יש יועצת הנקה בקהל?

pregPetel

New member
יש יועצת הנקה בקהל?

תינוקת חמודה בת 4 חודשים החליטה שנמאס לה לינוק.
יונקת מגיל לידה הנקה מלאה, חוץ מפעם בשבוע בקבוק שאוב (בייביסיטר, אני מחוץ לבית ולא בא לי להניק וכאלה)
בשבועות האחרונים פתאום צצו לנו קשיים- היא עצבנית בהנקות, בועטת ברגליים וזזה הרבה, נורא מנסה להתרחק מהשד- במקום לקרב את הראש ולינוק את כל השד כולל ההילה, היא מושכת רק בפטמה, נושכת (למרות שאין לה עדיין שיניים) והמקרה הקיצוני ביותר- פשוט לא רוצה לינוק! כועסת, צועקת, בוכה ונרגעת רק שרואה בקבוק.
הלכנו לרופא שבדק ואמר שהכל תקין אצלה ושאין סיבה מוסברת להעדפת הבקבוק.
המצב מדכא אותי ברמה האישית, וגם מקשה עלי כי כל היום אני צריכה לשאוב.

לא יועצת, מספרת על הניסיון שלי.

כשאצלנו זה קרה, בערך באותו גיל, אני הפסקתי לתת בקבוק. הוא היה מקבל בקבוק רק אם אני לא הייתי בבית. זה לקח קצת זמן אבל בסוף הוא הפנים שזה מה יש.
ואז כחודשיים אחר כך הוא עשה בדיוק ההיפך והתחיל לסרב לבקבוק ולעשות שביתות רעב כשלא הייתי בבית. מזל שזה היה בדיוק כשהתחלנו מוצקים, אז הוא אכל מוצקים כשלא הייתי.
שני דברים שכדאי לבדוק - האם אתם משתמשים בבקבוק שמתאים ליונקים? האם אתם נותנים את הבקבוק באופן הנכון?

אושר מ

New member
אספר לך עלינו גם - אבל ממליצה לשאול בפורום הנקה

שלי התחיל גן בגיל 4 חודשים.
אחרי שלושה ימים שם התחיל לעשות בעיות עם הנקות ערב (כשהוא היה הכי עיף ולי מעט חלב).
אני התעקשתי שלא לתת בקבוק למרות צעקות לא נעימות בכלל. כן עזרתי לו בגירוי השד במסאז' כדי שהחלב יגיע יותר מהר. לפעמים הרדמתי אותו בכוח לחצי שעה כדי שיקום יותר נינוח לאכול.
בנוסף דיברתי עם הגן וביקשתי שיעשו לו חיים קשים עם הבקבוק. הפסקות באמצע גם אם מתלונן, למלא רק חצי פטמה כדי שיצטרך למשוך חלב בכוח וכו'.

בנתיים רוב הימים אנחנו בסדר. יש ימים שהוא עדיין עצבן.

כמובן שאצלך זה אחרת כי כבר נתת בקבוק. מאמינה שתצליחו למצוא את הדרך :)

pregPetel

New member
לא לתת בקבוק נשמע לי קצת קשה...

אני מבינה שזה עבד אצל שתיכן, אבל עם כמות הצרחות והווליום שלהן כשהיא לא מקבלת את האוכל שלה יזמינו לי משטרה...

העניין הוא שהיא אפילו כבר לא מנסה, היום קרבתי אותה אלי, היא פשוט באה ונתנה ביס! ושסיימה התחילה לבכות.
אני חוששת לא לתת לה בקבוק כדי לא "להרעיב" אותה, זה נראה לי קצת אכזרי להשאיר תינוק רעב, לא?

מבחינת הבקבוק אנחנו משתמשים בפטמה הקטנה ביותר וגם ההאכלה היא תומכת הנקה.

אמא בעמ

New member
עונה מניסיון שלי

היתה תקופה של חודשיים-שלוש, בערך עד גיל 5/6 חודשים, שגם שלי הייתה מתעצבנת על הציץ. כל הנקה היתה נגמרת בבכי והיא אף פעם לא היתה רוצה את הצד השני (חוץ מהנקות הלילה, שהיו רגועות ושלוות). המשכת להניק וזה פשוט עבר עם הגיל. אני הייתי מנסה לשנות תנוחה או צד, להרים לגרעפס באמצע ההנקה, להפסיק את ההנקה לכמה דקות ואח"כ להמשיך, אולי לנסות הנקה בסביבה רגועה יותר בלי רעשי רקע, להרגיע אותה ואז להמשיך להניק. אולי הבעיה היא שהיא מקבלת זרם חזק בהתחלה? ניסית לשאוב קצת ומיד אח"כ להניק או להניק אותה כשאת נשענת לאחור?
בכל מקרה אני בטוחה שבפורום הנקה יהיו תשובות יותר טובות ומוסמכות משלי :) בהצלחה!

MotheRonit

New member
יש משבר בגיל ארבעה חודשים - להתמיד ולצלוח

+ לוודא שהבייביסיטר נותנת בקבוק בצורה תומכת הנקה: לאט, עם הפסקות, בקבוק מקביל לרצפה, פטמה חצי מלאה...

megalodon

New member
לא יועצת הנקה - אבל כן מניקה למרחקים ארוכים

בגיל 4 חודשים התינוק עובר קפיצת גדילה קוגניטיבית והכל פתאום מעניין אותו.
כשצריך להניק - תנסי להמעיט בגירויים חיצוניים ככל האפשר - חושך, במיטה רק שניכם בשלווה ותני לזה את הזמן שלי עד היום (בת 8 חודשים) יכולה בהנקת ערב לינוק בקטנה ואז לצאת לטיול במיטה ולחזור כל כמה דקות לקחת שלוק. אני איתה ולא לוחצת נותנת לה למצוא את השקט שלה עד שמתחברת לאורך זמן.
כשהיתה בת 4 חודשים היתה יכולה לסיים הנקה בצרחות ולא מוכנה להתחבר עוד. אחרי כמה פעמים שממש נעלבתי למדתי להעביר אותה לאבא שלה שירדים אותה ויצאתי מהחדר.
ועוד דבר לגבי תינוק רעב - כשתינוק רעב הוא אוכל. במיוחד אם מציעים לו - אם החלטת שהיא יונקת תציעי ציצי שוב ושוב ושוב גם אם היא מסרבת וצורחת. בסוף כשהיא תבין שזה מה יש היא תתרצה ותינק. עוד אפשרות לפעמים הם נכנסים ללופ של היסטריה ואי אפשר עשות כלום - אז או להרגיע ולנסות שוב או לתת בקבוק עם מים לשניה עד שנרגעת ואז להחליף את הבקבוק בציצי - אצלנו זה עבר בשקט כי פתאום היא נזכרה למה לעזאזל היא בכתה - היא רצתה לאכול...

למעלה