יש כמה דברים שלא מסתדרים לי עם התנ"ך...

יולישה1

New member
יש כמה דברים שלא מסתדרים לי עם התנ"ך...

אף אחד לא נתן לי תשובה הגיונית לשאלה הזאת.. איך האור נברא לפני השמש?!

yaakii

New member
אשתדל בסיעתא דשמיא לסדרם אחד-אחד../images/Emo13.gif בקשר לאור

תוכלי לקבל תשובה כאן

יולישה1

New member
הפורום מדבר על מדע ולא על דת ומדע ביחד..

כך שזה לא יכול לעזור לי.. אשמח לקבל תשובה ממדען (בנושא הזה פיסיקאי) שהוא גם דתי וכך לשמוע ממנו הסבר אבל תודה בכל זאת =)

yaakii

New member
אני כותב את הכתובת כי משום מה זה לא מצליח

בקישור..הכתובת : http://he.wikisource.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8:%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A8_%D7%A0%D7%91%D7%A8%D7%90_%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99_%D7%94%D7%A9%D7%9E%D7%A9

יולישה1

New member
הצלחתי להיכנס ...

הקישור מנסה להסביר את זה בדרך מדעית שזה יפה אבל עדיין יש סתירות. לינקי כתב שהפרשנים אומרים שהאור שנברא הוא אור אלוקי והוא מקור האור בעולם ממנו השמש שואבת את האור וזה מה שכתוב בקישור רק במילים שונות (מדעיות כביכול). השמש לא יכולה לשאוב אור כי האנריגה שלה היא אור, בלי האנרגיה שלה היא לא הייתה קיימת. כל כוכב פולט אנריגה אם הוא לא היה פולט אותה הוא היה מתפוצץ ונהפך או לחור שחור או לכוכב נייטרונים.(במקרה הזה השמש פולטת את החום והאור) כמו בן אדם שלא יכול לעשות את הצרכים שלו בסוף הוא ימות. גם אם לא היו סתירות בפרשנות הזו הרי שאי אפשר להוכיח שהיא נכונה. כל אחד יכול להביא תיאוריה משלו אבל היא לא תהיה שווה אם היא לא הוכחה. גם האבולוציה הייתה תיאוריה שנשמעת מופרכת בהתחלה כי באמת לא היה לה ביסוס, רק אחרי שגילו את הדי אן אי והוכיחו חלק מהתיאוריות גילו שהסבירות שהיא נכונה היא גבוהה.

לינקי

New member
הפרשנים אומרים שהאור שנברא הוא אור אלוהי

שים לב שהעשב והצמחייה נבראו לפני השמש, וכידוע הצמחים לא יכולים לחיות ללא השמש - מה שמביא את הפרשנים למסקנה שהאור שנברא ראשון הוא מעין אור אלוהי והוא מקור האור בעולם (ממנו השמש שואבת את האור). זה כמובן פירוש דתי, אבל כל העניין של בריאת הצמחים לפני השמש מעוררת נקודה למחשבה... דרך אגב הלינק שלך yaakii לא עובד אצלי (אני לוחץ ושום דבר לא נפתח)

the Sman

New member
מה שמראה שלכמו שלפעמים פרשנים צודקים

קורה שהם גם טועים (השמש שואבת את האור ממקור אור אלוהי? מעניין :)

קודם כל,

מי אמר לך שהם טועים? ב', אני מעט בקי במפרשים על אתר, ואני לא מכיר אמירה שכזו, כך חבל להלעיז לפני שיודעים... אני אשמח אם בעל הטענה הזו יביא מקור לדבריו.

רוני13

New member
כן חח...

לגבי הבריאה אי אפשר "לטעות" כי אין בדיוק מישהו ש"צודק",אף אחד לא היה שם או אלוקים כדי לדעת זאת.

