יש כאן תימנימים?

יש כאן תימנימים?

מה הטעם של חרוסת תימנית? כותב דן בניה סרי: "צלחות הפח הבוציו של החרוסת הממאירה, המאיימות לכלות בטעמן כל מזיק או ספק אשכנזי...." מה הדבר הזה? נשמע נורא...

איזיקו

New member
תיאור נורא

לטעם חרוסת שטעמה מתוק, ערב לחך. החוויאג' קפה מוסיף לה חריפות עדינה. מידת החריפות תלויה בכמות החוויאג' שאתה מוסיף. החרוסת התימנית נקראת דוכַּה, מקוש"ב המתכון. אם היית מגיע למפגש, הייתי נותן לך לטעום. באיזה ספר הוא כותב את זה?

גרי רשף

New member
יום עיון: יוצאי תימן בארץ ישראל

מדי פעם יש לאוניברסיטה הפתוחה ימי עיון (ליתר דיוק- ערבי עיון) בנושאים מעניינים, וב-10/05/2006 (16:00-20:00) יערך אחד שכזה בשיתוף עם יד בן צבי לרגל צאת ספר בנושא. מה יהיה: כיבוד קל, ברכות ובלה בלה בלה * מאבקים רעיוניים במפאי על חינוך ילדי תימן בשנות החמישים * פרשת ילדי תימן הנעדרים- מדוע נחקרה לראשונה בשנים 1967-8 ולא מוקדם יותר * בין תימניות לישראליות בספרות הנשים מיישוב למדינה * יוצאי תימן בהתיישבות העובדת: אתגור של גבולות תרבותיים * השתלבותו של השיר והריקוד התימני בתרבות הישראלית הכניסה חינם, המקום- אולם צ'יס בקריית האו"פ ברעננה, ואני שוקל להפגינוכחות.

איזיקו

New member
../images/Emo45.gif ובהקשר זה אני מנצל"ש ../images/Emo91.gif

וממליץ לתור את האתר המעניין, המחכים והמשעשע המצורף
כאן. האתר מציג את מנהגי העדה התימנית, חכמיה, מאכליה ועוד ועוד, ומשלב גם קטעי אודיו ווידאו ששווים שמיעה / צפיה. האתר פותח צוהר לעולם תרבותי ידוע ונסתר, וחשיבותו בשימור התרבות ובהבאתה לכלל ידיעה. ממליץ לכם בחום לשמוע את קטעי השמע, ובמיוחד את הדף העוסק ב"מארי" ובהוראת הלשון העברית לדרדקים (יש שם כמה פנינים ממש).

למעלה