יש חדשות מניצנים?

עוז 2002

New member
יש חדשות מניצנים?

זה עתה שמענו על התמוטטות הגשר. נשמח לשמוע פרטים נוספים על הארוע, ועל בכלל...

kashke

New member
לפי מבזק גל"צ-אחת המשתתפות נפגעה קל

ופונתה לבי"ח קפלן.

פסטיבל ניצנים

זה מה שידוע עד עכשיו: פסטיבל המחולות בחוף ניצנים: גשר תאורה קרס ופצע אשה קל-בינוני יום חמישי, 29 במאי 2003, 21:36 מאת: מערכת וואלה! בחוף ניצנים קרס הערב גשר תאורה במהלך פסטיבל מחולות שנערך במקום. בגלי צה"ל דווח כי אחת המשתתפות שעמדה על הבמה נפגעה באופן קל עד בינוני ופונתה לקבלת טיפול רפואי. נקווה שלא יהיו עוד אירועים מצערים שם, ולמרות הארוע הנ"ל ותנאי מזג האוויר בכל זאת אנשים יצליחו להנות קצת ממה שנשאר מהפסטיבל.

פצועה בינוני מגשר שהחזיק את התאורה

הועברה לבית חולים קפלן. הפסטיבל ממשיך להתקיים.

דודי ק1

New member
סטיבל "ניצנים"

לא מזמן (לפני כשעה, חזרנו בתיה ואני מהפסטיבל. רציתי "להצדיע" למארגנים ובראשם גדי ביטון, על האירגון הנפלא. האוירה היתה מעולה, אנשים רקדו, צפו בהופעה של "טיפקס", שוב רקדו, וכעת אני חושב שצופים בלהקת "גאיה". כמו שצינתי בתחילה, היה יפה מאד. יש אמנם מקום לשיפורים(הרי זה פסטיבל ראשון במקום). ברצוני להציע, שבפעם הבאה, את המסיבה שנערכה בסמוך למשטח ההרקדה, יעבירו למקום יותר מרוחק. השירים התערבבו וזה קצת פגם. אני מניח שהמשתתפים במסיבה גם הרגישו בכך ולכן הצעתי היא לטובת כולם. ברצוני לציין שביקרתי בשרותים(לפעמים צריך, לא?) ומצאתי להפתעתי מקום נקי מאד, בהתחשב בכך שעברו יומיים מתחילת הפסטיבל. בקיצור, מי שלא היגיע הפסיד חוויה, בעיקר לאחר שהורידו את מחיר הכניסה לגבי יום ו'. גדי, המשך בפעולותיך המבורכות בהצלחה והמשך להיות עממי כפי שהנך(לפחות כך אני מרגיש).

רשמים מפסטיבל "מחולות ניצנים".

