יש כאן בנות בשידוכים?

יש כאן בנות בשידוכים?

או גם בנים בשידוכים. מעניין אותי כמה אתן/ם מסתכלים/ות על השם של הישיבה של הבחור או הסמינר של הבחורה, ואם נניח זה לא שם מפוצץ אתם פוסלים מיד בלי לברר... או שאתם מבררים, אבל מעדיפים ממקום מכובד, מאשר ממקום עלום. נ.ב אני לא בשידוכים, זה סתם נושא שמעניין אותי. דעתי כמובן, שאין קשר בין השם לבחור. מקווה שהובנתי.

לי ספציפית

לא משנה הישיבה אם הבחור בנוי כרגע,אני חושבת שזו שאלה שמשתנה מאחת לאחת.

משנה...

כי בכל זאת מבינים פחות או יותר את הסגנון לפי השם, לא צריך לפסול ישר אם זו הצעה טובה, אבל בשם פחות מוכר ופחות טוב, צריך יותר לברר.

לא בדיוק

אין היום ישיבה טובה יש בחור טוב. היום מבררים אותו הדבר על כל בחור

כן, אבל יש ענין של סגנון.

את לא יכולה להגיד שחברון היא כמו תפרח . ודו פארק זה כמו סניף, נכון? אז, כן מסתכלים על השם ומתאימים.

זה ברור

הסגנון רואים.אבל רמה רוחנית לא רואים!לזה התכונתי. ואם כבר הבאת דוגמאות אז:יכול להיות בחור זהב בשערי יושר,ובחור בטלן ב..איזה ישיבה טובה?עטרת?חברון?לא חסר..

טוב, צודקת!!

אבל ברור שתבררי יותר על בחור משערי יושר אם הוא למדן (כי בחורים טובים לא חסר שם..) מאשר מישיבה שדי ברור שכולם לומדים בה. אבל בעקרון הרמה הרוחנית כמו שאמרת, קשורה לכל אחד באופן אישי.

אדם

פנה אל הסטייפלר ושאלו מה לחפש בחתן לביתו. השיב לו הרב:"חפש בחור שלמד תורה ותיקן את מידותיו." אמר לו האבא:"אבל אם הוא למד תורה הרי וודאי הוא תיקן את מידותיו." ענה הרב:לאו דווקא.תראה,הבחור ישב בישיבה עם הסטנדר. כשהבחור נשען קדימה הסטנדר נישען קדימה. כשהבחור משך אחורה הסטנדר נשען אחורה. הסטנדר אף פעם לא אמר שכואב לו הראש ושאין לו כוח. הסטנדר אף פעם לא ביקש ממנו להוציא את הזבל." שאל האבא הנבוך:"ומה עם האורה בתורה??? הלימוד..." ענה הרב:"נו,אז תחשוב בלי התורה איזה פרא אדם הוא הי'ה..." טוב תלמוד תורה עם דרך ארץ... לא מספיק ללמוד תורה צריך גם מידות טובות..צריך לחפש יראת שמיים ולב טוב. וכפי שכבר כתבתי בפורום שידוכים חרדים, אני באמת לא יודעת למה,אבל בציבור החרדי מקום הלימוד תופס חלק נכבד במשקל ההכרעה האם הבחור מתאים. כאשר מציעים לרבות,בחורים שקובעים עיתים לתורה ושחטאם היחיד הוא שהם לא באיזושהיא "מסגרת" שנקראת ישיבה. הן מסרבות בקטלניות. ואותם בחורים,יכולים להיות גדולים בתורה וביראת שמיים מהרבה בחורי ישיבה גם יחד. רק מה לעשות שלא לכולם מתאימות המסגרות הללו. יש בחורות שיותר קורץ להן הטייטל של ה"בחור-ישיבה" מאשר מה היא באמת מידת יראת השמיים שלו. יש בנות שמקטלגות לפי השם של הישיבה והסגנון הסטיגמטי ופחות לפי הבחור. ואולי זה לא הבנות אלא הספיגה שבאה מהבית. לכולנו יש נטיי'ה להכניס אנשים ותכונות להגדרות ברורות ולתבניות,פשוט כי זה חוסך לנו מקום בראש. הבעי'ה של הישיבות היום היא שהן מחנכות להיות בן ישיבה ולא בן תורה... זה שאדם יושב ולומד בישיבה מכוון אותו למסלול כלשהו בחיים, אבל זה לא יעזור כל עוד הוא לא ירצה לשלב את זה בעצמו בחייו. הרי בסופו של דבר,בחורה מתחתנת עם בן אדם ולא עם חבילת ספרים. מה שאומר שהמידות הטובות הן הדבר הכי חשוב. גם אישתו של רבי עקיבא,בחרה אותו על פי מידותיו הטובות ולא לפי ידע תורני והוא יצא רבי עקיבא!! בזכותה!!! "ואמר רב יצחק אלו נשותיהן של ת"ח שמנדדות שינה מעיניהם בעוה"ז ובאות לחיי העוה"ב" כך כותבת הגמרא. מי שבאמת רוצה בעל תלמיד חכם ולא רק איזשהו שלט שיהי'ה תלוי לה על המצח "התחתנתי עם בן-ישיבה" היא גם תצטרך להקריב. הפלומבות הללו על האדם לא משנות כלום. אל תסתכלו בקנקן {או בזקנקן} אלא במה שיש בו.

