יש לי אפילפסיה

יש לי אפילפסיה

שלום לכולם. אני יונתן, ועוד שעה אני חוגג את יום הולדתי ה 19. לפני בערך חצי שנה גיליתי שיש לי אפילפסיה והחיים שלי פשוט השתנו. תוכניות שהיו לי התבטלו וכל שגרת החיים שלי התהפכה. עכשיו גיליתי את הפורום והייתי רוצה קצת לדבר עם מישהו כי אין לי תמיד עם מי לדבר על זה. אני יכול לדבר על זה עם חברים ומשפחה אבל זה לא אותו דבר.

מזל טוב יונתן ../images/Emo65.gif

לי יש אח בן 20 שסובל מאפילפסיה ומפגור שכלי. אני רוצה לאחל לך המון מזל טוב ובריאות ושכל משאלות ליבך יתגשמו לטובה. וחג פסח שמח וכשר וכמובן גם שבת שלום

תודה רבה

נעים מאד סיגל, מתי גילו לאח שלך את האפילפסיה? איך זה השפיע על הגיוס שלו? אני עדיין לא התגייסתי ומחכה בקוצר רוח לכך שצהל יעלה לי פרופיל ושאוכל להתגייס.

חג שמח

שכחתי לומר אבל כמובן שיהיה לך חג שמח ואני מקווה שלכל משפחתך יהיה רק בריאות וטוב

1. מזל טוב!!!!

2. נשמע באמת קשה יותר לקבל עובדה כזאת בגיל 19... חברה שלי גילתה לפני כמעט שנה...(כיום אנחנו בנות 16) שיש לה... צריך להשלים עם הרבה דברים, אבל כשאני חושבת על זה חלק מהדברים שהיא עוברת גם אני עוברת... כי היתה לי מן תקופה כזאת של התכחשות, כמה שמוזר לי לחשוב כי אני מאוד פתוחה בנושא. אז שוב מזל טוב! רק רק רק מזל בריאות והצלחה בכול! ענבל

אני מסכים

תודה ענבל, אני יודע גם לי בחודש הראשון היה מאד קשה והייתי מאד בדיכאון. בהתחלה הייתי מאד דיסקרטי לגבי זה ולאט לאט נפתחתי. הרגשתי שנפלה עליי פצצה. פתאום הייתי צריך להפסיק לנהוג, הרגשתי עייפות עברתי בדיקות לא נעימות- eeg mri והכי מוזר פתאום אני צריך לקחת כל יום כדורים. זה היה שינוי מאד קיצוני. ויתרתי על לימודים בעתודה כי לא ידעתי מה יש לי (לקח זמן עד שגילו שזו אפילפסיה). ועכשיו הצבא מושך אותי. זה מתסכל, כל החברים שלי על מדים או באוניברסיטה ורק אני לא..

ufo11

New member
שלום לך יונתן:))) ברוך בואך לפורום

:) כמוך, אני בן 19 ולי גילו את המחלה לפני כמעט שנתיים. אני מכיר מאוד את הקטע של השינוי הקיצוני. עצם הרעיון שאתה חי עם כדורים כל יום, מאוד מוזר ובייחוד בהתחלה..מניסיון, עם הזמן מתרגלים לזה ולעיתים זה מרגיז בצורה מסויימת. אבל לומדים לחיות עם זה. עצה לי לך, למרות הקושי, תנסה כמה שפחות לבטל דברים שתכננת לעשות. אפילפסיה לא מקבילה לנכות, ואין שום דבר שאמור להמנע ממך (חוץ מלשחות לבד או לטפס על הרים לבד). כך ש... תעשה מה שאתה רוצה תוך כדי שמירה על בריאותך.. אם אני יכול להביע את דעתי, לא היית צריך לפרוש מהרעיון של לימודי עתודה, במיוחד אם כבר התקבלת. פשוט חבל. כי מתישהו תצטרך גם ככה ללמוד באוניברסיטה ואי אפשר לדעת מתי תעבור המחלה. פשוט שלא תצטער על זה יותר מדי אחר כך. תזכור, יש לקחת את הכל בפרופורציות. אני מכיר את זה, כי גם אני הגבתי בצורה שלך בהתחלה..כי זה שוק במיוחד בגיל כזה. אבל תזכור, שאתה חייב להמשיך בחיים שלך הלאה, להתקדם וללכת אחר רצונותיך הרבה בריאות, והמון מזל טוב:)

