יש התנתקות! (?)

kundason2003

New member
יש התנתקות! (?)

הממשלה אישרה היום את תוכנית ההתנתקות המשופרת\משופצרת\מדורגת\מבולשטת. לדעתי-בולשיט אחד גדול. אני אאמין ששרון רוצה להתנתק-רק כאשר הוא יתנתק באמת. מה שכן, שינוי הצליחה בגדול. אצטט את דברי האדמו"ר (אדוננו מורינו ורבינו-כבוד שר המשפטים וסגן ראש הממשלה, מר יוסף (טומי) לפיד): "זהו ניצחון גדול של שינוי, כי כאשר אמרנו שאם לא תתקבל החלטה כזו תוך שלושה שבועות נפרוש, זה לקח חודש." ולא אוסיף מילה.

Alexco

New member
לא הבנת, אני אסביר

יש התנתקות! פשוט בלי פינוי יישובים.

wizibusy

New member
דור, עד כמה שאני אוהב את

טומי'לה אני חייב לחלוק על דבריו, לא היה פה הישג לשינוי אלא הפסד גדול, תוכנית ההתנתקות כפי שאושרה לא שווה את הנייר שעליה היא כתובה, מה זה התנתקות עם לא פינוי ישובים?מה זה??. אני מצטער להגיד אבל שינוי אכזבה ובגדול. אין שום דבר בתוכנית שאומר שיפונה משהו, בעצם הם אומרים שהם יצביעו כול פעם מחדש על כול שלב בתוכנית, אז מה העניין של ההצבעה הזו? מה בכלל זה משנה? אז כרגע הליכודניקים הסרבנים נתניהו לימוד וג'ודי הצביעו בעד ומנעו שינוי בהרכב הממשלה(חוץ משרי האיחור הלאומי כמובן), אז עכשיו לא יהיה שינוי רציני עד להצבעה הבאה בשביל להתחיל בפינוי הראשוני, מה יקרה אז? הדבר היחיד שההצבעה הזו נתנה זה עוד זמן, אך לנו,לשינוי זה גזל משהו יותר יקר - זה גזל מאיתנו את האידיאולוגיה שלנו ואנחנו הפכנו לעוד סתם מפלגה שאינה מקיימת כלום ואיינה עומדת מאחורי המילים שלה. ההתנתקות ריקה מתוכן!. זה בושה מה שקרה ואני מקווה לשמוע כמה אנשים צועקים על זה בישיבה הקרובה.

ים אכזבת אותי

קודם אתה מזלזל בצעד ממשי אמיתי ראשון שנוקטת ישראל זה 4 שנים כדי לצמצם את העימות עם הפלשתינים וכדי לסיים את הכיבוש. שנית אתה מוחה על זה זה שאין פירוט כללי על גירוש של יהודים מחבל עזה. איני מסכים אם המתנחלים וישיבתם בעזה ואני מוכן לקבל את העובדה שבכל הסכם קבע עתידי יפונו מתנחלים בכוח על ידי כוחות הביטחון,אך איני שונא אותם ואני לא בדיוק יהנה כאשר זה יקרה. הם עדיין האחים היהודים שלנו (שחושבים ומאמינים אחרת מאתנו, דמוקרטיה) ואין אנו צריכים לצהול או להזיל ריר כאשר יפנו אותם. הם לא האויב ושנאה זה רע (אני נשמע כמו היפי). ........ תפסיק למחוק לי את ההודעות

