יש!!! ה-ב/1 אחד בידינו!

Namush1

New member
יש!!! ה-ב/1 אחד בידינו!

סוף סוף אחרי הכנות בלתי נדלות, והוצאות כספיות לא קטנות (מעל 1,000 ש"ח רק היום על פתיחת תיק וויזה), בעלי החמוד קיבל את ויזת העבודה ל-6 חודשים עם מולטי-אנטרי!

אנחנו שייכים לסניף חיפה ונורא שמחים שנפלנו על פקידה מאוד נחמדה וחייכנית. היא עזרה לנו מאוד ולמרות שעשינו פאשלה ששכחנו למלא את טופס הבקשה מראש (שכלל הצהרות מול עו"ד), היא היתה מאוד אדיבה, אמרה לנו לאן ללכת להצהיר, איפה לצלם את הטפסים עם חותמת נוטריון (למה לא ראיתי פה אף אחד שכותב שהם לא לוקחים את המקור?...מוזר). בקיצור, הלך יחסית חלק אחרי שסיימנו עם הטופס החסר. לצערי לקראת סוף הטיפול היא מיהרה ולא הקפידה לבקש מאיתנו את כל הניירת וההוכחות שהכנו, אז דחפתי לה מהר מהר כל מה שחשבתי שיהיה רלוונטי (מזל שתייגתי כל שקית עם פתק שמפרט מה בפנים) - חוזיי שכירות דירה, תשלומים בכרטיס אשראי על שמו, הזמנות מהחתונה, מכתבים ממשפחה וחברים (לא להאמין שהיא כמעט שכחה לקחת), טיסות משותפות...

מה שהפתיע אותי, זה שלמעשה בסופו של דבר לא הסתכלו בכלל על כל הניירת ש"דחפתי" בסוף המפגש, כי כל זה קרה רק אחרי שבעלי כבר קיבל את הויזה. אני מנחשת שהניירת שהזכרתי כנראה תתוייק בתיק שלנו עד לפעה הבאה....

אני תוהה, האם בפעם הבאה נצטרך להגיש את אותם מסמכים שכבר הגשנו....??? או שרק חדשים שייתווספו עד אז?
מעבר לזה יש לנו בלת"מ יוצא דופן. תעודת היושר של בעלי לא מספקת אותם, כי גרנו ב-6 שנים שלפני בחו"ל (שם הכרנו), אז הם רוצים תעודת יושר מהמדינה בה גרנו..... הוא לא אזרח המדינה ההיא, מה קשור!!!???

דיסקוסים וחוות דעת יתקבלו בברכה,
Namush.

Namush1

New member

izzy g

New member
הדרישה לתעודת יושר היא סבירה והגיונית סה"כ

אני מכיר מיקרים שלא ביקשו כזו תעודה, אבל אני מבין את הדרישה שלהם. אולי בעלך בריטי וכשהוא גר שם לא ביצע אף עבירה, אבל אולי כשגרתם בארה"ב הוא היה פושע... לכן הם רוצים הוכחה שהוא לא הורשע שם על שום דבר.

בכל מקרה, אם כשגרתם בחו"ל היה לו סטטוס של תושב (resident) ולא תייר הוא אמור להיות מסוגל לקבל כזה אישור.
מזל טוב על קבלת הב1.

Namush1

New member
מבינה את ההדרישה אבל,

הסיבה לכאורה מובנת אבל הוא לא תושב המדינה, לפחות כבר לא. אז באמת היתה לנו ויזת תושב ארעי אבל אנחנו עכשיו גרים בארץ ואני לא בונה על זה שיתחשבו בו. ננסה... נראה מה יצא מזה.

תודה.

stkachov

New member
לא צריך לדחוף מה שלא צריך

כשיש מיליון מסמסכים בתיק, בסוף מבחינה טכנית הוא פשוט גדול מדי ויש סיכוי שמשהו שבאמת קריטי יילך לאיבוד או ייפגם. התיק הזה ילווה אתכם שנים רבות, וכל שנה מתווספים מסמכים. לכן, כדאי להביא רק מה שמבקשים, ואם לא מבקשים אז לא לדחוף בעצמכם.

