יש "התקדמות"

atidih1

New member
יש "התקדמות"

בעבר, כאשר התפרסמה ידיעה על רצח באמצעות דקירה בסכין ובכלל, היו לפחות בפורום זה, תגובות נוסח "לא יפה" או "מה הם חושבים להם?" וכיו"ב -כיום כאשר אירועים חמורים אלה הפכו לשגרה, מאוד מעודד שיש "התקדמות" ואת זה כבר לא קוראים. אז עכשיו מדאיגה העובדה הנ"ל פעמיים: או שהתחילו להתרגל שכך חים במדינה הרואה עצמה שייכת למדינות הנאורות או, שטרם קמה איזה הצעה עם תשובה לתופעה - אף אחד מה"פתרונות" לא עולה וזו כבר הדאגה השלישית. עתידי המנחם

ה מוזה

New member
משיח לא בא

"דצמבר המר זעקו כותרות בעיתון ושר האוצר נתן במבט ראיון הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול ואותי מעניינת ירדנה יותר מהכל הולך למילואים וסופר את הכסף שאין. ומשיח לא יבוא משיח גם לא מטלפן" הציבור כבר התייאש והפך אדיש אתה בטח זוכר שבתחילת הפיגועים אחרי כל פיגוע בציבור היתה התרעמות ,התאחדות,רעש תקשורתי לאט לאט זה דעך,לא הפיגועים רק האכפתיות או שמא גם לטירוף מתרגלים ? ...... הציבור התעייף,כותרות רודפות כותרות ואם פעם פיגוע היה מקבל הד עם הזמן אחרי פיגוע , כאילו לא אירע דבר . זוכרים את מעיין ספיר ז"ל? היא כבר נשכחה למחרת כי ילדה אחרת נרצחה ונאנסה ואיש לא צעק והעולם לא נעצר. רק של אותה ילדה ואותה משפחה אנחנו עם שממשיך להושיט את הלחי השניה בחיי, כמו צאן לטבח . אדישים,עייפים,מיואשים כל אחד דואג רק לעצמו גם אם מסביב האש שורפת הכל .

atidih1

New member
אני תומך עם כל הלב

אבל עם זאת, אני לפחות כותב בנושא וברוחם של הדברים, מיום שעמדתי על דעתי אבל גם ממליץ על דרך אחרת: ביחוד בפורום זה, אם רוצים לעשות מאמץ ולשנות את פני הדברים (ואני בהחלט לא נאיבי) חייבים להוציא מאוצר המילים השכיחות, הנאמרות כמו שכל יום אוכלים ארוחת בוקר וכיו"ב ואין בזה משהו חדש ומיוחד - מאלה יש להוציא את הביטויים בנוסח "זה איום", "לא יפה", "איך כך עושים" וכיו"ב כי הללו, בין השאר, הם החמורים ביותר. הללו מרגילים את הציבור שאלו הם ה"פתרונות". זה לא רק שלא מביא לשום דבר כי אם מנציח את המצב. במקום זאת, יש להתמקד בכל מיני רעיונות ולא לחדול מלדלות כאלה ובכמויות כי איך שלא יהיה, הללו מחלחלים. אין לי להוסיף דבר על הדברים ואם יש כאלו ראויים, אני מקווה שחלק מהם יש גם בהודעות הרבות, לפחות, שגם אני כותב כאן ובכל מקום מזדמן. עתידי המנחם

למעלה