יש טבעונות זיגזג?

יש טבעונות זיגזג?

כתבה שטחית על ציונה מלמן - אחת השפיות היותר מוערכות בקרב הקהילה הטבעונית.
הופתעתי לקרוא שהיא אוכלת הכל מן החי גם.
מביאה שם 3 מתכונים שווים ביותר.

מה דעתכם על טבעונות זיג זג?
בראשון בא לי אני טבעוני, שני ושלישי להיט בתור צמחוני, רביעי חמישי אני מתפרע על המטבח הטבעונאי ובסופ"ש קרניבוריות.

marx04

New member
תגובה

שלום לכולם,

אני מבקש להתייחס לפן הבריאותי בלבד.

ראשית, אני חולק על העמדה של השפית ציונה מלמן לפיה תזונה הכוללת מזון מן החי (כולל בשר, עופות ודגים, וכן ביצים וחלב ומוצריו) היא איננה בריאה.
אני סבור שכל תזונה - טבעונית, צמחונית או של אוכלי כל - יכולה להיות בריאה מאד, הכל בהתאם למרכיבי המזון הכלולים בה, בכמויות בהן מדובר ובאיזון בין המרכיבים השונים.

אם לצורך הדיון אאמץ את העמדה של השפית מלמן, ואצא מתוך הנחה שהתפיסה הבריאותית שלה נכונה - אז העמדה שלי היא כמתואר להלן.

לעניות דעתי, אדם בריא יכול לאכול לעתים רחוקות מזון שאינו בריא במיוחד, כאשר ההשפעה השלילית של הדבר על בריאותו תהיה קלושה או אפסית (וזה לא חייב להיות מוצר לא טבעוני).
אם ניקח לדוגמא מרגרינה, או בייגלה (שיש בו שומן צמחי מוקשה) או חטיפים מלוחים רוויי שמן, או עוגיות ועוגות שיש בהן כמויות גדולות של שומן צמחי מוקשה - כל אלה מוצרי מזון שבוודאות אינם בריאים. העניין הוא שלדעתי, אם אני אוכל 50 גרם בייגלה אחת לחודש, או פיסת עוגת קרם (על בסיס מרגרינה) אחת לחודשיים, לא ייגרם נזק כלשהו לבריאותי או שמדובר בנזק ממש אפסי שאפילו ההצטברות שלו לאורך שנים היא כנראה אפסית.
השאלה כמובן היא באלו כמויות מדובר ובאיזו תדירות.
אם במשך 5 ימים אני אהיה "ילד טוב", אבל בכל סוף שבוע אני אחגוג על כמויות משמעותיות של שומנים צמחיים מוקשים - סביר להניח שאני אצליח לגרום לעצמי נזק בריאותי כזה או אחר - והשאלה היא אם המזון הזה שווה את ה"מחיר" הבריאותי.

נראה לי שאם הייתי מחזיק בעמדה הבריאותית של השפית מלמן - לא הייתי אוכל באופן קבוע מאכלים בשריים או כוללי ביצים ומוצרי חלב במשך כל סוף שבוע, אלא שומר את ה"חגיגות" האלה לאירועים מאד מיוחדים, לא יותר מ-3-4 פעמים בשנה.

בברכה,

אורי.

withnail

New member
ככה זה

כשהטבעונות היא בריאותית ולא אידיאולוגית.
ולדעתי חבל.

לפי מה שהבנתי מהכתבה

ציונה מלמן אינה מגדירה את עצמה כצמחונית או טבעונית או כ"טבעונית זיג זג". אלא שהיא שואפת לטבעונות למרות שכרגע היא לא. וזה דבר שבהחלט אפשר להבין, בייחוד אחרי ששנים לקח לי להפוך מקרניבורית מושבעת לצמחונית ועוד יותר זמן לוקח לי לעבור לטבעונות. כשחיים בחברת שפע ואי אפשר שלא להתקל באותם מוצרים, הקושי הוא מובן.

אין "טבעונות זיג זג" יש טבעונות, צמחונות או אומניבוריות אבל בסופו של דבר ההגדרות לא באמת משנות, אלא מה שמשנה הם הגבולות שכל אחד שם לעצמו ועד כמה הוא מרגיש נוח עם זה.

ואני מסכימה עם אורי לגבי העניין הבריאותי. אפשר להיות טבעוני ג'אנקי כפי שאפשר להיות אומניבור שאוכל בריא.
אצלי בכל אופן הצמחונות/טבעונות הן בחירות מוסריות בלבד.

שמרית211

New member
יצא לי לשמוע

על לא מעט אנשים שיום אחד בשבוע, נניח, הם צמחוניים או טבעוניים ובשאר הימים אוכלים מוצרים מן החי.
לדעתי קיים תחום ביניים בין טבעונות לאכילה מן החי. (אני למשל אינני טבעונית, אך אני נמנעת מאכילת בשר בשל סיבות בריאותיות)
הכל שאלה של מידה ואיזון וכמו שכתבו לפני, אפשר לאכול מוצרים מן החי ולהיות בריאים ואפשר להיות טבעוניים ולא להיות בריאים.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
יש אנשים שקשה להם בבת אחת לעבור לצמחונות או

טבעונות.
בכל מקרה כל יום טבעוני או צמחוני ואפילו כל ארוחה טבעונית מונעת הרג בעלי חיים וסבל

withnail

New member
נכון, אני מסכימה

אבל ההתייחסות שלה לטבעונות היא כמו לדיאטת הרזיה כלשהי. כאילו היא מתאפקת כל השבוע ואז בסופ"ש אפשר להתחרות ולזלול בלי חשבון. והיא יודעת שהיא מכורה, היא בעצמה מתייחסת לזה כהתמכרות, ולדעתי היא גם לא תיגמל בצורה הזאת.

