יש לי אי הבנה עם הבנק.

Mishkafofer

New member
יש לי אי הבנה עם הבנק.

אהלן לכולם. יש לי בעיה קטנה עם בנק הפועלים. אני מחזיק בחשבון עו"ש שמוגדר חשבון סטודנט עם משכורת. אחת מההטבות שאני זוכה בחשבון הוא פטור מעמלת דמי ניהול חשבון. לפני כחודש ניגשתי לסניף וביקשתי הקצאת חח"ד (אוברדראפט בלשון העם). שאלתי במפורש מה העמלות שאני אשלם, נאמר לי ידי הפקידה שאני אשלם 2 שקלים עמלת הקצאת חשבון כל חודש ו86 שקלים דמי טיפול. לאחר כחודש אני מקבל מכתב (שנלח קבוע לכל לקוחות הבנקים), אני מסתכל וכתוב שאני משלם דמי ניהול חשבון. לא הבנתי למה. התברר שבגלל שיש לי חח"ד אני משלם גם דמי ניהול, הפקידה לא אמרה לי שום דבר לגבי העמלה הזאת ולא נכתב שום דבר במסמכים שחתמתי עליהם ויש לי עותקים שלהם. כתבתי מכתב למדור פניות של בנק הפועלים, למעשה מדור פניות הציבור של בנק הפועלים לרוב משמש צינור מכוון ששולח את תלונות הלקוחות לסניפים. התקשרו אלי מהסניף ודיבתי שלוש פעמים עם פקידות. לא האמנתי שיש כאלה אנשים סתומים. הסבירו לי שהעמלה שאני משלם היא חוקית לגמרי ולא קשורה להטבות סטודנטים. שאלתי האם קיימת רשימת סייגים להטבות שמוענקות ללקוחות, במקרה ולקוח מבצע פעולה כלשהיא הוא מאבד את ההטבות? הפקידות לא ידעו להשיב. המנטרה שההטבה לא קשורה ואני משלם את העמלה בגלל חח"ד. שאלתי האם חח"ד והעו"ש סטודנט הם דברים נפרדים? האם כאשר אני מדבר על החשבון שלי ואומר את המספר שלי אני לא מתכוון לדבר אחד? ושאלת הבונוס? האם לבנק יש מספר עמלות שונות שנקראות בשם "דמי ניהול חשבון"? הפקידות אמרו שזה אותה עמלה ואין עוד עמלות. שאלתי האם בכתב התחייבות למסגרת אשראי שעליו אני חתום ובו אני מבקש חח"ד יש סעיף המבטל עמלות ומטיל עמלות חדשות (אכן יש, עמלת 2 שקלים שרשום עליה בפירוש ואין עליה ויכוח). הויכוח נמאס עלי וביקשתי את תגובתם בכתב, הפקידה שאלה מה אני רוצה במכתב. אני אמרתי רק את העובדות, שאני לקוח בנק הפועלים המחזיק חשבון סטודנט פתור מעלמת נהיול חשבון, ביקשתי חח"ד ובעקבות כך איבדתי את זכותי לקבל פתור מדמי ניהול חשבון ולכן אשלם את העמלה, הפקידה אמרה שהיא צריכה לדבר עם המנהל. לאחר מכו דיברתי עם פקידה אחרת שבפועל ערכה לי את החח"ד, גם ממנה ביקשתי מכתב ואמרתי לה, תכתבי במכתב "זכותו של הבנק לגבות עמלה חזקה מזכותו של הלקוח לקבל הטבה" הפקידה נעמדה על הרגליים האחוריות ואמרה שהיא לא תכתוב דבר כזה. מה אני אגיד לכם. אמרתי לה תכתבי מה שאת רוצה. מה דעתכם על כל העניין. האם אתם מסכימים איתי או שאני טועה לגמרי.

iky

New member
לא היה לי סבלנות לקרוא עד הסוף אבל

התסריט ידוע מראש! אם לא הסבירו לך כנדרש ו/או הטעו אותך (ואני מאמין לך) אז דרוש בכתב ובתקיפות ממנהל הסניף לההחזיר את המצב לקדמותו כולל זיכוי כספי על החיובים שנבעו מכך. במידה ותקבל סירוב פנה במכתב לבנק ישראל וסיכוייך טובים וקח עיצה שנכונה תמיד: אל תיכנס לויכוחיי סרק עם פקידים זוטרים בבנק כי לרובם אין מושג על מה הם מדברים כאשר מדובר בנושאים שמעט חורגים ממילוי טופס פשוט.

ayelet i

New member
איזו תשובה אינטילגנטית!

לתשומת לבך כי על אף דעתך המלומדת מרבית הפקידים המתקבלים לבנק היום הנם לפחות בני תואר ראשון, שלא לדבר על כך כי רבים מהם בעלי תואר בכלכלה. אנא - אמץ את המשפט : אם אין לך משהו חכם להגיד (דהיינו - עיצה מעשית...) - עדיף שלא תאמר דבר!

ayelet i

New member
עצתי...

מאחר ואני לא מכירה את המסלול המדובר - אני יכולה רק להסיק כי כשדיברו איתך על ניהול חשבון עו"ש סטודנט - דיברו על ניהול החשבון - לא כולל מסגרת אשראי. כנראה שניהול חשבון חח"ד (חשבון בו מסגרת אשראי) - כרוך בעלויות שונות. בכל מקרה - אם אתה רוצה תשובה בכתב - תכתוב לסניף מכתב - תסביר שאתה מרגיש שהטעו אותך ולא נתנו לך אינפו' מלאה. העתק מהמכתב תשלח למח' פניות הציבור של הבנק. כך תבטיח שתקבל תשובה בכתב. בכל מקרה - לבנק חובת גילוי נאות - דהיינו - היה בהחלט צריך ליידע אותך לגבי העמלות הכרוכות בניהול חשבון עם מסגרת אשראי.

