יש כאן מישהו ?

IdleThought

New member
יש כאן מישהו ?

*הד* ...מישהו .. מישהו ... מישהו .. העדפתי כבר כשאנשים היו נכנסים לכאן כדי לחפש סריאלי לתוכנה שהם גנבו

BravoMan

Active member
גם זו צורה של פיתוח...

מבחינת המשתמש והחוק פריצת תוכנות היא דרך להסיג משהו חינם שאתה אמור לשלם עליו -להלן גניבה. אבל מבחינת אנשים שעושים את זה בפועל לרוב מדובר סתם על אתגר - המפתח שובר את הראש על אמצעי אבטחה יותר טובים והם משחקים אותה בלפתור את הפאזל ולפצח אותם. סיפרו לי פעם על אתר אמריקאי (לא זוכר את שמו וגם בטוח שהוא לא היחיד) שאנשים יכולים להכנס לשם ופשוט להציב אתגר לחקרים - תפרצו תוכנה זו או אחרת. אך איפה הימים הטובים שהייתה צריך להתאמץ ולבנות "צפצפה" כדי לחייג חינם בטלפון הציבורי... טוב, ניראה לי שזה יספיק בתור קשקוש. אין לי כרגע משהו יותר שימושי אבל לפחות יצא תגובה.

AYELET1

New member
IdleThought יקירי

אתה מוזמן בחום לספר מה פיתחת להביא קוד מעניין שיוכל לשמש את האחרים (קוד שאתה פיתחת כמובן ולא, אין כוונתי לקוד סריאלי

udifpalm

New member
אני קצת עסוק בימים אלה...

בעיקר בלהיות חולה
וכשאני לא חולה - לשבת בפגיה עם התאומים שנולדו לנו לפני כ- 3 שבועות
נראה לי שגם שכשהם יצאו משם לא יתפנה לי זמן חופשי רב

IdleThought

New member
דומינה היקרה

מה אתחיל ומה אומר
אני בן 25 , הסלואו שלי עם מחשבים התחיל בגיל 6 עם ה ATARI 800XL והפך לטנגו סוער כשתיכנתתי אותו בגיל 11 להזיז מכונית על שלט רחוק שהצלחתי לממשק אליו הPDA היחיד שלי היה TUNGSTEN E (המעוצב הכי יפה והכי פחות עמיד שיש ) ששכב אצלי במגירה במשך חצי שנה כי אחרי חודש של התלהבות גיליתי ששימוש בו מנוון את הזיכרון שלי לפרטים ואז פיתחתי עליו (משיעמום) מפענח תמונות אולטראסאונד (בשימוש בקוד וואריאר) שקיבל תמונות מסורק אולטרהסאונד פרימיטיבי שבניתי דרך האינפרה אדום ועל המכשיר זה הציג את התמונה ועיבד אותה לתמונה תלת מימדית וביצע פעולות (זום/חידוד קווים /מציאת גבולות) - עלי לציין שזה עבד הרבה יותר לאט מאשר חששתי , בהרצות הראשונות חשבתי שיש באג מכיוון שלא ראיתי שום דבר על המסך, וכשהתחלתי לחקור את את הקוד במחשב פתאום ראיתי את התמונה צצה לאחר כמה דקות.. הדבר הראשון שעשיתי במסגרת עבודה היה פרוייקט למנהלים ב .NET שאפשר להם להתחבר למערכות המידע האירגוניות ולשלוף כמויות ענק של מידע ולבצע חיתוכים מהפוקט פיסי שלהם ,אבל זה היה כמעט כמו לכתוב את זה לפיסי והכל על האמולטור ,ראיתי מחשב כזה בפעם הראשונה רק כאשר הלקוח הזמין אותי להרמת כוסית לרגל הצלחת הפרוייקט
הפרוייקט השני היה מערכת מידע לניהול צי רכב כאשר אותו רכיב קצה שהיה אמור להיות בטלפונים תומכים ופוקט פיסי עם תקשורת מתאימה קיבל הזמנות,בקשות קבע מסלולי נסיעה ויעדים לצי רכב שנקבעו ע"י המחשב המרכזי , אני בניתי רק את הדזיינר שאפשר למנתח המערכת לעצב סכימה ששינתה את המסכים המידע וההרשאות על הלקוחות בפוקט פיסי ואת הלקוח בפוקט פיסי שטען אל עצמו את הסכימה אני לא יודע מה נסגר עם הפרוייקט, אני עזבתי הרבה לפני שהושלם אבל אני מניח שהוא לא הצליח כי לא שמעתי שמישהו משתמש בדבר הזה וכרגע מכיוון שאני מובטל ויש לי הרבה הרבה יותר מדי זמן חופשי אני מנסה להגשים חלום ישן של בניית מערכת DWH משולבת מיפוי ואני כרגע בעיצומו של בניית הלקוח הקל שמיועד לפוקט פיסי ושמכיל מערכת תצוגת מיפוי (אני כותב אותה בשימוש ב DIRECTX על בסיס ESRI SHAPEFILE כשאני שואף להגיע ליכולות של OPENGIS XML ) וכשאסיים זה יכיל גם אמצעי חיתוך מסדי נתונים בצורה תלת מימדית- בניתי סכימה של ממשק שמשתמשת בסימונים חופשיים של העט כדי לבצע שאילתות לא, אני לא חושב שמישהו באמת ישתמש בזה מתישהו (הפלטפורמה חלשה בשביל לעשות דברים איכותיים אין באמת דרישה לכזו פונקציונאליות ומבחינת ארגונומיה ושיטת עבודה עדיף כבר לבצע דבר כזה על מחשב שולחני ) וכן, אני עד כדי כך משועמם

