יש הזדמנות שניה?

michal889

New member
יש הזדמנות שניה?

שלום לכולם
שאלה שמסקרנת אותי:
התראיינתי בחברת ענק וקיבלתי תשובה שלילית במייל.
במייל נכתב בין השאר שאני עדיין יכולה לעקוב אחרי משרות אחרות שיפורסמו ולהגיש מועמדות וכו'.
האם מדובר בנימוס בלבד או שבאמת יש טעם לנסות ולהגיש שוב?
מצד אחד, הסטיגמה היא שאם התראיינת ולא התקבלת "נשרפת" בחברה הזו.
מצד שני, לכל משרה פנויה מתראיינים הרי עשרות מועמדים, ואני מניחה שמתקבל הטוב ביותר מבין כולם, גם אם היו אנשים אחרים שכן עשו רושם חיובי.
אם כך, למה לא יתכן שלמשרה אחרת הם כן יהיו הכי מתאימים?
מצד שלישי, אם כך היו שומרים את חוות הדעת מהראיון הטכני ופשוט מודיעים לך אחרי תקופה שהתקבלת לתפקיד אחר.

או שאולי ההיצע כ"כ גדול שמעדיפים להביא בשר טרי כל פעם מחדש?

מה דעתכם?

בדרך כלל, המועמד אמור לפנות לחברה ולא להיפך

לפעמים זה רק נימוס.
אבל לפעמים הם באמת חושבים שאת לא רעה, ואולי לתפקיד אחר את כן תתאימי.
למשרות שונות יש דרישות שונות.
לפעמים עניין של חוסר מזל - הגיע מועמד אחר שהוא מאד מוכשר.

כשמחפשים עובד, בפרט כשזו חברה שהרבה רוצים לעבוד אצלם - אין סיבה שהם ינברו בדוחות ראיונות עבר, ויתחילו לטלפן למועמדים ישנים ״מה אתה אומר? רוצה לבוא לנסות שוב?״

מי שמחפש עבודה, ורואה שנפתחה משרה חדשה שם - יחליט בעצמו אם הוא רוצה לפנות, או לא.

בחברות גדולות ברור שיש הזדמנות שניה

אני התראיינתי בחברה גדולה ולא התקבלתי, אחרי חצי התראיינתי שוב והם אפילו לא ידעו שהתראיינתי שם בעבר.
יש לי חבר שנפסל פעמיים בגלל אנגלית לא טובה. מנהלת אחת עברה על מועמדים במערכת ורהוא היה נראה לה טוב. היא הסתכלה על סיכום הראיונות והיה כתוב שלא המשיכו איתו הלאה רק בגלל האנגלית. היא אמרה שהוא ילמד אנגלית ובתפקיד הזה לא היו צריכים אנגלית מדי משובחת, ראיינה אותו והוא התקבל.
בחברות קטנות קצת פחות.
&nbsp
אני חושב שזה נכתב מתוך נימוס אבל זה אמיתי.
את צודקת, לרוב יש כמה מועמדים ומתקבל הטוב ביותר ולכן את לא "נשרפת" בחברה. אם כי לרוב אנשים לא רוצים לומר שהם לא קיבלו מישהו טוב ואז הם מתחילים לשכנע את עצמם שהמועמד שהם דחו היה לא טוב.
&nbsp
למה לא שולחים לך הודעה שהתקבלת וזהו?
כי שום צוות לא יקבל מועמד אחרי שצוות אחר ראיין והוא אמר שהוא טוב. לכל צוות ולכל תפקיד יש את הדגשים שלו.
נניח שאת התראיינת לתפקיד פרונטאנד זה לא אומר הרבה על הכישורים והידע שלך לפיתוח אמבדד ולהיפך.
בנוסף, רוב האנשים חושבים שיש להם דרך ייחודית לראיין וטביעת עין טובה על אנשים. ברור שזה שקר וכולם גרועים בראיונות באותה מידה. אבל אנשים חושבים כך ולכן הם לא יסמכו בעיניים עצומות על מישהו שהם לא מכירים או מכירים בהיכרות שטחית.
הראיון הקודם משמש מקסימום לחוות דעת נוספת על המועמד.

doutsh

New member
לדעתי באופן כללי בהחלט יש

כמובן שזה לא בהכרח נכון לגביך, אבל כמו שאמרת יכול להיות שהיית טוב אבל היו טובים יותר.
עכשיו תפתח משרה אחרת, והם יכולים לחסוך לעצמם חלק מהתהליך שכבר עברת בהצלחה.
לא קרה מקרה קצת שונה - התקבלתי לחברה גדולה, אך החלטתי ללכת על משרה אחרת. ה-HRית שהודעתי לה שהחלטתי לוותר, אמרה לי שאם בעתיד אחפש שוב אני מוזמן לפנות אליהם. כאן הרי בוודאי לא היה מדובר בנימוס, כי היא לא חייבת לי כלום.
תהליך הגיוס צורך המון משאבים ואני בטוח שהחברות יעשו הרבה כדי לייעל אותו.

michal889

New member
תודה לכם, שמחה לשמוע..

זו חברה שמאוד הייתי רוצה לעבוד בה וזה די מבאס אם הדלת נסגרת אחרי נסיון אחד.
&nbsp
ואני חייבת לציין את מהירות התגובה של החברים.
כל הכבוד!

S h a r k 1 8

New member
למה שתיסגר?

