יש דבר כזה?

kalbit

New member
יש דבר כזה?

מוצרים שמגבירים ייצור חלב.. אני חדשה פה, אז שלום לכולכן.. יש לי בת בת שבועיים.. יונקת.. והלילה בפעם הראשונה נתקלתי בחוסר חלב כשהיתה דרישה.. בעיקרון אין לי בעיית ייצור חלב (טפו טפו..) אבל אם קורה.. יש מה לעשות? יש מוצרים שבוודאות עוזרים לייצור החלב? תודה מראש.
 

Revili

New member
ייצור חלב

מה שמגביר בצורה היעילה והבטוחה את ייצור החלב היא - ההנקה. כאשר השד מתרוקן מתקבל איתות לייצור חלב וככל שהוא יתרוקן באופן תכוף יותר, יווצר יותר חלב. לכן, כדי לייצר חלב צריך פשוט להניק בכל פעם שנדמה לך שהתינוקת רעבה. תמיד יש חלב בשד והוא אף פעם לא ריק לגמרי, החלב נוצר אפילו תוך כדי היניקה וגם חצי שעה לאחר שהנקת יהיה לה מה לינוק. מוצרים אחרים לא הוכחו ולא עוזרים כמו ההנקה, אך את יכולה לנסות כמוסות חילבה. בהצלחה ומזל טוב.
 

אפרת_ח

New member
צריך לשנות את הגישה

בניגוד לאמונה הרווחת, חלב לא נוצר מצריכת מוצרים כאלה ואחרים אלא מטכניקת היניקה של התינוק ומניהול ההנקה. ליונקים יש ימים של "קפיצות גדילה" שבהם הם יונקים לעיתים קרובות וגורמים להרגשה של "אין חלב", אך למעשה התופעה הזו מגבירה את ייצור החלב אצל האם לימים הבאים. תניקי לפי דרישה (גם אם זה כל חצי שעה), ותציעי שני צדדים בכל פעם. פרמטרים המעידים על הנקה טובה: 6 פיפי ו-4 קקי לפחות ביממה, אין פצעים/סדקים בפטמות, התינוקת החזירה את משקל הלידה בגיל שבועיים (בערך, כי מדובר על שקילה במכשירים שונים בין בי"ח לט"ח).
 
למעלה