יש הנאות עולם מעצבנות.

יש הנאות עולם מעצבנות.

כעיקרון אני כופר בכל דבר רוחני. יחד עם זאת אני מסכים שאין למעלה מן השמחה, אילו היה בכחי לשבת בכולל ברסלב בצפת ולשקוד על תלמודים כשבממוצע אחת לעשר דקות מציפים את כל כולי גלים של אושר עילאי, הייתי עושה את זה. אבל ישנם כמה בעיות טכניות, ישנם כמה יצרים שצריכים לבוא לידי סיפוקם, ושאילולי כך הם לא יתנו מנוח ויעכבו את גלי השמחה מלבוא.

אשריך!!!

בס"ד כופר אתה לא... אך מי ייתן וכולנו נזכה לשבור את הרצונות הגשמיים שלנו... ונזכה ע"י זה להתעלות ולשמחה רוחנית אינסופית... ע"י כח עליון ברוך הוא... _______________________ השם אוהב אותך, אחי. חזק ואמץ...!!!

השמחה...!!!

בס"ד השמחה היא כוח רוחני... יש לך מודעות גבוהה מאוד למעלתה של השמחה... ואף כמיהה אליה... כמיהה לדבר שאינך יכול להסביר מהו הדבר... ומהי הכמיהה... רק תפתח פתח כחודו של מחט והשם יפתח לך פתח כפתחו של אולם... ____________________________________ "...האמונה היא מפתח לכל..." (עדי רן)

פראזניק

New member
שבתאי, רק שאלה אחת אשאל.

אתה מוכן לשבת ללמוד בכולל, אם יציפו אותך גלי אושר פעם בעשר דקות. האם גם למשכורת אתה מתייחס כך, דהיינו: אתה אומר "אני מוכן לשבת על מקומי בעבודה, אולי אפילו לעבוד, בליטוש יהלומים למשל, אבל לקבל, חוץ מהמשכורת הזו, גם משכורת של מנהל בנק"? ואסביר את שאלתי: שמחה אינה באה מעצמה, על שמחה יש לעמול, כפי שעניתי לך ב"ה, על שאלתך ההיא. מדוע הינך חושב שאם לא תעמול על שמחה, ולא משנה באיזה מצב רוחני אתה, היא תבא לבדה? האם אתה חושב שמובטח לכל הוגה בתורה שמחה בעולם הזה?

lorel

New member
אז זהו, שבדיוק ההיפך!

ברגע שמתגברים על היצרים האלה ולא מספקים אותם מגיעים לשמחה ומשיגים קרבת אלוקים, וככה כל פעם שמגברים על היצר הרע גודלים ומתעצמים מבחינה רוחנית!!! נקודה למחשבה: "יחד עם זה" סותר לגמרי את האמירה שאתה כופר (לכאורה).

lorel

New member
תודה.....

אבל אני דווקא קיוויתי להתייחסות להודעה עצמה.... דרך אגב, קראתי את הסיפור של היציאה בשאלה שלך

למעלה