רשמים ראשונים מה-X50V
קיבלתי אותו במתנה מהחברה המתוקה שלי לפני כשבוע, אבל לצערי מסיבות שונות לא היו לי הרבה הזדמנויות לבדוק אותו. זהו ה- PDA הראשון שלי, כך שגם אין לי כל כך למה להשוות. ובכל זאת כמה התרשמויות: 1. מסך מדהים! בשלב ראשון העברתי כ- 50 תמונות לכרטיס ה- CF 128MB שיש לי. הקריאה מכרטיס ה- CF מאוד איטית, אבל זה יכול להיות בגלל שזה כרטיס ישן למדי שנקנה בהודו. התמונות מוצגות באופן יפהפה ברזולוציה גבוהה בבהירות מרשימה מאוד. גם סרטי וידאו מוצגים באופן מרשים (
מישהו יודע איך מגדילים את הוידאו על מסך מלא, כך שגם אם הרזולוציה נמוכה, הוידאו יוצג על כל המסך?), ורק האודיו הבינוני (מה לעשות, הרמקולים זעירים) מקלקל קצת את החוויה, למרות שהבנתי שיחסית למכשירים אחרים האיכות טובה, ובכל מקרה יש שקע מיוחד לאוזניות לאיכות טובה יותר. 2. לאינטרנט האלחוטי התחברתי אתמול בפעם הראשונה לזמן קצר בלבד. החיבור היה במהירות סבירה, אבל מכיוון שאין לי עברית הספקתי לגלוש רק בשני אתרים באנגלית, ולא ממש הסתדרתי עם הרוחב של הטקסט. אני יודע שיש פתרונות בדמות הצגה של טור אחד, אבל כאמור, פשוט לא היה לי זמן להתעסק עם זה. 3. גרפיקה ועיבוד - עם ה- X50V מגיע CD ועליו 2 משחקים. אחד לא הצלחתי להתקין משום מה, אבל השני מרשים מאוד בגרפיקה שלו (משחק פאזל נחמד ומקורי) ומהירות התגובה טובה. לעיתים כאשר פותחים כמה תוכנות במקביל התגובה איטית יותר, ואפילו קרה פעמיים שנאלצתי לעשות RESET, אבל זה כנראה בגלל שאני לא ממש מכיר את מערכת ההפעלה ועדיין לומד איך לעבוד עם המכשיר. 4. סיכום ביניים - המכשיר מרשים ויפה (עניין של טעם כמובן). המסך מעולה, וקשה לי להתלונן על הביצועים נכון לרגע זה. אני עוד לא ממש משתמש כבד, אז קצת קשה לי לפרט מעבר לזה. אני רוצה לקנות עברית כמה שיותר מהר
(עדיין מבקש המלצה חד משמעית איזו עברית לקנות) ולהתקין כמה תוכנות שיעזרו לי בשימוש היומיומי (כמו התוכנה שהמליצו לי כאן בפורום לסגירת תוכנות), אבל בשביל כל אלו צריך זמן שעד עכשיו פשוט לא היה לי. בשביל קריאת אימיילים, הצגת תמונות והוספת Notes, הוא עושה עבודה מעולה (אבל כמובן שבשביל זה ניתן למצוא מכשירים זולים הרבה יותר). מבטיח להמשיך ולעדכן בהמשך...