יש יועצות מס בקהל?

myloli

New member
יש יועצות מס בקהל?

שלום, האם מישהי יודעת אם בעלי מגיש בקשה למס הכנסה להוסיף נקודות זכות עבור קרוב משפחה נטול יכולת, והוא מבקש את זה רטרואקטיבית, האם מס הכנסה יבדקו את החישוב שלי אחורה? אם ילדתי בשנת 2010, הבנתי שלא כדאי שמס הכנסה יעשו חישוב מחדש אצלי בגלל שביטוח לאומי מחשב דמי לידה הצורה שמטיבה ואם יעשו בדיקה יכול להיווצר מצב שאנחנו עוד חייבים כסף. אז אם בעלי רק מגיש את הבקשה, האם יבדקו רק אותו או שיכולים לבדוק גם אותי? ואם הוא לא מגיש רטרואקטיבית אלה משנת 2011 ואילך, האם עדיין יכולים לעשות חישוב מחדש אחורה? תודה רבה!

myloli

New member
תודה, את הטופס עצמו מגיש מישהו אחד מבני הזוג,

השאלה האם במס הכנסה ברגע שבעלי מגיש, בודקים גם אותי?

תימור 28

New member
אני בזמנו התעסקתי עם החזרי מס

אתם חייבים להגיש עבור שניכם ביחד מהרגע שהתחתנתם. אתם יכולים להגיש רק עבור 2011 אבל תקחו בחשבון שמס הכנסה יכול לבקש מכם גם שנים אחורה. את עובדת במקום מסודר? לא אמורה להיות בעיה בכלל גם אם ילדת את פשוט צריכה להעביר את טופס 106 ממקום העבודה + טופס מביטוח לאומי שנתי עבור שנת 2010

myloli

New member
תודה! אני אבדוק גם בעבודה, שנינו שכירים אבל

קיבלתי דמי לידה שנראו לי גבוהים (כאילו לקחו את הברוטו ולא את הנטו) וגם היה עוד בונוס וקראתי פה אני חושבת שמי שילדה לא משתלם לבקש החזר מס כי יכול לצאת שעוד חייבים כסף. זאת הסיבה שאני חוששת.

עד כמה שאני יודעת מה שקורה עם השנה שבה יולדים

לא קשור לדמי לידה אלא לנקודות זיכוי. עבור כל ילד מגיעה נקודה נוספת במס הכנסה הנקודות הן שנתיות, כך שאם ילדת בחודש אפריל את אמורה לקבל את הטבת המס מחודש ינואר [באותה צורה כשהילד מגיע לגיל 18 הנקודה הזאת יורדת מתחילת השנה בה הוא בן 18]

adif11

New member
הדוח השנתי הוא זוגי ,כלומר גם נתונייך

יכללו אם בעלך יגיש דוח אישי. יש ברשת מספר אתרים בהם יש מחשבון של דוחות אישיים אפשר לבחור את שנת המס הרלוונטית ,להקליד את נתוני ההכנסות של שניכם והמחשבון מחשב את תוצאת המס הצפויה - אם צפוי החזר או חוב לתשלום . ממליצה בחום לבדוק הן את השנה שאתם רוצים להגיש והן שנתיים קודם לכן (אם לא מסובך מידי להשיג את הנתונים) לפני שאתם מגישים את הדוח. זה לא מסובך

למעלה