חוצמזה, בלי קשר לתגובתך, לא ברור לי למה היא, בתור שפית, חושבת שלטבעונים במסעדות יש רק מלפפון ועגבניה. זה הזוי וזה מנותק מהמציאות וזאת קצת סתירה עצמית.

אני מעדיפה תזונה צמחונית ואפילו טבעונית

הן מטעמי בריאות והן מטעמים אידאולוגיים, אבל יש לי בעל וילדים שאוהבים עוף ולפעמים גם בשר (ובוודאי גבינות וביצים), לכן בימים שאני אמונה על הבישול אני אכין מזון צמחוני או טבעוני ואשתדל כזה שאני יודעת שהילדים יאכלו (ותאמינו לי שהילדים שלי לא בררנים, אבל תבשיל ירקות עם קינואה לא יקצור התלהבות...), אבל בימים שבעלי מכין אוכל הוא יעדיף להכין בשרי ואני אצטרף אליהם (לפעמים כי לא בא לי להכין במיוחד לעצמי ולפעמים כי הוא מכין משהו שממש בא לי)

עוף ולפעמים גם בשר?

חייבת להודות שאף פעם לא הבנתי את ההפרדה הזאת בין "עוף" לבשר. מה זה עוף אם לא בשר? ככל הידוע לי לא קיים עץ עופות

marx04

New member
יש הבדל גדול ביניהם

שלום נטע,

לעניות דעתי יש הבדל גדול בין בשר עוף לבין בשר בהמה לבין בשר דגים - גם במישור של ההרכב והערכים התזונתיים וגם במישור של הטעם.
לכן יש בסיס לאבחנה ביניהם.

כמובן, במישור המוסרי האבחנה ביניהם יכולה להיות הרבה יותר קשה ובעייתית (הכוונה במישור של המתת בעלי חיים לצורכי תזונה) ויתכן שאין כל הבדל ביניהם במישור המוסרי, אך כאמור לעיל המישור המוסרי איננו המישור היחידי שבו אנשים בוחנים את נושא התזונה (להיפך, נראה לי שעבור מרבית האנשים המישור המוסרי כלל אינו רלבנטי).

בברכה,

אורי.

והנה אתה בעצמך

השתמשת בהגדרות "בשר עוף" ו"בשר בהמה" (אותי מעניין לדעת למה אז צחקו על הדוגמנית ההיא שאמרה שעוף זה ציפור ופרה זה חיה. אמרו שהיא טיפשה אבל אם היא טיפשה אז בעצם רוב האנשים הם טפשים, כי עבור רוב האנשים עוף זה סוג של צמח אה.. ציפור..)
אין קשר אם זה מבחינה בריאותית או מוסרית. ההגדרה של בשר היא משהו שהוא חלק מהגוף של בעל חיים. (או ציפור
)
אבל בשר זה בשר, גם אם יש סוגים שונים של בשר.

marx04

New member
אני משתדל להיות ברור

שלום נטע,

את בהחלט צודקת שאחד המובנים של המלה "בשר" הוא חלק מהגוף של בעל החיים (אני מניח שניתן להגדיר את זה בצורה קצת יותר מדוייקת
).
יחד עם זאת, במישור הקולינרי היומיומי בהחלט קיימת האבחנה בין בשר במובן של בשר בהמה לבין עוף במובן של בשר עוף לבין דג במובן של בשר דג.
אגב, גם האבחנה הזו אינה מדוייקת במישור הקולינרי, משום שגם כאשר מדברים על בשר בהמה, יש אבחנה משמעותית בין החלקים השונים של הבהמה.

וללא קשר לכך, אינני חושב שיש הצדקה או צורך להתרעם על אנשים אחרים בגלל שחולקים עליהם.

בברכה,

אורי.

נטע, המקור הוא הדת

כפי שרצו לאכול בשר עם חלב
ולא ידעו איך לצאת מכך
אז החליטו שדג הוא למעשה לא בשר
אלא הוא פרווה
וכך נפתח בפניהם עולם שלם של אכילת בשר עם חלב באישורו של אלוהים

כך יש דתיים ששומרים בין בשר לחלב 8 שעות, ויש כאלה ששומרים 6 שעות
אבל אם הם אוכלים עוף הם שומרים רק 4 שעות או רק שעתיים
כאילו הבשר כבר כן הספיק להתעכל במערכת העיכול...

זו חלוקה שמאז ומעולם גרמה לי חררה בכל הגוף

marx04

New member
זה קצת יותר מורכב מבחינה דתית

שלום נעלמה לי,

האבחנה בין בשר בהמה לבין בשר בעלי חיים אחרים קיימת בהלכה, והיווצרות ההלכה היתה קצת אחרת ממה שאת מתארת אותה.
הנה קישור לערך בעניין זה בויקיפדיה.

בברכה,

אורי.

J0hnny

New member
זה נקרא לאכול הכל

מי שאוכל הכל הוא לא טבעוני. זה שהיא ממעיטה במוצרים מן החי עדיין אומר שהיא אוכלת כל.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אנשים מחפשים לתת שמות לכל מיני תתי הגדרות.
לא שאני שופט אבל אם היא אוכלת כל. שתגיד שהיא אוכלת הכל אבל ממעיטה במוצרים מן החי.
לפני שבכלל ידעתי מה זה טבעונות נהגתי להמעיט במוצרים מן החי. פשוט אכלתי אותם פחות אבל זה לא היה משהו מוגדר.

למעלה