לפסטיבל הגעתי ביום חמישי בלילה. ***נגישות למקום הפסטיבל: דרכי הגישה למתחם הפסטיבל היו פתוחות, סלולות, וברורות. חניה בשפע, אנשי אבטחה שכיוונו את הרכבים, והסדר היה מופתי. ***מתחם הפסטיבל: מראה משגע על שפת הים, עשרות דגלים צבעוניים שהתבדרו ברוח, שילוט בכל מקום, לוח הרקדות, מוסיקה שבקעה מכל כיוון, תוכניה מרהיבה של הפסטיבל, אנשים שרועים בזולות, רוקדים, מסתובבים, אנשים בכל מקום ובכל פינה. המתחם עצמו חולק לכמה איזורים(מעשה חכם): איזור הלינה, הבמה המרכזית, רחבת ההרקדות, האוהל האתני, הדוכנים, להקות המחול, השירותים והמקלחות. *** מזג האויר: סוער עם רוחות חזקות( פחות ביום השני), גלים גבוהים שלעיתים שטפו את רחבת הריקודים, חמסין ומעט גשם, אבל גם איתני הטבע של אמא אדמה, לא יכלו לנחישות של כולם. ***תוכן הפסטיבל: למעט ההופעה של שלומי שבת שהתבטלה (עקב קריסת גשר תאורה על הבמה), כל מה שהובטח אכן היה, ואף מעבר לכך. 1. להקות המחול: בכל הגילאים, הופעות מצויינות, כוריאוגרפיות רעננות, חדישות ומושקעות של מיטב הכוראוגרפים, תלבושות בשלל צבעים, 2. הרקדות: מן היפות והמוצלחות שראיתי, המון אנשים שרקדו יום ולילה ללא ליאות (חוויה מדהימה). הרקדות נוסטלגיה, הרקדת אולפן עם ליאורה סלוצקי, הרקדת שבת, הרקדת יוצרים,הרקדת זוגות, הרקדת נכים (מאוד מרגש),הרקדת דבקות, ועוד... המדריכים היו בשיא מרצם,פירגנו האחד לשני, דירבנו את הרוקדים, הרפרטואר היה עשיר, מצויין, ומכל הזמנים. 3. אוהל אתני: האטרקציה של הפסטיבל, (האוהל היה מאוכלס באנשים כמעט 24 שעות ביממה), שרל'ה שרון הופיעה שם, הלהיבה את באי הפסטיבל בשירים עבריים, כן נערכו באוהל סדנת יוגה, מחול תיאטרון, יהודה גולן בחפלה תימנית, סדנת פאנקי, סדנת פלאש דאנס, הדלקת נרות שבת עם יאיר דלל ותזמותו, (היה ענק ומרגש). 4. מסיבות עבריות: מדהים מה שהלך שם, כל עמך מכל הגילאים, מכל העדות וכל הצבעים, קפצו ורקדו לצלילי מוסיקת רוק ישראלית עד הבוקר,(היו משפחות שלמות על טפיהם שרקדו). 5. ילדודאנס: אוהל ילדים מקסים(שנראה כמו גן ילדים), עם פעילות מגוונת ברוב שעות היום, עם מדריכות מקצועיות, היו הפעלות עם הורים וילדים, סדנאות, ציור, פיסול, ועוד.. 6. מופעים מרכזיים: המופעים הכי חמים ונחשבים בארץ היו בפסטיבל: "להקת טיפקס" נתנה את אחת ההופעות המדהימות שלה, בשיתוף הקהל הנהדר שאהב אותם, עמד על הרגליים רקד ומחא כפיים, במשך כל ההופעה(לדעתי קובי אוז היה המום מהחום של הקהל). "להקת גאיה" מה כבר לא נאמר עליהם? פשוט גדולים מהחיים. נתנו מופע מהמם(שוב בשיתוף הקהל), ואת מיטב שירהם שרו עד עלות השחר, כשהקהל(שמיאן לעזוב) רקד והשתולל עד כלות, מראה ההופעה על שפת הים, והשמש המבצבצת לה מהאופק, היה מדהים ביופיו. "ארתור גורביץ' וראובן ארז" נתנו מסיבת פיצוץ, עם שירי רוק ישראלים, החברה רקדו ועלזו בלבוש חוף, והצטרפו לשירה האדירה(גם אותם הקהל אהב). 7. אבטחה: אנשי ביטחון התרוצצו בכל מקום 24 שעות, אבטחה כבדה הייתה מחוץ למתחם, בתוך המתחם, על שפת הים, בין המאהלים, בחניה ובכניסה,(זה נתן הרגשה מעולה לאנשים). 8. דוכני המזון: היו מספקים, עם מגוון מאכלים, שירות אדיב, מחירים בהחלט סבירים, ולא פחות חשוב: הניקיון ניגן כינור ראשון. 