בקשר לזה

קודם כל תודה רבה, אתה צודק היום קצת יותר קל לי להבין את זה אבל זה לא כל כך פשוט.. באוקטובר הלימודים התחילו ובתקופה הזו עברתי כל מיני בדיקות במטרה לגלות מה יש לי. רק בסוף ספטמבר גיליתי שיש לי אפילפסיה. זו לא הסיבה היחידה שבגללה ויתרתי על לימודים אבל אני היום מבין אחרת.. יש לי שאלה, האם אתה בצה"ל כרגע? איזה פרופיל יש לך?

ספיר 11

New member
מזל טוב יונתן.. ../images/Emo65.gif

אני אמא לילדה בת 10 עם אפילפסיה,התחילה קל ובמשך הזמן האפילפסיה החמירה. הדבר הראשון שאני מכניסה לה לראש הוא לא להתבייש במה שיש לה כדי שלא תאבד את הביטחון האישי שלה. שוב מזל טוב

לא להסתיר

שלום ספיר תודה רבה.. את צודקת בהתחלה שניסיתי להסתיר זאת זה גרם לי אי נוחות ופחד שיהיה לי פתאום התקף והכל יתגלה. אבל החלטתי שאני לא יכול להמשיך ככה וסיפרתי. זה גרם לי הקלה. אני מקווה שהבת שלך תהיה בריאה וכל טוב. למזלי יש לי אפילפסיה קלה, זהו סינדרום שבדרך כלל מופיע אצל ילדים צעירים ואצלי הוא התפרץ בגיל 18 וחצי. אם הבת שלך צריכה אוזן קשבת נוספת אני אשמח לעזור. בחצי השנה האחרונה התנדבתי בבית ספר יסודי. לימדתי שם והייתי מחנך עזר בכיתה ד.

hashy

New member
הי יונתן, ברוך הבא

לי הייתה אתמול יומהולדת 30 ואני אפילפטית מגיל 12 והוצאתי רישיון נהיגה רק השנה. אין לי הרבה זמן, אז אני רק אומרת נעים להכיר ועד 100 כ 20 ...

אהלן

נעים מאד תודה על האיחולים וגם לך מגיע זר ברכות כפי שהבנתי. אני הוצאתי רישיון נהיגה ואחרי שהשתחרר לי הרישיון נאסר עליי לנהוג, ככה שלא ממש נהגתי...

S E M 151

New member
הי יונתן

מזל טוב קודם כל ועד 120 שנה וכמובן בריאות ושהמחלה תעבור. לא הייתי כאן כמה ימים, סליחה על האיחור בתגובה.

qt1

New member
היי יונתן ../images/Emo24.gif

כבר כתבתי אבל הנה שוב...
עד 120 אביבים... רציתי לשאול, אתה ממתין שצה"ל יקבעו לך פרופיל מאז ההתקף? מתי היית אמור להתגייס וכמה זמן אתה ממתין? קראתי שעמדת לצאת לעתודה , אם בא לך לשתף מה רצית ללמוד אז בכייף אם לא אז עזוב. מה גורם לתקיעות במצבך היום? צה"ל? מה מצבך עם הכדורים? יש/אין התקפים? אגב, עלי אתה יכול לקרוא במכתב הפתיחה , אבל אם אתה רוצה לדעת על המשפחה שלי גם , ראיתי שזה IN בפורום , אז חופשי... רק תשאל , אני אספר לך איפה כ"א מבני משפחתי מבלה את החג וכדומה
סופשבוע רגוע שלו נעים וחמים.
וברוך הבא יונתן.

