יש טעם לתבוע?

Drorד

New member
יש טעם לתבוע?

שלום לכולכם, אני בן 22 ועובד כשליח במסעדה. בשבוע שעבר החלקתי עם הקטנוע בצומת קפלן בת"א בגלל שמן על הכביש. השמן נשפך ממשאית שעמדה בצד הדרך - מתבצעות שם עבודות בכביש והמשאית שייכת לחברת הבנייה. אין ספק שיש כאן חוסר אחריות מצד החברה - מיד לאחר שהחלקתי ולאחר חילופי דברים בעזרתו של נהג קטנוע אחר שעבר שם עם מנהל העבודה (שכצפוי בחר להתנער מאחריות ולהאשים אותי) - מצאו לנכון העובדים שם לשפוך חול על השמן ולשים שלטי אזהרה וניו ג´רזים. לאחר בדיקה במיון לשמחתי הרבה נמצאתי בריא מלבד שפשופים בכתף, יד, אגן וברך ימין, ויד שמאל נפוחה. השאלה היא האם יש טעם לתבוע במקרה כזה למרות שאין נזק גופני משמעותי? ואם כן מהם האפשרויות העומדות בפני? תודה מראש לעונים. דרור.

ציפי ג

New member
יש טעם לתבוע

את חברת הביטוח שלך. הם כבר יחפשו את בעל המשאית. אבל קח בחשבון שכשתובעים את הביטוח, אתה נכנס לקטגוריית התובעים מה שמשנה את הפרמיה שעליך לשלם.

igalgolan

New member
נפילה מקטנוע

את נזקי הגוף ניתן לתבוע רק מחברת הביטוח שלא תוכל לחזור ולתבוע את בעל המשאית. את נזקי הרכוש, והם כנראה מאוד קלים ניתן לתבוע ישירות מבעל המשאית (או החברה המעסיקה אותו), או במקרה ויש לך ביטוח רכוש את חברת הביטוח שלך. יגאל גולן

הערה בקשר להודעות הקודמות...

לגבי תביעת נזקי גוף - אם אתה תובע רק את זה - זה לא אמור לשנות את הפרמיה שלך (עד כמה שאני יודע). השינוי בפרמיה הוא כאשר תובעים נזקי רכוש מחברת הביטוח. על נזקי הגוף - אל תהסס לתבוע. פנה לטיפול רפואי, תתלונן על כל מה שכואב לך - ותתבע. (אולי הסכום שתקבל יעזור לך לכסות את הביטוח היקר על קטנועים בשנה הבאה).

עוד דבר ...

אם הקטנוע הוא של המסעדה ולא שלך - אז בטח שכדאי לך לתבוע. אתה אמור לתבוע גם את המוסד לביטוח לאומי, כי זו היתה כנראה תאונת עבודה.

Drorד

New member
הקטנוע הוא של המסעדה

לא נגרם לו נזק כמעט בכלל וזו אכן תאונת עבודה. אז זה אומר שאין מה לתבוע את חברת הבנייה ? רק את חברת הביטוח ? וגם את המוסד לביטוח לאומי ? מהו ההליך לתביעת חברת הביטוח ? אם זה אכן כולל שינוי בפרמיה אז לא בטוח שישמחו לשמוע על זה במסעדה...(וגם אולי אם זה לא) שוב תודה לעונים. דרור.

כמו שכתבתי ...

לדעתי - אם תובעים רק נזקי גוף, זה לא מביא לשינוי בפרמיה. אפשר לתבוע את חברת הביטוח דרך סוכן הביטוח של המסעדה. את ביטוח לאומי אפשר לתבוע באמצעות טופס שלהם, שמשום מה לא נמצא באתר שלהם. אם לא תתבע את ביטוח לאומי - אז חברת הביטוח תוכל להוריד מהתגמולים המגיעים לך את הסכום שהיית יכול לקבל מביטוח לאומי. (אם הנזק הוא מזערי, אז כמעט אין לזה משמעות).

למעלה