9. שירותים ומקלחות: נקיים מאוד במהלך כל ימי הפסטיבל, (נייר טואלט היה בשפע)כמות חדרי השירותים לא ענתה על הצרכים, וגם לא היו מים חמים במקלחות. 10. מנהלת הפסטיבל: הייתם גדולים!!! המנהלת תיפקדה כמו במבצע צבאי, תמיד הסתובבו בשטח, נתנו מענה מהיר ופתרונות במקום, במנהלת היו המון אנשים מצויינים אך אני מכיר רק את: גדי, חיה וענבל שמטבע הדברים אלהם הופנו רוב השאלות, כולם יחד נתנו הרגשה מצויינת, איכפתיות, ושירות שלא יסולא בפז. 11. גדי ביטון: לא יעזור לאף אחד!!! גדי היה ונשאר האחד והיחיד. אישית, לא יצא לי להיות באירועים שגדי אירגן והפיק, רק שמעתי עליהם(ושמעתי רק תשבחות), אחרי פסטיבל זה: אעשה הכל להיות באירועים שגדי מפיק. צריך להוריד את הכובע להצלחה האדירה של הפסטיבל, פסטיבל לתפארת, שאני מקווה שתהיה לו המשכיות בשנים הבאות. הכל דפק כמו שעון דקה אחר דקה, התיכנון היה מעולה, ההפקה מעולה, והביצוע היה סופר מעולה. גדי עם עיניים טרוטות מחוסר שינה, הסתובב כל היום והלילה בפסטיבל, ביקר בכל פינה, ווידא שהכל תקין ועובד, לא היה צורך לחפש אותו, כי גדי היה בכל מקום: אחוז ידיים במעגל עם הרוקדים, זרוק עם החברה בזולות, שותה קפה עם הרוקדים במאהל, מצייר ומפסל עם הילדים באוהל, (רק ליוגה לא רצה לבוא אתי), הוא היה הדוגמא בהא הידיעה, לאיך צריך לחגוג בפסטיבל מחולות. כשאני כותב על גדי, אני כמובן כותב גם על הצוות הנהדר שאיתו, (צוות לעניין), ולאנשים שהסמיך לסייע לו בפסטיבל, אלה האנשים שעושים את מלאכתם נאמנה ובשקט מאחרי הקלעים, הייתם גדולים מהחיים( בעיקר חיה ועינבל האגדתיות). מאחל לך גדי, המשך עשיה מוצלח ופורה לטובת המחול בארץ. מי יתן וצרות העין תתחלף ביותר פירגון ובשיתוף הדדי. משפט הסיכום של גדי יגיד לכם הכל: "חוץ משלג, כבר היה לנו הכל בפסטיבל הזה". ואכן אירוע רדף אירוע(קריסת גשר התאורה, מזג האויר, ועוד..), ומתוך כל אלה גדי ועוד, הוצאת את המיטב שבך להצלחת הפסטיבל. גדי, הפסטיבל היה 10, ואתה היית 10 פלוס. (מי שמכיר אותי ואת אופיי, יודע וודאי שאני כותב מכל הלב, בכנות וביושר, אין כאן שום עניין ליפות או לרצות). לסיום, כמה הארות של צופה מהצד: 1. כשמתכננים לעשות שני אירועים במקביל, חשוב למקם את הרמקולים, בזויות נכונות, כך שמופע אחד לא יפריע בעוצמת הרעש במופע השני. 2.איכות ההגברה(באוהל האתני ובהרקדה המרכזית), לא תמיד הייתה טובה, הרמקולים צרמו ולעיתים לא פעלו. 3.השירותים לא ענו על כל צרכי מבקרי הפסטיבל, הייתה צפיפות, והמתנה ארוכה(יתכן בגלל הכמות של להקות המחול). 4.לא היו מקלחות חמות. 5.קריסת גשר התאורה על הבמה(גם אם הפעם זה נגמר בנס), אסור שתקרה שנית, זה יכל להגמר יותר גרוע. (אני יודע שמנהל בטיחות אישר ובדק את הקמתו). 6.נכון שההרקדות ביום ובלילה היו המסמר של הפסטיבל(וזה מצויין) אבל היה גם קהל אחר שלא רוקד ריקודי עם, ונוצרו לו "שעות מתות", שלא ידע מה לעשות איתן(יכול להיות שאם היה חם, שיכשוך במים היה פיתרון מצויין). מאוד נהניתי, וכך מאות רבות של באי הפסטיבל איתם דיברתי. תודה על הכל ולהתראות בפסטיבלים הבאים. יום טוב.