שלום שלום

טוב אז למי שעוד לא הספקתי לומר שלום אני יונתן. אני בן 19 (ויום..). בספטמבר גילו שיש לי אפילפסיה. המשפחה שלי שמה לב שבאמצע ארוחות פתאום היו מצבים שכאילו אני מתנתק לאיזה דקה, מגיב בתנועות מוזרות. אני לא הרגשתי כלום ולא ידעתי שיש לי משהו ולכן שסיפרו לי לא האמנתי, כי איך זה שאני חולה במשהו ולא מודע אליו. התחלתי לעבור סדרת בדיקות, חשבו שאולי זה חוסר סוכר ועברתי בדיקות לזה ואז עברתי בדיקת EEG בעירנות התוצאות הראו שהכל בסדר, אבל הרופא שלי המליץ לעבור את הבדיקה הזו שוב בחסך שינה, נשארתי ער כל הלילה ואז עשיתי את הבדיקה וזה התגלה. יש לי התקפים חלקיים מורכבים. זאת נחשבת אפילפסיה קלה. חודש לפני שנודע לי בדיוק מה יש לי הלימודים בעתודה החלו ונורא דאגתי הראש שלי היה במקום אחר וויתרתי על הלימודים של כלכלה.רציתי ללמוד משפטים אבל הם נתנו לי את העדיפות השניה אז ויתרתי. טוב שעשיתי זאת כי היום אני יותר ממוקד לגבי מה שאני רוצה ללמוד. הודעתי לצבא ורק בינואר הוא זימן אותי לועדה רפואית(אחרי עשרות מכתבים ששלחתי) ונקבע לי פרופיל 24 לשלושה חודשים. עוד שבועיים יש לי ועדה חוזרת שבה אני מקווה שיעלו לי לפרופיל 45 ויגייסו אותי. בינתיים אני כבר כמעט חצי שנה על כדורים, בדיוק סיימתי ללמד בבית ספר ועכשיו אני מלמד באופן פרטי ועובד בקולנוע

ההתקפים

מאז שאני לוקח את הכדורים לא היו לי התקפים. העייפות שלי עלתה, בחודש הראשון ישנתי המון ואני לא טיפוס שישן הרבה. הפסקתי לנהוג, בדיוק שהשתחרר לי הרשיון, כל החברים שלי יודעים והם קיבלו את זה ממש יפה, לכמה היו תגובות מטומטמות שבאותו זמן שהייתי הרבה יותר רגיש ופגיע הרגיזו אותי.

ufo11

New member
כן. ככה זה. אין מה לעשות. תמיד יהיו

פה ושם את האנשים שיבואו לך ביציאות מטומטמות. אבל הכי חשוב שהרבה קיבלו את זה בצורה יפה. והכי חשוב, שיהיה לך עם מי לדבר על זה שכתזדקק. רציתי לשאול אותך איזה כדורים אתה לוקח...מינון שלהם וכאלה. אם לא אכפת לך כמובן.

qt1

New member
מצטרפת לשאלה של מושי...

איזה כדורים אתה נוטל ומתי היית בבדיקה בפעם האחרונה, כמו-כן ספר לי יונתן לאן אתה רוצה להגיע בצבא אם יש לך העדפה כלשהי...

תשובות..ושאלות

אני לוקח כדורי טגרטול. כדור בבקר וכדור וחצי בערב, סך הכל 500 מיליגרם ביום. אני עובר בדיקות דם בערך כל חודש לשלושה חודשים. לפני חצי שנה עברתי 2 בדיקות EEG אחת מהן בחסך שינה ובדיקת MRI שהייתה מאד ארוכה ומוזרה (אבל מיוחדת במידה כלשהי אני לא יודע להסביר למה, די התרשמתי מהמכונה..) בצבא אני רוצה להגיע למודיעין מחקר. גם דובר צהל יהיה "נחמד" אבל אני מעדיף את המחקר. לפני שנה שעוד התעתדתי ללמוד בעתודה, רציתי ללמוד משפטים (אבל בפועל התקבלתי לכלכלה) אז רציתי להיות היועץ המשפטי לרמטכל.. היום אני רוצה ללמוד אחרי הצבא (מתי שזה לא יהיה) משפטים וראיית חשבון. יש למישהו מושג כמה זמן יקח לגייס אותי הועדה החוזרת שלי עוד שבועיים ובה צריך להעלות לי לפרופיל 45 כי אני ללא התקפים מיום נטילת התרופות. אני אתגייס באוגוסט ספטמבר נכון? הבנתי שאסור לי להתעייף יותר מדי ולשמור על שינה סדירה איך זה יסתדר עם הטירונות?

למעלה