the Sman

New member
קיוויתי שמישהו יתקוף אותי../images/Emo13.gif

1. "מי אמר לך שהם טועים?" - השמש לא שואבת אור משום דבר. היא מייצרת קרינת אור ועוד ספקטרום רחב מאד של קרינה אלקטרומגנטית. מהיכן האנרגיה שלה מגיעה? מתהליכים גרעיניים המתרחשים בכורה. היא כמובן מאבדת מסה בתהליך הזה וממירה אותה לאנרגיה (E=MC^2). התהליך של השמש הוא לא מיוחד לה, והוא קורה במיליארדי הכוכבים האחרים שאנו רואים בלילה. 2. אני לא מבין בכלל במפרשים. הנחתי שמה שלינקי כתב נכון. הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי, זה בגלל שלא מזמן קראתי על איזה פרשן ש"חזה לפני כל המדענים שכדה"א עגול ושהוא סובב את השמש" או משהו כזה. וסתם, הרגיז אותי קצת שלוקחים קרדיט על צירוף מקרים ואילו מתעלמים משטויות אחרות שנאמרו (כי כל אחד טועה לפעמים [= ) ד"א, אני מאד מקווה שמותר בפורום הזה אנשים שבאים עם גישה מעט ביקורתית לכתוב בספר תנ"ך... אם לא, אני מצטער שהטרדתי אתכם עם הדעה שלי.

אני מבין...

אז העובדה שאתה יודע להסביר מדעית את אור השמש, אומרת שהמפרשים טעו בהסבר הפסוקים? גם אילו היתה דעה כזו במפרשים, וגם אם הטענה המדעית נכונה, הרי עדיין קריאה מדעית של פרק א' בבראשית היא לא יותר מבדיחה - שהרי לא לכך התכוון המשורר... פרק א' בבראשית הוא טקסט ספרותי, עם מסרים (דתיים, ערכיים.. מה שנרצה), והוא נועד להעביר אותם. ואם יש מסר כלשהו בהצגת הדברים כך שאור השמש (כן, זה המדעי שאתה יכול להסביר) נובע ממשהו ספציפי אחר, אין בכך בכדי לפגום במסקנות המדעיות, או לסתור אותם. ואני רוצה לקוות שאני אחד שלומד עם גישה ביקורתית. אלא שמטרתי אינה לדעת מה קרה, אלא מה מי שכתב את הפסוקים התכוון. אי לכך פחות יפריע לי שמדעית, ארכאולוגית וכו' זה לא מסתדר, שהרי גם אם זה לא נכון - לא באתי לשאול מה קרה אלא מה כתוב... וכמובן שמרגע שאתה מכניס ביקורתיות, הרי שצריך להעמיד במבחן הביקורת את התיאוריות המדעיות, וזה משהו שאני מניח שלא נעשה... אתה הנחת את מסקנות המדע כמובנות מאליהן. לכן אני דוגל בכך שכשלומדים תנ"ך, פשט התנ"ך יהיה זה שמובן מאליו. אם זה לא מסתדר - זה לא מסתדר, אבל זה יהיה דיון צדדי.

ושלא יהיה ספק -

העובדה שאני חולק על הגישה, לא אומרת שאיני חושב שמפרשים יכולים לטעות. למעשה הם אינם יכולים שלא לטעות, שהרי אם יש מחלוקת, בהכרח אחד טועה; ומחלוקות מפרשים, כידוע, יש למכביר... אלא שצריך עדיין לתת קצת כבוד למפרשים (אני לא אומר שלא נתת), ולהניח שהם הכירו את התנ"ך וידעו לקרוא אותו, והיו בקיאים בו יותר מאיתנו (מה שגם נכון...). לכן לא כל כך מהר כשמשהו לא מסתדר ישר לזרוק 'הוא טעה'. קצת צניעות מול מפרשינו יכולה רק לעזור - אולי נגלה שהם בעצם צדקו, בעיון עמוק יותר...

the Sman

New member
איך אתה בוחר לאיזה פרשן אתה מסכים?

ומאילו פרשנים אתה מתעלם?

אני לא...

אני פשוט לא דן במפרשים אלא בפשט. אם פרשן אמר מה שנראה היכ פשט, אני בוחר את פירושו. ואם לא - אני מציע פירוש אחר.

the Sman

New member
אז אתה מפרש את התנ"ך כך שהכתוב

ישמע לך הכי הגיוני ופשוט? אז אני מצטער לומר לך, זאת לא גישה ביקורתית, ומה שנשמע לך הגיוני ופשוט - ברוב המקרים זאת לא הייתה כוונת הכותב....

yaakii

New member
חוץ מזה שפנס זו דוגמא נהדרת

לאור בלי שמש..

למעלה