גם אם היית ממש על הפנים בראיון, ייתכן ועוד שנה תשתפרי. אין סיבה "לשרוף" מועמד.
&nbsp

vinney

Well-known member
זה תלוי בחברה

בחברה בה אני עובד עכשיו, בהחלט קורה שמזמינים אנשים שנדחו בעבר לסבב נוסף של ראיונות אחרי שנה-שנתיים-שלוש. תלוי ברושם שהשארת, אם המראיינים חושבים שאתה עוד לא מוכן, הם יבקשו מהרקרוטרים להזמין אותך שוב אחרי פרק זמן.
&nbsp
בנוסף, קורה שמישהו התראיין למשרה א' ונדחה, והרקרוטר מצא משרה ב' והזמין את המועמד לעוד סבב. זה קרה למישהו שהמלצתי עליו - נדחה למשרה עליה המלצתי, אבל התקבל למשרה אחרת לחלוטין שלא ידעתי עליה אפילו.

BlackAdder1

New member
גם וגם

ההודעה היא ברוב המקרים זהה ומנומסת גם אם פשוט מצאו מועמד יותר מתאים, וגם עם נפסלת מסיבה מהותית

רוב החברות לא פונות בצורה מסודרת למועמדים מהעבר (לפעמים זוכרים מועמד מסויים, לפעמים מנסים לחפש מועמדים כשאין מועמדים חדשים - אבל בגדול זה ערוץ לא מנוצל)

אבל אין סיבה לא לפנות שוב או למשרות אחרות - זה שלא התקבלת למשרה אחת לא מעיד בהכרח על משרות אחרות

zaske

New member
יש מקרים גם של הזדמנות שלישית

אני מכיר כמה מהנדסים בגוגל שהתקבלו בנסיון מספר 3.
ההיצע גדול?
תלוי באיזה תפקיד, וכו.
ההיצע של מהנדסים טובים, באמת טובים, לא כאלה שחושבים את עצמם לטובים, הוא *קטן*.

טובים :
טכנית, מסוגלים לעבוד בצוות אבל גם לבד (סליחה שזה נשמע כמו קלישאה), מסוגלים ללמוד לבד, מוכנים לאמץ שינויים כשצריך.

לפחות יש מחסור בהם בישראל.

היה לי חבר חצי עיוור

שבפעם השלישית שגוגל פנו אליו עם הצעת עבודה הוא הסכים ברוב טובו לעבוד שם.
הוא היה שם בתכנית אינטרשיפ כסטודנט, כשהוא חזר הוא קיבל הצעה לעבוד כסטודנט וסירב. אחרי שנה פנו אליו שוב למשרה מלאה וסירב. קיבל הצעה לרילוקיישן לאנגליה והסכים.
הוא היה מתכנת פשוט גאון.

alien life form

New member
כן ולא. תלוי בחברה, בתפקיד ועל נפסלת

מכיר מקרים לכאן ולכאן. האמת שלי אישית קרה מקרה כזה. התראיינתי לפני הרבה שנים לתפקיד שהייתי overqualified עבורו וכעבור כחצי שנה כשנפתח תפקיד ניהולי, הם פנו אלי והציעו לי את התפקיד "בוא לעבוד" בלי ראיונות או מבחנים נוספים (אז היו מאד מקובלים מבחני אבחון ומיון במכונים חיצוניים).

בהכללה, דחייה בחברה מסויימת מפחיתה משמעותית את סיכויי הקליטה בעתיד הקרוב למשרות אחרות אבל לא מבטלת לגמרי.

זה הטמפלייט הסטנדרטי שנועד למנוע תביעות

אם לא ידעת כלום וגרשו אותך אחרי שניה אין טעם לפנות.
&nbsp
אם היית קליבר אבל בסוף המשרה לא נפתחה או שהיה קליבר עם פרוטקציה יש טעם

בן100

New member
העניין מורכב

אני עובד בתאגיד גדול, לאחר כל ראיון אני כותב סיכום ראיון עם המלצה.
אותו סיכום ראיון נכנס לתיק האישי של המועמד. אם בעתיד המועמד ייתראיין שוב אז הסיכום ראיון יהיה חשוף בפני המראיין העתידי.

ההמלצה שאני נותן היא אחת מאלו:
(1) עבר לראיון הבא.
(2) לא עבר לראיון הבא, אבל ייתכן שיתאים לתפקיד אחר בחברה
(לרוב מדובר על מועמד טוב שאין לו את מה שאני מחפש)
(3) לא עבר לראיון הבא ולא מתאים לתפקיד אחר (בשלב הזה בחייו המקצועיים הוא לא בשל למה שהחברה מחפשת)
(4) פסול לחלוטין לעבודה בחברה
אלו המקרים הכי נדירים, כגון אדם חסר טאקט לחלוטין, בוגר תואר ראשון\שני שלא מכיר דברים מאוד מאוד בסיסיים (למשל - פסלתי ככה אדם בוגר תואר שני שלא ידע מהו חיפוש בינארי), או משהו מאוד חריג - אדם שגרם לתחושה מאוד לא נעימה.

אם נפלת בקטגוריה הראשונה אז כמובן תעברי לראיון הבא.

אם נפלת בקטגוריה השניה אזי תלוי מהי מצבת התקנים הפתוחים בחברה ועד כמה את מתאימה לתקן התפקיד הזמין. כשהמגייסת (אשת משאבי-אנוש) תשלח את המועמד לתפקיד אחר - לרוב המנהל המגייס ייצור איתי קשר כדי לדעת למה לא העברתי את המועמד ולמה אני חושב שהוא יתאים דווקא לו.

אם נפלת בקטגוריה השלישית - יש מצב שאם תתראייני שוב עוד שנה נקבל אותך.

אם נפלת בקטגוריה הרביעית - חבל עלייך. את לעולם לא תדעי זאת.

למעלה