IdleThought

New member
היתה חברה

בשם "מאגרי תוכנה , רעננה" שהיה אפשר להזמין מהם בקטלוג תוכנות של ASP - קבוצה של מפתחים של קוד פתוח ושאר תוכנות , הרבה הרבה לפני שהאינטרנט הגיע לארץ עם ייצוג לא רע למפתחים ישראליים , בכל מקרה ועם הזמן התחלתי להכיר את הברנז'ה ה BBSית וראיתי כמה סכמות של זה אבל רק למערכות בארצות הברית מעולם לא היו סכימות לארץ אני חושב שקראו לזה קופסה כחולה לטלפון ציבורי וקופסה שחורה אם זה היה מיועד למרכזיה , בכל מקרה היום זה לא שימושי עם כל המרכזיות הדיגיטיליות... ולגבי האתגר, האנשים שמייצרים את הפריצות הם באמת חובבי אתגרים , האנשים שמשתמשים באלפיהם בתוצר הזה הם פשוט גנבים גמורים

BravoMan

Active member
לא כ"כ הבנתי את הקטע אם האולטרה

סאונד וIR - מה זאת אומרת "בניתה סורק פרימיטיבי דרך האינפרא אדום"? אתה מתכוון שהשתמשתה בפורט סיריאלי של האינפרא לחיבור הסורק? האמת (לא שזה שימושי למישהו, אבל אם כבר מדברים) כשרק רחשתי את הIPAQ 1710 שלי נסיתי לכתוב לו תוכנת שלט רחוק. כן אני יודע שיש כמה כאלה וגם למדתי בדרך הקשה שהLED של המכשיר הספציפי הזה חלש מידי לשימוש רציני. מה שכן הצלחתי לשלוט בטלוויזיה ווידאו שלי ששניהם תוצרת SONY לה יש פורמט די נוח שאפשר למצוא לו תעוד באינטרנט. מה שלא הצלחתי לעשות (ולבסוף זנחתי את הפרוייקת עברתי לדברים אחרים - באיקר עבודה אמיתית שאינה קשורה במחשבים) זה לבנות פונקציית לימוד שתוכל לקלוט ולפאנח אותות של שלטים שונים.

BravoMan

Active member
נ.ב.

שלא תבינו אותי לא נכון - כשכתבתי "עבודה אמיתית שאינה קשורה למחשבים" לא התכוונתי לזלז באנשי HI TECH שכך אולי המשפט נשמע. פשוט אני מתפרנס ממשהו שאינו קשור כלל למחשבים ומתעסק בתכנות להנעתי במעט הזמן הפנוי שיש לי.

IdleThought

New member
הדגש הוא על המילה

פרימיטיבי זו היתה סכמה של מחולל ומקלט פולסים שמצאתי ב IRC וחיברתי אליה רכיב אינפרא על בסיס סכימות שהוצאתי מתוך הספר "PDA ROBOTICS " שאני ממליץ עליו בחום , זה ספר שמלמד אותך איך לקחת את הפאלם/פוקט פיסי הישן שלך ולבנות מעליו מעטפת של רובוט בצורה של הגשושות הקטנות ששלחו למאדים ככה שהPDA הוא יחידת העיבוד והמעטפת רובוט מקבלת ממנה הוראות ומחזירה לה מידע

למעלה