יש כאן אנשים שחושבים

יש כאן אנשים שחושבים

שאם הם היו בארץ מצבם הכלכלי היה יותר טוב

רק כדי לוורא שלזה התכוונת...

בארץ מצבך הכלכלי היה יכול להיות יותר טוב מאשר בחו"ל ? פרט, הסבר ונמק.... איפה אתה גר ? מה אתה עושה ? ולמה בארץ היה יותר טוב ?

לא לא

התלבלבתי קזת עם ההודעה.. המצב הכלכלי שלנו בארץ היה על הפנים (עם היינו חוזרים עכשיו) ביינתים אני סטודנט למחשבים ביולי (כנראה) מתגייס, וגם אחרי זה אני לא רואה את עצמי נשאר (בעיקר בגלל המצב הכלכלי) תוסיף לזה שהמשפחה שלי פה- וממש אין להם כוונות לעשות עליה

ayala26

New member
גם בישראל הייתי מחוסרת עבודה כעת

כי הייתי מלצרית במדרחוב לפני שעזבתי וכשיורד גשם אין עבודה ולפי מה ששמעתי חורף כזה לא היה 11 שנים... ולפי מה שאני שומעת מאמא שלי כשאני משוחחת איתה המצב הכלכלי בארץ בכי רע שלום, שמי איילה ומחר בדיוק אני חודשיים בהולנד! חג שמח

חחחחחח.... ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"אם הייתי בארץ מצבי הכלכלי היה טוב יותר?" - איזו בדיחה טובה...
מזמן לא צחקתי טוב כל כך

ליילה

New member
הסיבה המרכזית לזה שאנחנו פה

בכלל היא הסיבה הכלכלית. לי הייתה בארץ עבודה שהשקעתי בה את הנשמה (וגם מאוד מאוד אהבתי) היו לי שנים של נסיון, מעמד, והכל, והרווחתי בדיוק חצי ממה שאני מרוויחה היום כאן במחלבה... היקר, איש הי טק במקצועו, לא הצליח בכלל למצוא עבודה עם משכורת נורמלית, אז אנחנו פה, כי עם מה שהיה לנו שם, אפשר היה בקושי לחיות, שלא לדבר על לחסוך קצת ולהתחיל משפחה. אז באנו לפה, ופתאום אפשר לחסוך כסף, ואפשר לעשות דברים, ואפשר לתכנן עתיד, ולהתחיל לפעול לכיוון של משפחה.. וזה כיף מאוד למרות שאנחנו במשך שנתיים לא עובדים במקצוע שלנו ובמה שלמדנו, השנתיים האלו שוות את העתיד. אז התשובה היא - ממש לא
המצב שלנו בארץ עכשיו היה על סף אסון....

tam1nj

New member
מירב

לקחתם בחשבון, מה יקרה יום אחד כשתרצו לחזור לארץ, או לפחות לתחומים בהם עסקתם במקור? ממה שאני יודעת, לפחות בהיי - טק, אם אתה מחוץ לעסק זמן מסוים, אתה נשאר מאחור , מבחינת ידע , וההשתלבות חזרה בעיתית למדי.

ליילה

New member
בנתיים משנינו רק אני רוצה לחזור

לתחום שלי, ולא נראה לי שתהיה לי בעיה. היקר, מאס בהי טק לחלוטין, ומתכנן לימודים אחרים כשיחזור, כך שאין בעיה. אבל תודה על ההתעניינות

nalu

New member
לא!!!!!!

כאן (בשבדייה) אנחנו זוג שחיים על משכורת אחת כבר כשנה (כי אני רק עכשיו מתחילה לשלוט בשפה, ואוכל לחפש עבודה נורמלית...) וחיים יפה מאוד. לא משלמים לימודים, ועוד מקבלים קצבה חודשית מהממשלה על זה שאנחנו הולכים ללמוד. בחודשים הראשונים כאן היה לנו קצת קשה, אז המדינה עזרה לנו ונתנה לנו כסף. בגלל שאנחנו מתחת לגיל 26, יש לנו הטבות צעירים, ועוד ועוד..... ובארץ בקושי סגרנו את החודש עם שתי משכורות....

gozala

New member
לגבי עבודה בחו"ל ../images/Emo91.gif

כמו שכולם אומרים כאן, זה המצב. אנחנו ניבננו כלכלית מהעבודה בחו"ל. בעלי שנה וקצת עובד בארץ וזו כזו נפילה שאי אפשר לתאר, קרוב לרבע ממה שהרוויח בחו"ל. אני מתפללת שבקרוב יהיה לזה סוף ונחזור להתפרנס מהעבודה בחו"ל.

הודעה של עפרית אטלנטה

שנאלצתי למחוק במהלך מחיקת הודעותיו של המתחזה: ----------------- • ובקשר לנושא עפרית אטלנטה לפני שעזבנו את הארץ היינו דיי "עניים" כלכלית. אך לא זאת היתה הסיבה שהגענו לכאן-פשוט בשביל החוויה.
עכשיו נראה לי שלחזור לארץ זו חוויה.

zoti

New member
איזה יותר טוב ?

בארץ, משתי משכורות אי אפשר לחיות. פה ממשכורת אחת אפשר לחיות פי עשר יותר טוב ועדיין לחסוך קצת.

פי עשר לא הייתי אומר, אבל

אתה צודק שפה (בארה"ב?) אפשר לחיות ברמת חיים הרבה יותר גבוהה. איכות חיים - זה כבר תלוי בהרבה גורמים (ההגדרה של "איכות" היא מאוד סובייקטיבית). בארץ, עברתי מדירה שכורה אחת לאחרת כל שנה, כי לא יכולתי להרשות לעצמי לקנות דירה (בלי לקחת משכנתא התאבדותית ז"א). כאן, מעבודה שכירה בלבד, קניתי בית פרטי, 2 מכוניות חדשות, שולח את הילדים לקייטנות יקרות, שיעורים פרטיים וכו' - ועדיין אני חוסך הרבה... חבל, חבל שלא יכולתי לעשות את כל זה בישראל. אני יודע שיש כאלו שכן משיגים את זה בישראל. אני כנראה לא מספיק טוב כמוהם...

צר לי עליך, אחי, שאתה מרגיש

שאתה לא מספיק טוב כמוהם. אתה לא צריך להרגיש כך. המערכת השלטונית בישראל דפוקה. בזאת אין ספק (אם כי יש דפוקות ממנה בעולם הדפוק הזה...) אבל זה לא אומר עליך שאתה לא מספיק טוב. דג של מים מתוקים לא צריך להרגיש נחות על כך שאינו מסוגל לחיות במים מלוחים. הרבה מאלו שכן נשארו בארץ עושים כן כי אין להם את האלטרנטיבה שלך (ולי) יש. תסתכל על הכוס המלאה.

forglemmigej

New member
לפי התאורים

האמריקאים בפורום נראה לי שכולם שם עובדים בעבודה שמאפשרת החזקת שני מכוניות, בית, לא דירה שכורה ח"וח ועוד לחסוך ..זה נשמע לי כמו חלום אמריקאי בהתגשמותו. אך מה קורה עם מישהו מפוטר מהעבודה ?הרי ידוע שצריך לעוף מהבנין באותו יום! מה קורה אם אין כסף לביטוח בריאות ,ואתה נזקק לטיפול רפואי? מה אם את/ ה לא נשואים לאזרח /ית אמריקאים וכו..

למעלה