רשמים מפסטיבל "מחולות ניצנים".
לפסטיבל הגעתי ביום חמישי בלילה. ***נגישות למקום הפסטיבל: דרכי הגישה למתחם הפסטיבל היו פתוחות, סלולות, וברורות. חניה בשפע, אנשי אבטחה שכיוונו את הרכבים, והסדר היה מופתי. ***מתחם הפסטיבל: מראה משגע על שפת הים, עשרות דגלים צבעוניים שהתבדרו ברוח, שילוט בכל מקום, לוח הרקדות, מוסיקה שבקעה מכל כיוון, תוכניה מרהיבה של הפסטיבל, אנשים שרועים בזולות, רוקדים, מסתובבים, אנשים בכל מקום ובכל פינה. המתחם עצמו חולק לכמה איזורים(מעשה חכם): איזור הלינה, הבמה המרכזית, רחבת ההרקדות, האוהל האתני, הדוכנים, להקות המחול, השירותים והמקלחות. *** מזג האויר: סוער עם רוחות חזקות( פחות ביום השני), גלים גבוהים שלעיתים שטפו את רחבת הריקודים, חמסין ומעט גשם, אבל גם איתני הטבע של אמא אדמה, לא יכלו לנחישות של כולם. ***תוכן הפסטיבל: למעט ההופעה של שלומי שבת שהתבטלה (עקב קריסת גשר תאורה על הבמה), כל מה שהובטח אכן היה, ואף מעבר לכך. 1. להקות המחול: בכל הגילאים, הופעות מצויינות, כוריאוגרפיות רעננות, חדישות ומושקעות של מיטב הכוראוגרפים, תלבושות בשלל צבעים, 2. הרקדות: מן היפות והמוצלחות שראיתי, המון אנשים שרקדו יום ולילה ללא ליאות (חוויה מדהימה). הרקדות נוסטלגיה, הרקדת אולפן עם ליאורה סלוצקי, הרקדת שבת, הרקדת יוצרים,הרקדת זוגות, הרקדת נכים (מאוד מרגש),הרקדת דבקות, ועוד... המדריכים היו בשיא מרצם,פירגנו האחד לשני, דירבנו את הרוקדים, הרפרטואר היה עשיר, מצויין, ומכל הזמנים. 3. אוהל אתני: האטרקציה של הפסטיבל, (האוהל היה מאוכלס באנשים כמעט 24 שעות ביממה), שרל'ה שרון הופיעה שם, הלהיבה את באי הפסטיבל בשירים עבריים, כן נערכו באוהל סדנת יוגה, מחול תיאטרון, יהודה גולן בחפלה תימנית, סדנת פאנקי, סדנת פלאש דאנס, הדלקת נרות שבת עם יאיר דלל ותזמותו, (היה ענק ומרגש). 4. מסיבות עבריות: מדהים מה שהלך שם, כל עמך מכל הגילאים, מכל העדות וכל הצבעים, קפצו ורקדו לצלילי מוסיקת רוק ישראלית עד הבוקר,(היו משפחות שלמות על טפיהם שרקדו). 5. ילדודאנס: אוהל ילדים מקסים(שנראה כמו גן ילדים), עם פעילות מגוונת ברוב שעות היום, עם מדריכות מקצועיות, היו הפעלות עם הורים וילדים, סדנאות, ציור, פיסול, ועוד.. 6. מופעים מרכזיים: המופעים הכי חמים ונחשבים בארץ היו בפסטיבל: "להקת טיפקס" נתנה את אחת ההופעות המדהימות שלה, בשיתוף הקהל הנהדר שאהב אותם, עמד על הרגליים רקד ומחא כפיים, במשך כל ההופעה(לדעתי קובי אוז היה המום מהחום של הקהל). "להקת גאיה" מה כבר לא נאמר עליהם? פשוט גדולים מהחיים. נתנו מופע מהמם(שוב בשיתוף הקהל), ואת מיטב שירהם שרו עד עלות השחר, כשהקהל(שמיאן לעזוב) רקד והשתולל עד כלות, מראה ההופעה על שפת הים, והשמש המבצבצת לה מהאופק, היה מדהים ביופיו. "ארתור גורביץ' וראובן ארז" נתנו מסיבת פיצוץ, עם שירי רוק ישראלים, החברה רקדו ועלזו בלבוש חוף, והצטרפו לשירה האדירה(גם אותם הקהל אהב). 7. אבטחה: אנשי ביטחון התרוצצו בכל מקום 24 שעות, אבטחה כבדה הייתה מחוץ למתחם, בתוך המתחם, על שפת הים, בין המאהלים, בחניה ובכניסה,(זה נתן הרגשה מעולה לאנשים). 