא נגעת בדוושת הדלק. במצב כזה האוטו ייכבה.

זינוק בעליה עם בלם יד?

לא שמעתי, לא ידעתי, ובטח ובטח שלא למדתי. אצלי זה ככה: קודם אתה עומד ע רגל ימין לחוצה על הברקס ורגל שמאל עד הסוף עם הקלאץ'. עוזבים את הקלאץ' עד שמרגישים שהמכונית מפמפמת, ואז מעבירים את רגל ימין לגז ולוחצים עד שהמכונית זזה, ובמקביל מורידים את רגל שמאל מדוושת הקלאץ'.

למעלה