יש דרך !

mother goose

New member
יש דרך !

גם אם נלחם עוד אלפיים שנה, בסוף השלום יבוא רק על ידי הידברות. כדי להגיע לשלום אמיתי צריך להפסיק להתייחס לניסיון העבר. צריך לפתוח דף חדש ! השלום לדעתי צריך לבוא מהעם ולא דרך פוליטיקה. ברגע שאנשים יפנו מעט מקום לאהבת אדם, ויותרו על דעות קדומות, יפתח פתח לשלום. אנשים כבר לא יחכו ש``נציגי העם`` יחליטו בשבילם, אלא יצאו לרחובות ויראו רצון אמיתי לשלום. אני בטוח שיש הרבה אנשים כמוני שיושבים ו``חולמים`` על אפשרות כזו, ויודעים שזוהי האפשרות היחידה לשלום אמיתי. אני בטוח שברגע שיוצר רצון אמיתי לשלום בעם הוא גם יקרה. כל אדם בוחר את גורלו, אדם שסובל הוא עושה זאת בבחירה, כל אדם שגורם סבל לאדם אחר, גורם סבל לעצמו. גורלנו לא נכתב מראש - גורלנו בידנו.

חיננית

New member
כמה זה נראה פשוט וכמה זה לא קל

נהדר מה שכתבת אמא אווזה שלנו. נפלא אפילו ,ואני איתך בכל מילה . אבל כאשת שלום מלאת מרצ אני פונה אליך..בשאלה קלה מעין קושית פסח. האם זה לא תמים מצידך מדי? התותחים רועמים האוטובוסים והמרגמות מתפוצצים ההבטחות מכל הכוונים לא התממשו..לצערנו. עראפת מהתל בי בך בכולנו .וגם אם ירצה בשקט כבר אינו שולט לדעתי בכלל בשטח עם כל ההתפתחויות החדשות.. ואיך נביא את העם ,הפגוע המלקק את פצעיו ופצועיו,שכרגע מאד כועס על בני דודו, לבקש שלום? עם כל אהבת האדם ויפי הנפש והרצון הכנה גם מצדי אני קצת סקפטית..ולא בכדי. אבל תמיד מוכנה ללכת איתך ועם שכמותך יד ביד ולדרוש שלום מהמהיגיםשגם הם לדעתי זקוקים כרגע למורה נבוכים משלהם.

hreuven2

New member
התמימות ותשואתה

מאחר ואנחנו לא מדינה הנמצאת בחלל החיצון אל תשכח דבר אחד-יש אויב,האויב מפעיל בכל רגע טרור,העם שעומד מאחוריו נגרר ומשלם ביוקר והבעיה אינה בתוכנו. קחי לך אמא אווזה את גוזליך הפעוטים לבין כנפיך ושימרי אותם שלא יאונה להם כל רע

extreme23

New member
ביאת השלום

רובנו אם לא כולנו עייפנו ממלחמות, ורצונינו הוא פשוט - לחיות חיים שלווים ולפתח את מדינתנו בלי הדאגה לעוד מפגע שנמצא בדרכו לישראל כמו כן בטוחה אני וסמוכה שגם מנהיגנו רוצים ``פטור`` ממציאת דרכים חדשות להשכנת שלום. לצערנו אין זה המצב כמעט בכל יום אנו שומעים על הרוגים או פצועים, דבר הנהפך לשגרת חיינו...מנהיגנו ניסו להידבר אך ראו שלא מכאן תבוא הישועה, כמעט וחילקנו את ירושלים ופתאום הם התחילו להשתולל כאילו ניסנו לכבושם ולזרוקם לים, דעתי האישית היא לאחר שראינו שמטרתם היא לסלקנו מאדמת ישראל פשוט להראת להם את כח הזרוע במלוא עוצמתה ורק אז הם אולי יחשבו פעמיים לפני שהם מפגעים בנו. אין טעם להדברות - איך אפשר להידבר עם אנשים שקוראים קבל עם ועדה להורגנו? תפסיקו להיות כה נאיבים...לעניות דעתי צריך לכלואם מאחורי גדר חשמלית, נכון זה אכן מזכיר את הנאצים אך להזכירכם יש לנו פה עסק עם אנשים שמנסים להורגנו. עד שהם לא יפרקו את נשקם ויחסלו את שיטת המתאבדים אין כאן התחלת רצון לשלום

resh0

New member
את השלב הזה כבר עברנו.

אנחנו אלו שביצענו בשטח פעולות הכרוכות בוויתורים כואבים, בתקווה להווצרותה של מציאות שתיצור שביל אל הדרך לשלום. היום מתברר כי לא רק ששילמנו, אלא שגרמנו לקרע עצום בעם, הבאנו לכאן טרוריסט, חימשנו אותו ועוד העברנו לו כסף מדי חודש ששימש להתחמשות נוספת ותשלום משכורתם של הרוצחים. היום אנו עדיין מלקקים את הפצעים של הטעות האיומה הזאת ולצערנו נפערים פצעים חדשים... כל אחד חולם על להיות מיליונר, אבל כשהוא מתעורר הוא מתרכז במינוס בבנק... כך בדיוק. עלינו להתרכז במיזעור היווצרותם של פצעים חדשים ובמקביל לתקן ככל שניתן את השגיאות שביצענו בעבר. את זה אפשר לעשות אך ורק תוך אחדות! נתחזק, נתרפא ואח``כ נחזור לבדוק אופציות של הסכמים אפשריים, תוך חשדנות מרובה והפקת לקחים מטעויות העבר. כך נוהגים אנו בחיינו הפרטיים, כך ננהג גם בעניינים הקשורים למדינתנו והבטחת קיומה לעד.

אלי.

New member
יש לי חלום ...

והוא מתנפץ יום-יום, שעה-שעה אל קרקע המציאות. שלום עושים עם אויבים, ובאלה התברכנו, ואפילו עם עודף. בכל מקרה, בכדי לא לקלקל את החלום שלך - אנחנו כרגע בשלב המלחמה, ויש סיכוי שיום אחד נשב עם האויב, ונדבר שלום ואחוזים. כרגע, מה שיש לנו זה החלומות של אמהות האווזים. ושברים יומיומיים של החלומות, באדיבות הפת``ח והתנזים.

למעלה