8. דוכני המזון: היו מספקים, עם מגוון מאכלים, שירות אדיב, מחירים בהחלט סבירים, ולא פחות חשוב: הניקיון ניגן כינור ראשון. 9. שירותים ומקלחות: נקיים מאוד במהלך כל ימי הפסטיבל, (נייר טואלט היה בשפע)כמות חדרי השירותים לא ענתה על הצרכים, וגם לא היו מים חמים במקלחות. 10. מנהלת הפסטיבל: הייתם גדולים!!! המנהלת תיפקדה כמו במבצע צבאי, תמיד הסתובבו בשטח, נתנו מענה מהיר ופתרונות במקום, במנהלת היו המון אנשים מצויינים אך אני מכיר רק את: גדי, חיה וענבל שמטבע הדברים אלהם הופנו רוב השאלות, כולם יחד נתנו הרגשה מצויינת, איכפתיות, ושירות שלא יסולא בפז. 11. גדי ביטון: לא יעזור לאף אחד!!! גדי היה ונשאר האחד והיחיד. אישית, לא יצא לי להיות באירועים שגדי אירגן והפיק, רק שמעתי עליהם(ושמעתי רק תשבחות), אחרי פסטיבל זה: אעשה הכל להיות באירועים שגדי מפיק. צריך להוריד את הכובע להצלחה האדירה של הפסטיבל, פסטיבל לתפארת, שאני מקווה שתהיה לו המשכיות בשנים הבאות. הכל דפק כמו שעון דקה אחר דקה, התיכנון היה מעולה, ההפקה מעולה, והביצוע היה סופר מעולה. גדי עם עיניים טרוטות מחוסר שינה, הסתובב כל היום והלילה בפסטיבל, ביקר בכל פינה, ווידא שהכל תקין ועובד, לא היה צורך לחפש אותו, כי גדי היה בכל מקום: אחוז ידיים במעגל עם הרוקדים, זרוק עם החברה בזולות, שותה קפה עם הרוקדים במאהל, מצייר ומפסל עם הילדים באוהל, (רק ליוגה לא רצה לבוא אתי), הוא היה הדוגמא בהא הידיעה, לאיך צריך לחגוג בפסטיבל מחולות. כשאני כותב על גדי, אני כמובן כותב גם על הצוות הנהדר שאיתו, (צוות לעניין), ולאנשים שהסמיך לסייע לו בפסטיבל, אלה האנשים שעושים את מלאכתם נאמנה ובשקט מאחרי הקלעים, הייתם גדולים מהחיים( בעיקר חיה ועינבל האגדתיות). מאחל לך גדי, המשך עשיה מוצלח ופורה לטובת המחול בארץ. מי יתן וצרות העין תתחלף ביותר פירגון ובשיתוף הדדי. משפט הסיכום של גדי יגיד לכם הכל: "חוץ משלג, כבר היה לנו הכל בפסטיבל הזה". ואכן אירוע רדף אירוע(קריסת גשר התאורה, מזג האויר, ועוד..), ומתוך כל אלה גדי ועוד, הוצאת את המיטב שבך להצלחת הפסטיבל. גדי, הפסטיבל היה 10, ואתה היית 10 פלוס. (מי שמכיר אותי ואת אופיי, יודע וודאי שאני כותב מכל הלב, בכנות וביושר, אין כאן שום עניין ליפות או לרצות). לסיום, כמה הארות של צופה מהצד: 1. כשמתכננים לעשות שני אירועים במקביל, חשוב למקם את הרמקולים, בזויות נכונות, כך שמופע אחד לא יפריע בעוצמת הרעש במופע השני. 2.איכות ההגברה(באוהל האתני ובהרקדה המרכזית), לא תמיד הייתה טובה, הרמקולים צרמו ולעיתים לא פעלו. 3.השירותים לא ענו על כל צרכי מבקרי הפסטיבל, הייתה צפיפות, והמתנה ארוכה(יתכן בגלל הכמות של להקות המחול). 4.לא היו מקלחות חמות. 5.קריסת גשר התאורה על הבמה(גם אם הפעם זה נגמר בנס), אסור שתקרה שנית, זה יכל להגמר יותר גרוע. (אני יודע שמנהל בטיחות אישר ובדק את הקמתו). 6.נכון שההרקדות ביום ובלילה היו המסמר של הפסטיבל(וזה מצויין) אבל היה גם קהל אחר שלא רוקד ריקודי עם, ונוצרו לו "שעות מתות", שלא ידע מה לעשות איתן(יכול להיות שאם היה חם, שיכשוך במים היה פיתרון מצויין). מאוד נהניתי, וכך מאות רבות של באי הפסטיבל איתם דיברתי. תודה על הכל ולהתראות בפסטיבלים הבאים. יום טוב.