בהודעה אחת,

כבר הגעת למסקנה מה הבעיה בעולם הישיבות. לאט לך! לא אנשים קטנים כמונו מתכנתים את עולם התורה. מה שנראה היום שבישיבות לא דואגים למידות אלא לתורה אני לא חולק עלייך שזה כך בעיקר בישיבות עם הסטיגמות המפוצצות. אבל, בחור שלומד בלי מסגרת שיהיה התלמיד חכם הכי גדול (ונדיר שהוא יהיה...) בעל מידות הוא אולי גם יהיה. אבל, מוכן לחיי משפחה הוא לא יהיה! תביני, ישיבה זה יותר ממקום שלומדים בו תורה זה מקום שבונים בו תחיים, שיש נסיונות חברתיים שמחשלים את הבחור לקראת חיי משפחה. יש לי עוד הרבה מה להאריך עם משלים ודוגמאות אישיות אבל הגעתי לאיפשהו... יש מה להאריך

מצטערת,

לא כל בן ישיבה הוא בן תורה!!! זה שהוא יושב מול הסטנדר זה שהוא נמצא במסגרת ישיבתית זה מה שעושה אותו בן ישיבה אבל בהחלט לא בן תורה!!! לא כתבתי בלי מסגרת, כי כל אדם בכל תחום בחייו,חייב את המסגרת,את המעגל שיתחום אותו מליפול. כתבתי:"רק מה לעשות שלא לכולם מתאימות המסגרות הללו." לא כל בחור מסוגל להיות במסרת ישיבתית נטו. יש בחור שמסגרת הכולל מתאימה לו יותר. יש בחור שמסגרת של לעבוד וללמוד תתאים לו יותר. וכאשר אדם בוחר במסגרת המתאימה לו הוא מסוגל גם ללמוד בחשק יותר. הוא חי בצורה יותר ניחוחה. לגבי מוכנות לחי'י הנישואין, בעיקרון,ישנו שוני מסויים בדרך ההתייחסות לחבר או לבן-משפחה מאשר לאישה. מלכתחילה,לא רק בישיבה ניתן לרכוש כלים ותובנות לתקשורת בינאישית, בכל תחום ובכל מקום שאנו נמצאים מזדמנים לנו לא אחת אפשרויות ללימוד יצירת תקשורת נכונה.

בתור בחור ישיבה,

אני יכול לומר לך שמי שבישיבה לא מחייב שילמד, ולא מחייב שיהיה בעל מידות. אבל יש לו את הכלים לזה. אבל, סטינו מהנושא. נניח שאני בא לבחור כרגע ישיבה יש לי שני אופציות, ישיבה עם שם ש``יביא שידוך`` או ישיבה שיהיה לי כייף בה... מה את מציעה לי לבחור? (סימולציה אני החתן)

עונה במקום מאושרת

ברור ישיבה שיהיה לך טוב בה!רק כך תוכל להתקדם!ולגבי הישיבות הייתי בעבר עם דעתה של מאושרת כיום אני חושבת שהפוך!בחור שקשה לו ללמוד ולכן יצא מהמסגרת אני לא אקח בחיים כי הוא לא יודע להתמודד.קשה לו אז הוא לא מבקש מעצמו להתאמץ אלא מרים ידיים במקום לעבור למסגרת שמתאימה לו יותר.יש היום ישיבות שאומנם השם שלהם לא בדיוק קורץ אבל יש שם בחורים זהב!בחורים שבנו את עצמם מהקשיים שלהם והתחשלו.וכמובן תמיד אפשר להתקדם עוד לא חייבים להשאר שם..

למעלה