יש התפתחויות!!!!

מיכל400

New member
יש התפתחויות!!!!

י' ביקשה להתחיל שוב רטלין. היא בת 13.5, עם נסיון לא טוב בשל תופעות לוואי קשות ונסיון של כשנה עם המחקר בוולפסון... לא יודעת לחזור על שם הכדור.... סטר.. משהו... יש לי בבית בית מרקחת שלם... 10 מ"ג רגיל, SR, קונצרטה 36, וLA 20... (ככה זה שיש 4 שצורכים רטלין.) השאלה שלי עם מה כדאי להתחיל איתה, אני רוצה למזער את עניין תופעות הלוואי עד כמה שניתן מצד אחד ומצד שני שהיא תרגיש בהשפעת הכדור.... אני יודעת יש לי הרבה דרישות.... חוץ מזה הילדה אינה קטנה, אני מניחה שאיזה 70 ק"ג. אז מה אתם אומרים, מה לתת לי' מחר בבוקר???? מיכל. ושלא יהיו אי הבנות אנחנו בטיפול של ניורולוג אבל ואחר ויש לי את כל הסוגים בבית אני מעוניינת בתגובות מהשטח...

spidergirl

New member
נהוג להתחיל

עם כדור של 10 מ"ג שהוא לטעמי הכדור הכי חזק. ל- LA הכי פחות לוואי. על מינון אסור להמליץ פה בפורום, אחרת נמחקות הודעות אז אני רק אגיד שלדעתי הבלתי מלומדת כדור אחד של LA נשמע מעט מדי בתור מינון שיעיל למשקל שלה. מצד שני היא לא רגילה לריטלין. מאחר שיש צרכנים נוספים עם גנים משותפים(=בני המשפחה), הכי טוב להשוות לנסיונם.אצלנו במשפחה יש דמיון בתגובת הגוף לריטלינים השונים.

zivadina

New member
חזרה לריטלין

קודם כל, הניסוי בוולפסון היה עם סטרטרה, ויש לנו בפורום לפחות ילד אחד שהשתתף בניסוי הזה וממשיך עם סטרטרה. בנוגע להשוואה לתגובת האחים לריטלין: אני מכירה משפחות שבהן כל חבר משפחה מגיב אחרת לסוגי הריטלין הסוגים. למשל, אחד מגיב טוב לקונסרטה ואחד סובל מאוד ממנה. הריטלין הרגיל נחשב לכדור הכי "חזק": הוא נספג הכי מהר ומתפרק הכי מהר, ולכן תופעות הלוואי שלו אצל רוב האנשים (אבל לא כולם) הכי לא נעימות. המינון התיקני הוא בין 0.3 לבין 0.5 מ"ג ריטלין על כל ק"ג משקל גוף, אבל הנוירולוגים נוהגים להתחיל ממינון נמוך ולהגדיל לאט לאט. את מוזמנת לקרוא את הקישורים שמתחילים במילה "מינון" (באות מ') במדור טיפול תרופתי. אסור לנו לתת לך עצות מדויקות, היות שזהו תפקידו הבלעדי של הרופא המטפל של בתך.

למעלה