wizibusy

New member
כאשר מזלזלים בי, אזרח במדינה הזאת

אני לא הולך להישאר חייב. הצעד הזה אינו צעד אמיתי ושום דבר עד עכשיו לא הראה שהוא אמיתי, כאשר מישהו בממשלה יראה רצינות אני יתמוך בו. כאשר אני "לעגתי" כביכול לצעד הנ"ל של הממשלה לא התכוונתי בכללי לתוכנית ההתנתקות, בכללי אני תומך בה, אני לעגתי לזה שההצבעה בעצם לא הביא כלום, היא בסה"כ הביאה קצת זמן לשרון אך כאשר יבוא מבחן האמת שהוא ההצבעה על החלק הראשון ועד הרביעי של התוכנית אז אני יוכל להגיד עשינו משהו, הגענו לאיפשהו, עשינו מאמץ לסיום הסיכסוך. שאלה לי אליך, מה השגנו בהצבעה הנוכחית?? שום דבר. אני דרך אגב מוחה על המושג "כיבוש" כי איני מאמין שאנחנו כובשים שם, אני מאמין שאנחנו מגנים על ארצנו ועל שלום תושבייה, וכרגע יש שיקולים אחרים, נתונים אחרים שבין הכדאיות של להישאר לבין לעזוב , עדיף לעזוב. וכן אני גם מוחה שאין פירוט כללי על פינוי תושבים שנמצאים בסכנה תמידית מרצועת עזה. אני לא תומך בפינוי כוחני שלהם, אני מאמין שאנחנו צריכים לקבוע את הגבולו שלנו לאחר היציאה מעזה, ולהציע פיצויים לאלה שיעזבו מרצון את הרצועה, אך איננו צריכים להפעיל כוח נגד אנשים, אם בא להם להישאר תחת ריבונות פלשטינית, שישארו, רק שידעו שצה"ל כבר לא יהיה המגן האנושי שלהם. בנוגע לשנאה, אני לא שונא אותם - ואני לא מבין מאיפה אתה חושב שאנהי שונא אותם. נכון הם יהודים, הם לא בדיוק האחים שלי, יש לי אחות אחת, ואני חייב לציין שאיני צוהל או מזיל ריר מהמחשבה של הפינוי(הריר שלי שמור לאיזה ג'חנון טוב או כול דבר אכיל). אני לא הצגתי אותם כאויב ואני לא שונא אותם. בנוגע למחיקת הודעות, אני לא מוחק לך הודעות,אין ביכולתי לעשות זאת, התכוונתה בטח לדן אך איני מבין איזה הודעות הוא מוחק לך, אם הוא מוחק לך ואתה רוצה לשלוח לי במסר - אני אשמח. כנ"ל גם באי סי קיו 98581847

התכוונתי לסלוניק

ואני ממש לא התכוונתי להאשים אותך בכלום. ובכלל רק זה שבעקבות הצעד הזה פרשו האיחור הלאומי והמפד"ל (חכה), זה רק אומר שסוףסוף שינוי (עם או בלי ממשלת אחדות) יכולה לעשות את מה שהבוחרים שלה מחכים כבר כל כך הרבה זמן וגם אנחנו. גיוס לכולם, נישואים אזרחים ,תחבורה ציבורית בשבת ופיטוריה של א.ד. סלוניק תפסיק למחוק לי את ההודעות

סלוניק

New member
העניין אינו רלוונטי לפורום.

הובהר לך במסרים פרטיים מדוע נמחקו הודעותיך, אם יש לך תלונות אתה יותר ממוזמן לשלוח מסר בחזרה או לפנות לתפוז משוב.

kundason2003

New member
האם שינוי יכלה להפסיד פה משהו?

התנתקות (וגם הגדר, אגב) הם רווח נקי של שינוי. שינוי לא הבטיחה כלום לבוחר בנושאים אלה. לא על זה שינוי הלכה לבחירות. בהחלט-רוב מצביעי שינוי, אם לא כולם, בעד ההתנתקות ובעד הגדר (בתוואי כזה או אחר-שינוי בעד גדר, קודם שתהיה, אח"כ כבר נתווכח על התוואי) אבל אם זה היה הנושא המרכזי בבחירות, שינוי היתה נשארת עם שישה מנדטים והעבודה היתה זוכה ב20+ אבל לא על כך הבוחרים נתנו את פתקי ה"יש" בקלפיות, ולא על כך שינוי יכולה לבזות אותם ואת האידיאולוגיה. שינוי מאמינה בחופש- כלכלי דתי וכו'. בנוגע לפינוי ישובים והתנתקות, אין זה סוד ששינוי תומכת במהלכים כאלה, אך כל התקדמות-ולו הקטנה ביותר-היא רווח נקי שלנו. ללא השקעה וללא איומים. שינוי לא עשתה הרבה למען ההתנתקות. אני אומר את זה בריש גלי. שינוי עשתה הרבה למען מה שהיא נבחרה לעשותו, ועל זה אני מצדיע לה (ולעצמנו).

