יש לי אי הבנה עם הבנק.
אהלן לכולם. יש לי בעיה קטנה עם בנק הפועלים. אני מחזיק בחשבון עו"ש שמוגדר חשבון סטודנט עם משכורת. אחת מההטבות שאני זוכה בחשבון הוא פטור מעמלת דמי ניהול חשבון. לפני כחודש ניגשתי לסניף וביקשתי הקצאת חח"ד (אוברדראפט בלשון העם). שאלתי במפורש מה העמלות שאני אשלם, נאמר לי ידי הפקידה שאני אשלם 2 שקלים עמלת הקצאת חשבון כל חודש ו86 שקלים דמי טיפול. לאחר כחודש אני מקבל מכתב (שנלח קבוע לכל לקוחות הבנקים), אני מסתכל וכתוב שאני משלם דמי ניהול חשבון. לא הבנתי למה. התברר שבגלל שיש לי חח"ד אני משלם גם דמי ניהול, הפקידה לא אמרה לי שום דבר לגבי העמלה הזאת ולא נכתב שום דבר במסמכים שחתמתי עליהם ויש לי עותקים שלהם. כתבתי מכתב למדור פניות של בנק הפועלים, למעשה מדור פניות הציבור של בנק הפועלים לרוב משמש צינור מכוון ששולח את תלונות הלקוחות לסניפים. התקשרו אלי מהסניף ודיבתי שלוש פעמים עם פקידות. לא האמנתי שיש כאלה אנשים סתומים. הסבירו לי שהעמלה שאני משלם היא חוקית לגמרי ולא קשורה להטבות סטודנטים. שאלתי האם קיימת רשימת סייגים להטבות שמוענקות ללקוחות, במקרה ולקוח מבצע פעולה כלשהיא הוא מאבד את ההטבות? הפקידות לא ידעו להשיב. המנטרה שההטבה לא קשורה ואני משלם את העמלה בגלל חח"ד. שאלתי האם חח"ד והעו"ש סטודנט הם דברים נפרדים? האם כאשר אני מדבר על החשבון שלי ואומר את המספר שלי אני לא מתכוון לדבר אחד? ושאלת הבונוס? האם לבנק יש מספר עמלות שונות שנקראות בשם "דמי ניהול חשבון"? הפקידות אמרו שזה אותה עמלה ואין עוד עמלות. שאלתי האם בכתב התחייבות למסגרת אשראי שעליו אני חתום ובו אני מבקש חח"ד יש סעיף המבטל עמלות ומטיל עמלות חדשות (אכן יש, עמלת 2 שקלים שרשום עליה בפירוש ואין עליה ויכוח). הויכוח נמאס עלי וביקשתי את תגובתם בכתב, הפקידה שאלה מה אני רוצה במכתב. אני אמרתי רק את העובדות, שאני לקוח בנק הפועלים המחזיק חשבון סטודנט פתור מעלמת נהיול חשבון, ביקשתי חח"ד ובעקבות כך איבדתי את זכותי לקבל פתור מדמי ניהול חשבון ולכן אשלם את העמלה, הפקידה אמרה שהיא צריכה לדבר עם המנהל. לאחר מכו דיברתי עם פקידה אחרת שבפועל ערכה לי את החח"ד, גם ממנה ביקשתי מכתב ואמרתי לה, תכתבי במכתב "זכותו של הבנק לגבות עמלה חזקה מזכותו של הלקוח לקבל הטבה" הפקידה נעמדה על הרגליים האחוריות ואמרה שהיא לא תכתוב דבר כזה. מה אני אגיד לכם. אמרתי לה תכתבי מה שאת רוצה. מה דעתכם על כל העניין. האם אתם מסכימים איתי או שאני טועה לגמרי.