פסטיבל ניצנים

ראשית, אני מברך את כל צוות המארגנים של פסטיבל ניצנים. על הצלחתם בקיום פסטיבל ראוי לשמו. הארץ משוועת לאנשים מוכשרים, שיכולים להעמיד מבצע כזה. ואשר לתגובות. כמובן שהתנאים היו לרוקדים צעירים, גמישים וקלילים, אשר לא סולדים מתנאי שדה. ויכול להיות, שדוקא ייחלו לתנאים אלה. לא כולם מתאימים לאירועים כאלה, ובפרט למלוא הזמן של האירוע. יפה עשו המארגנים, שאיפשרו לחברים השתתפות חלקית. גם בפסטיבלים אחרים, שיש בהם צימרים ובתי מלון מסודרים - לא הייתי משתף אנשים בגילים מתקדמים. הם יכולים להיות משתתפים פסיבים ולהנות מחן הנעורים. ארצנו מבורכת בחן וביופי. צאו והתהלכן בארץ ותהנו מיופיה.

כמה דברים לגבי פסטיבל חולות ניצנים

לא היסתלכתי הרבה אבל מכמה תגובות שראיתי מישהו רשם שהיה פסטיבל בסדר גמור אני חושב שאני מדבר בשם כל הלהקה שלי על הפסטיבל: חוסר אירגון חוסר דאגה ועוד הרבה חוסרים אני מבין את העיניין שזה פסטיבל ראשון לכן על אחת כמה וכמה לעשות שהכל יהיה מושלם לא לחסוך במיוחד שמדובר בבמה... שהמון אנשים אמורים לרקוד עליה... אני לא רוצה לחשוב לרגע מה היה קורה אם היו רקדנים על הבמה. שנית אני יודע שבאופן אישי אני לשמה לו חוזר, זאת חוצפה ענקית מצד הפסטיבל לא לדאוג שיהיו שם מי שתיה לכל הרוקדים ושלא נדבר על הרקדנים! כמובן אני חייב לציין שהבמה החלופית נתנה הרגשה אחרת הרבה יותר מכל פסוחטיבל הכל היה משפחתי כזה בלי מאחורי קלעים נתן הרגשה אחרת וטובה.. אני נהניתי אבל אני אומר: היה טוב שהיה ואני לא חוזר על זה שוב. מקווה לתגובות, רקדן

כנגד כל הסיכויים...

ליבי עם אלה שסבל ושנפגעו. מזג אוויר בוגדני, זמן הכנה קצר ביותר, יריבויות אישיות שאין להן קשר לרוקדים ובכ"ז הפסטיבל התקיים! אין ספק שהמארגנים ילמדו את הלקחים ואין ספק שזהו נסיון ראשון שיביא אחריו פסטיבלים יותר ויותר מוצלחים. מזג האוויר היה אכזרי. כמה ימים קודם היה מזג אוויר נפלא, סוף השבוע היה "מכה" והנה כבר היום ממש נעים. כאילו מישהו עשה "עין הרע" ובכ"ז למרות מכות הטבע, המשתתפים קיבלו מענה הולם, ככל האפשר, והפסטיבל המשיך, הרוקדים רקדו, המופעים התקיימו. ראשית יש לאמור תודה וכל הכבוד! ועכשיו יש להפיק לקחים ובעיקר לקוות שכשהרוחות ירגעו, לאחר שפסטיבל כרמיאל יעבור בהצלחה (מי יתן ואמן ובואו נתגייס כולנו על מנת שיצליח), ולאחר שכל הנוגעים בדבר יחשבו שוב - נזכה לשיתוף פעולה ופרגון הדדי שיביאו להצלחת כולם "האחד עם השני" ולא "האחד במקום השני".

