יש כאן גיקים?

e-magine

New member
יש כאן גיקים?

ראו את הכתבה על המצב בארה"ב. האם אתם פריקים של טכנולוגיה, או שהטכנולוגיה היא רק אמצעי?

לקשמי

New member
רק אמצעי

כלומר, אם אני מבינה נכון את המושג "פריקים של טכנולוגיה". אני מכורה לאינטרנט אבל חוץ מזה אני כמעט ולא עושה שום שימוש במחשב. יתירה מזאת, אין לי טלוויזיה בבית ומעולם לא הרגשתי בחסרונה וגם רדיו או דיסקים אני לא שומעת הרבה. כך שמטבעי אני רחוקה מאוד מלהיות "גיקית" או פריקית של טכנולוגיה.

אני גיק מוקפא../images/Emo3.gif

כשאין כסף לא קונים כלום. אבל שאריות מהתקופות הגיקיות יש לי כדלהלן: 2 מצלמות דיגטליות, 2 מצלמות וידאו, 3 וידאו ואחד משוכלל לעריכות שהתקלקל בינתיים. 2 טלויזיות ואני שם עין על עוד אחת ישנה שאולי אביא. 5 רדיוטייפים או יותר מדרגות שונות ומשונות, 2 מערכות סטראו מקצועיות. 5 מחשבים יש לי כל הזמן כאן במעבדה שלי (חוץ ממחשבים לתיקון) ולכל ילד יש מחשב. (ביבי היה חוגג). הילדה נדבקה ממני. אז יש לה אוסף גיקי משלה שאני קניתי לה והיא קיבלה מתנה. ניסיתי לשווא לשכנע אותה לקנות מצלמה דיגיטלית מהכסף של הבת מצווה. היא לא עד כדי כך גיקית. אני גם אוסף שעונים שונים ומשונים אם זה קשור לגיקיות אני לא יודע. טוב, היום אני כבר לא קונה כלום כמעט. מחכים לימים טובים יותר. חולם על מצלמה דיגיטלית משוכללת יותר. חולם על עיפרון ממוחשב. חולם על אופנוע חדש. חולה על אופניים, אופנועים ומכוניות. כל דבר שזז מקסים אותי. אבל כנראה שאני לא גיק אמיתי אם אני מסוגל להתאפק. אני גם אוהב מאד צמחים וטבע. והכי אני אוהב בני אדם. יותר מעניין.

amiak

New member
נענע לא פעיל, אבל טכנולוגיה רולז :)

מעדיפה הרבה פעמים טכנולוגיה מגניבה על פני התוכן אותו הטכנולוגיה מעבירה...

e-magine

New member
אני גם וגם

בגדול אני די פריק של טכנולוגיה, זה מתבטא בין היתר בשאלה הנצחית: "למה לא קניתי משהו יותר מתקדם?" לא היה מזיק לי עכשיו איזו תוספת של ____________ (מלא את החסר לפי הנסיבות: מגהרצים, פיקסלים, ג'יגאבייטים, וכד')

e-magine

New member
המלבנים הקטנים

שמרכיבים מסך או צילום דיגיטלי. ככל שיש יותר, התמונה יותר חדה.

New member
ולפירוש קצת יותר 'מקצועי'\מילוני:

פיקסל: המילה פיקסל מורכבת משתי מילים Picture & Element ומהווה את יחידת התצוגה הקטנה ביותר היכולה להציג צבע. במסכי מחשב הפיקסל למעשה הוא הנקודה הקטנה ביותר בתצוגה. מגה פיקסל: נתון המעיד על גודל התמונה הסופית המתקבלת על ידי המצלמה הדיגיטלית. מאחר ורכיב ה-CCD קולט את נתוני הצילום והופך אותם למפת סיביות, כל נקודה על גבי הרכיב מייצגת פיקסל אחד. מכפלת כמות הפיקסלים לאורך ולרוחב הרכיב מספקת תוצאה במיליוני פיקסלים. על מנת להקל על המספר מוסיפים את המילה מגה, המייצגת את הערך מיליון. יש לציין שככל שערך זה עולה איכות התמונה המודפסת תהיה גדולה יותר.

למעלה