Mishkafofer

New member
מסלול סטודנט כולל מסגרת אשראי.

אני בטוח שעובדים שם אנשים חכמים ואינטליגנטיים. קודם כל עו"ש סטונדט כולל הטבה של 1500 שקלים ובגלל שיש לי משכורת זה מגיע עד 3500 שקלים. רציתי להגדיל זאת עד 7500 שקלים משיקולים אישיים. במכתבי לא ציינתי שהפקידה טענה שעו"ש לא קשור לחח"ד שלא קשור להטבות שלא קשור.... לפי מסמכי הבנק, הבנק רשאי להוסיף,לגרוע,לשנות,לעשות מה שב$ין שלו עם העמלות כולל לבטל את חח"ד בכלל לכל הרוחות. קראתי את הסעיפים בכתב בקשה לחח"ד וכתבתי מכתב למנהל בנק ובו אני שואל את הדברים הבאים: 1. האם הבנק פרסם הודעה על שינוי בעמלות בעיתון יומי במשך יומיים? אם כן איפה ומתי? 2.האם הבנק פירסם שינוי עמלות על לוח מודעות בסניף? אם כן מתי? רק אם התמלאו תנאים אלה שינוי בעמלות יהיה "כשר" , יתקיים גילוי נאות ואני אסתום את הפה. בכל אופן עד שהבנק לא יציג לי פירסום שעונה להגדרת גילוי נאות לפי מסמכי הבנק עצמו אני לא אבין מה קרה פה. הפקידה הסבירה לי שהיא יכולה להחזיר לי 30 שקלים של עמלות שנגבו ממני, אני רציתי שגם יחזירו לי 86 עמלת עריכת מסמכים. שרק יחזירו את הכסף, אין לי כוונה לצאת למסע צלב. נ.ב תואר ראשון זה לא ערובה לאינטלגנציה. רק תראי את מרכז ליכוד, 3000 שיפוצניקים אם ידע במדיניות ביטחונית, כלכלה והבנה מעמיקה בבעיות חברתיות ועוד.

רואי32

New member
כמה זמן הח-ן מוגדר כסטודנט?

יכול להיות שבמקרה נפלת על התפר של מעבר מחשבון סטודנט לחשבון רגיל. או לחילופין באמת יש לנו עסק עם חלמאים שיושבים עם תואר ראשון בכלכלה מהצד השני של הדלפק ולא כ"כ מבינים מה רוצים מהם. איילת עם כל הכבוד לבנק ואין כבוד, הם כבר מזמן הפכו להיות מונופול שמנצל את תלות הציבור במוסד הבנקאי-דרישה גוברת והולכת לאשראי וכל מה שנותר לנו זה לחכות בתור האינסופי במשך שעה-שעתיים שמספרנו יגיע לחתום במשך 15 דקות 2 חתימות ולחשוב בדרך הביתה - איך הבנק ידפוק אותי הפעם. זה לא סוד הבנק הוא גוף כלכלי שמכניס אנשים טובים יותר או פחות לשורותיו וברגע שהעובד מגיע לגיל בגרות (קביעות) הוא נבעט בצרימה נוראית אלא אם כן האח של סבתא שלו עובד בהנהלה הראשית (וזה מוטיב ידוע לא רק בבנקים). בקשר לתואר הראשון- בואי נגיד שאני מכיר מס' סניפים של בנק הפועלים שתואר ראשון לא מהווה מבחן סף. בקיצור - אחרי רגעי השראה אילו- שלא מגיעים אלי רבות, אני יכול להגיד בפה מלא, במיוחד אחרי דבריו של הסטודנט המתוסכל, שהבנקים שלנו אוטוטו הולכים לקבל בראש- וחזקקקקק אחרי שיוציאו מהם את ניהול קופות הגמל קרנות ההשתלמות קרנות הנאמנות חיתום-יפגעו להם בכיס, הם יבינו שחלוקת האשראי בשוק הריכוזי שהם נמצאים בו כיום לא תצלח עם יחס כזה ללקוח (ואני לא מדבר על בנקאות פרטית)

אמיר72

New member
ואתה ממש לא משוחד

לא שאין חלק מדבריך שהוא נכון, אבל אתה יכול להציג את האג'נדה האישית שלך עקב הבנקים (בשל נסיבותיך האישיות) בכל מקרה. זה לא יעוץ מקצועי !

רואי32

New member
מה כל פעם שאני עולה לשידור?

יש צורך לספר את סיפור חיי? אז אני מנבעטי בנק הפועלים- לא נורא יש אלף כמוהם. ולא מדובר על יעוץ מקצועי כזה או אחר אלא "סובייקטיביות נאורה"- הייתי שם, ראיתי את החרא מבפנים ועכשיו אני בחוץ. סתם לידע כללי- כמה מרוויח היום פקיד בנק? 3500-4000 שקל בחודש!!!!במשך 4 שנים עד הקביעות ואז השינוי הגדול: את המשכורת מקבלים בתחילת החודש במקום בסוף החודש. איך אפשר להחזיק משפחה ככה?? לא פלא שהפקידים מתוסכלים, חסרי מוטיבציה או אנטיפטים ואללה אמיר, תאמין לי, עם חומר גלם כזה כמו שיש כיום בסניפי הבנקים פשוט בא לי להקיא. מצד אחד - רחמנות מצד שני - יאללללהה

למעלה