ניצנים

אני הגעתי לניצנים מהצפון, חוץ מכרמיאל לא הייתי אף פעם בהפקה גדולה של הרקדות. חוץ מהעובדה שהיו יותר מידי הופעות ופחות מידי הרקדות היה נהדר. מגוון האוכל היה חסר. אפשר היה יותר גיוון במיוחד לי ולחברי שנשארנו שם יומיים. זאת חוייה מיוחדת לרקוד ליד הים ולשמוע גם את הגלים יחד עם הצלילים. היתה שם בחורה בשם יעל שאני מכיר מהטלויזיה. אישתי דיברה איתה ואמרה שהיא מקסימה אני חושב שהיא עזרה שם למארגנים- בכל מקרה לאישתי היא עזרה מאד ואם אתם מכירים אותה תמסרו לה תודה אישית מרוני ואירית. המאהל שלנו הוצף וצחקנו הרבה גם ששקי השינה היו רטובים. להתראות בכרמיאל, רוני

j22

New member
כמה דברים לגבי פסטיבל ניצנים

זה לא נכון שלא היתה ברזיה לשתיה

תגובה לניצנים.........

גם אני לא קראתי את כל התגובות אבל גם אני בתור רקדנית שהייתי והופיעה בפסטיבל הארגון באמת היה חסר......... בעיקר הקטע של המים, זה ים! וזו בטוח לא הפעם הראשונה שיש כזו גיאות... היו צריכים לקחת את זה בחשבון כי זה היה ממש באסה..... וגם הקטע של הבמה, זה כזה מזל שלא היו רקדנים על הבמה! רק רציתי לחזק את מה שהוא אמר, ובתור אחת מהלהקה להראות שהוא באמת מדבר בשם כולנו... להתרגש כל פעם מחדש להמשיך לרקוד את השירים וביחד קדימה אנחנו ממשיכים!

dw2322

New member
רצוי לשרשר הודעות

לטובת המצטרפים החדשים-שימו לב שאפשר ללחוץ על כפתור "הוספת תגובה" ואז ההודעה הנכתבת משתרשרת אחרי ההודעה הקודמת, ואז לקרואים שמגיעים אח"כ נוח לקרוא את כל העניין ברצף. אם כותבים הודעה חדשה לגמרי אובד הקשר. לגבי ניצנים-יהיה נחמד אם אלו שהשתתפו יתארו איך היה. ראיתי שתי הודעות המתייחסות לפרט כזה או אחר, אבל אולי נתחיל מההתחלה-מה היה בגדול, ורק אח"כ נקודות לציון ושלילה. שלושה עיוורים ממששים פיל. עיוור אחד ממשש את החדק ואומר שפיל זה כמו נחש. עיוור שני ממשש את הרגל ואומר שפיל זה כמו עמוד. עיוור שלישי ממשש את הבטן ואומר שהפיל זה כמו היפופותם.

dw2322

New member
תיקון

כעת ראיתי בעמוד קודם שיום טוב סיקר יפה את הארוע. כל הכבוד
מצ"ב קישורית לשרשור.

לדני-

הבדיחה ממש לא לעניין. ואני לא צריכה "לחנך" אותך שלא יפה לצחוק על מוגבלים...

