אתה לא צודק
ואני נוטה להסכים עם יואב. קודם כל מה זה "התוצאה משקרת"? זה הסקר. נכון, סקר צדדי. נכון סקר נידח. אבל זה הסקר. כמוהו יש הרבה אחרים. ואם בסקר היה רשום "הפועל תל אביב"- אז הוא היה צודק ונכון? ממש לא. זה לא סקר שנלקח מאיזה אתר אדום ומוטה, אלא סקר שהתפרסם באיזור אובייקטיבי לחלוטין. דבר שני: תתפלא, אבל הפועל כבר מזמן לא הקבוצה השנואה שאתה זוכר.
הסטיגמה בדבר השנאה להפועל, כבר חלפה מן העולם, בדיוק כמו אידיאולוגיות אחרות רבות. הזמנים משתנים, המגמות מתחלפות, ומה לעשות- האמירה הזו אינה עומדת במבחן המציאות. אמנם יש אוהדים (כמוך) שעדיין נהנים לחשוב כי רק הם אוהבים את קבוצתם, אך אין זה אומר שזהו באמת המצב הקיים. הפועל כיום, היא קבוצה שנמצאת עמוק בתוך ה"מיינסטרים". לאחר המסע המופלא באירופה ונהירתם של רבים מהמפורסמים אל הקהל האדום, יצא כי הפועל התברגה לה דווקא כאחת הקבוצות האהודות בישראל. כזו שנוח לאהוב. היריבות המיתולוגיות הן עדיין היריבות המיתולוגיות, ואיבה הזו תמיד תישאר. אבל מעולם לא שמעתי אוהד פתח תקווה למשל- שמכריז: "הפועל זו הקבוצה שאני הכי שונא". להפך. יש תחושה שאוהדי הקבוצות הקטנות מפנים את שנאתם דווקא למועדונים אחרים. בית"ר ומכבי תמיד ישנאו אותנו, וזה בסדר גמור- כי אם טיפוסים כאלו היו אוהבים אותנו- או אז היינו צריכים להרגיש רע. מה גם שאנחנו מאוד מאוד מאוד (מאוד!) לא מחבבים אותם, אז המצב הזה מתאזן. אבל הקהל החיפאי למשל, דווקא בעדנו ומעדיף לנגח את היריבה הצהובה ואוהדיה. בכלל, קהלים כמו אלו של בית"ר ומכבי (האחד שחצן השני מתלהם) נוטים לעורר אנטגוניזם כבד בהרבה, מאשר הקהל של הפועל. אז צר לי לאכזב אותך ידידי, אבל זה המצב.