סלוניק

New member
זה לא רלוונטי

אם ההתנתקות מתגלה כדיבורי סרק בלבד, אין שום רווח לא של שינוי ולא של המדינה.

kundason2003

New member
לפחות מדברים בכיוון הנכון.

וזה הדבר היחיד שאני מוכן לזקוף לזכות שרון (ושינוי) בנושא תוכנית ההתנתקות. שלפחות הם מדברים בכיוון הנכון.

תוכנית הנסיגה מעזה

תוכנית הנסיגה החד צדדית עברה בממשלה בזכות תמיכת שרי שינוי אשר מחליפים את מפלגת עבודה כגורם הממתן מול האיחוד הלאומי, המפד"ל וחלקים מהליכוד. דעתי האישית תמיד היתה שאסור לבצע נסיגה חד צדדית כי זה יעודד את הקיצונים והסיכונים הם גודלים. החשש העיקרי שפנוי ישוב ללא הסכם סופי רק יעודד טרור כי החשיבה הפלשתינית תהיה גרשנו את היהודים באלימות מלבנון ואחר כך מנצרים בא נמשיך באלימות ונסלק אותם גם מתל אביב. יחד עם זאת נוצר מצב שאין פרטנר למשא ומתן בצד השני, ואנו ניצבים מול רשות טרור אחת גדולה. ולכן ראש הממשלה החליט על צעדיים חד צדדים, שהם צעדים לא פשוטים. תוכנית ההתנתקות עמדה למשאל בקרב מתפקדי מפלגתו, וחברי מפלגתו אמרו לראש הממשלה שהנוסח הנוכחי הוא לא טוב ואם הוא רוצה להמשיך בתוכניתו עליו לבצע שינויים. תוכנית ההתנתקות עברה שינויים קלים ולפי ההסתייגויות של ביבי נתניהו ואחרים הוחלט לאשרה. כיוון שהתוכנית היא מרחיקת לכת השיוניים שהכניס בה נתניהו הם חשובים להמשך קידומה, והם: א. סידורי ביטחון וחופש פעולה ביטחוני, בראשם השארת כל המעברים היבשתיים, הימים ואוויריים עד להסדר הקבע. ב. השלמת בניית גדר הביטחון מהגלבוע עד לשיפולי הר חברון שתכלול בתוכה את גושי ההתיישבות אריאל, גוש עציון ומעלה אדומים, וכן את כביש 443, ממודיעין לירושלים ג.התנגדות אמריקאית מפורשת ורשמית לזכות השיבה לתחומי ישראל.

kundason2003

New member
לגבי ה"גירוש באלימות".

אתה אומר שהפלסטינים יחשבו (הם לא מיקשה אחת, אבל ארגוני הטרור הם כן) שבזכות הטרור הם "גירשו" אותנו בלבנון ומרצועת עזה, ולפיכך הם ימשיכו אחרי ש"נברח" מעזה. אבל לדעתי הם ימשיכו בכל מקרה. גם אם יהיה הסדר של יציאה. אנחנו צריכים להסתכל מי מממן לטרור, ומי מבצע אותו, ונגלה שזה לא אותם האנשים. מי שמבצע את הטרור זה פלסטינים קשי יום, חסרי כסף וגם חסרי אידיאולוגיה-משכנעים אותם לבצע פיגועים. מי שיוזם את הטרור אלה גופים גדולים ומתוקצבים היטב-לא ברשות. כמו אל קעידה לדוגמא. הם מכריזים בגלוי שהכוונה שלהם היא לא להוציא את ישראל מעזה-זה ממש קטן עליהם. הם לא יפסיקו עד שיהפכו את העולם למוסלמי לחלוטין-באמצעות הטרור. הג'יהאד, כמו שהם קוראים לו. לכן יציאה מעזה לא תתן רוח גבית לטרור כמו שהמתנגדים להתנתקות אומרים, אלא תתן לנו יכולת טובה יותר להתגונן מפניו. תוכל לטעון שאם נצא מעזה יהיה קל יותר לשכנע את הפלסטינים לבצע פיגועים. לעומתך, אטען בחזרה שהמניעים שלהם לפיגועים הם לא אידיאולוגיים או טקטיים-אלא כלכליים בלבד. הם מבטיחים למשפחות המתאבדים עשרות אלפי דולרים עבור התאבדות הבן, ולכן הוא מבצע את זה.

למעלה