פלורנס1

New member
ועוד כמה מילים על ניצנים

אני הגעתי לניצנים בערב שבת, וכמובן לא ראיתי את הגאות שהציפה את האוהלים, והציפה את הבמה זה שמעתי מאנשים שחוו זאת. על סמך זה אני מבינה שהפקת הלקחים במקרה זה כבר נלמדה. אני תומכת בדעתו של דודי ק. שכעת איני רואה את הודעתו אך הוא ציין שהמסיבה של הנוער היתה מאוד קרובה להרקדה וזה הפריע וזה אמנם כך, ככל שהתרחקנו מהרמקולים לא שמענו את המוזיקה של ההרקדה אלא של ה- DJ. ובמקרה זה אני מקווה שהדבר יעבור לגורמים המתאימים ולהפקת הלקחים. כמובן לדעתי, רחבות הריקודים לא הספיקו והמקום היה קטן מדיי, הצפיפות היתה גדולה מדיי, אני יודעת שהיה משטח נוסף שקרס אך לדעתי גם הוא הספיק לכמות האוכלסיה שהגיעה. מעבר לכך, נהנתי מאוד, האירגון היה נפלא, ההופעה של טיפקס היתה נפלאה וכמובן נשארתי להופעה של להקת גאיה וכמו ששמעתם ואם לא אז לדעתי זה היה הדובדבן שבקצפת ההופעה היתה מעולה הם כמובן שרו וניגנו בכלים שלהם במקצועיות רבה פשוט היה נפלא. מעבר לכל מה שכרוך בניצנים ניתן היה לראות רקדנים ורקדניות שרקדו נפלא ופשוט כיף היה לראותם רוקדים, גם אם לא רקדתי נהנתי לצפות ברוקדים שרקדו עם כל הלב ובהנאה מושלמת. נהנתי מאוד שהלכתי ולא התחרטתי לרגע, ואני מקווה שזה יהיה למנהג לשנים הבאות. יישר כח לכל שעסקו במלאכה. פלורנס.

mdol

New member
מחולות ניצנים מהמארגנים

פעם ראשונה עבורי בפורום זה, ומעניין לקרוא את כל התגובות לפסטיבל. כמי שסייע לארגון ולהפקה, אני חייב לומר שנעשתה עבודה סופר רצינית בהכנות ובצפי לכל תקלה שלא תקרה. גם המרחק מהים נלקח עם מקדמי ביטחון גדולים גם מהמלצות אנשי חוף ניצנים.גדי וכל הצוות שסייע בידו (ובכללם, עבדכם) ניסו לעשות הכל על מנת שהאורחים יהנו מכל רגע. מי שקצת שמע על נזקי מזג האוויר בכל רחבי הארץ בערב יום חמישי, בטח שמע על כלות בוכות על הפגיעה בחתונתן, אירועים ומסיבות שבוטלו, שמעתי גם על מסיבת סיום יב' אליה התארגנו 3 חודשים, ובוטלה בערב זה מפאת מזג האוויר שאיכזב.על אף הכל, היה עלינו לקבל החלטה בזמן אמת מה עושים אחרי האירוע הלא נעים של נפילת גשרי התאורה (שלמזלנו הרב, גרם לשריטה בלבד) - והיה צורך באומץ רב, לומר אנו ממשיכים למרות כל הקשיים. להערכתי, למרות שבהפקת הפסטיבל, עבדנו מאוד קשה, ואירוע רדף אירוע, ניתן היה לראות כי הקהל בכל זאת עסוק בלהנות, והטרדות שלנו, היו מנת חלקנו בלבד, וכך צריך היה להיות. בדיעבד לא היו תקלות מיוחדות להן נדרשנו, הקהל קיבל שירות נפלא, לא היו לקהל הנפלא טענות, אלא נהפוך הוא, כל הזמן דאגו לפרגן ולשבח - ועל כך כל הכבוד, האנשים שהיו שם איתנו, ידעו להנות, לעשות שמח ואפילו...לפרגן. קראתי בעיון את כל ההמלצות שכתבו קודמיי, והם ירשמו כלקחים שיש להתייחס אליהם. אני רוצה להודות לכלכ אחד ואחד מכם, ומצפה שבפעם הבאה (אני מקווה, בעוד שנה) תבואו ליטול חלק מאירוע קסום, מגוון, עשיר, צעיר ומיוחד. תודה לכם, ובשם כולם אני רוצה לחזק את ידיו של גדי על האומץ הרב שהיה לו ליזום, לתכנן ולארגן את המפעל הענק הזה, כאילו, נגד פגעי הטבע, בזה אחר זה, והוא יכל להם. תבורכו........משה

dadon1

New member
הוקרת תודה ומילה טובה גדולה ל-

לרקדנים הניפלאים של להקות המחול שלקחו חלק בפסטיבל מחולות ניצנים, הריקודים שהוצגו על הבמות היו פשוט מרגשים עד דמעות תשואות לכל אחד מהם מקטן ועד גדול

למעלה