Namush1

New member
תודה על הטיפ

אני אקח את זה לתשומת ליבי.
עם זאת, במקרה הזה אומנם באמת גרמתי לזה להשמע כאילו נתתי מסמכים שלא הכרחיים, אבל למען האמת, פשוט "דחפתי" מה שהיינו אמורים להגיש מלכתחילה והיא, מפאת ה"מהר, מהר" לא זכרה לבקש. חוזי השכרת דירה קודמים? מכתבים ממשפחה וחברים? זה בסיסי לא? על כל מה שנתתי לה היא אמרה "אה, נכון!" עם חיוך :)

תודה בכל מקרה, אני רואה את ההגיון בנקודה שלך. אאמץ להבא.

ברכותיי :) לגבי שאלותייך -

לכל תושב אמורה להיות הזכות להוציא תעודת יושר מהארץ בה הוא גר תקופה.
גם לנו היה את העניין הזה. הבאנו תעודה גם מארץ המקור וגם מהארץ בה גרנו לפני שבאנו לישראל.

לגבי להביא את הניירת כל פעם - אנחנו הבאנו, כי לפעמים נפלנו על פקידה אחרת, שלא מכירה אותנו ובמקרה היה לה המוווון זמן וסבלנות לנסות למצוא משהו שיפיל את כל העניין,
ואז היא נסתה דברים כמו: אני לא מוצאת פה תעודת לידה שלו.
ורק אחרי שהצגנו בפניה את תעודת הלידה שבידינו, היא פתאום ב-מק-רה מצאה אותה.
יש גם כאלה.
לא קרה לנו הרבה, אבל יש.

עד שמקבלים תור ועד שלוקחים חצי יום חופש כדי ללכת לשם, כבר עדיף לסחוב אתכם את הכל ושלא יפילו אתכם על שטויות.

Namush1

New member
טוב לדעת.

באמת טוב לדעת, זה מה שחשבתי לעשות בכל מקרה. לא לקחו לנו מסמכים מקוריים בכלל! אפילו לא תעודת יושר או לידה. היא לקחה רק את עותקים של חתימת הנוטריון, בטענה שזה מאוד יקר ושאנחנו צריכים לשמור אצלנו... לא להאמין, אבל היא באמת היתה חמודה.

אבל, כן! אתה צודק. זה לא אומר שנצליח לשבת אצלה גם בפעם הבאה. שאלתי אותה אם אני יכולה לבקש אותה כשאני קובעת את התור והיא אמרה שאין צורך כי כולם יכולים לעזור לי... :) אשמח אם ניפול עליה שוב, אבל אני ממש לא בונה על זה שהיא תזכור את התיק שלנו. היא הייתה כל כך מבולבלת שהיא לא זכרה אם כבר מלאה לנו טופס כלשהו (שבעצם היא עוד לא..) ואם היא הדביקה את הויזה כבר בדרכון החדש או הישן (שבעצם היא עוד לא..) :)

randyloo

New member
מזל טוב

כפי שכבר אמרו, צריך לתת מה שמבקשים. סניף חיפה פועל באופן יחסי בצורה שקולה. הם לא מציקים לאנשים שזוגיותם נראית נורמטיבית, במיוחד אם בן הזוג ממדינה מפותחת.
בפעם הבאה צריך להגיש הוכחות לחיים משותפים מהשנה האחרונה. ישנה פקידה במודיעין שיכולה לתת לכם דף עם כל מה שהם מצפים. אני מבין שאתם נשואים, נכון?

Namush1

New member
נשואים מעל לשנה

והוא בעל אזרחות צרפתית. טוב לדעת שסניף חיפה לא מציקים לזוגות שנראים "נורמטיבים" :)

למעלה