יש דבר כזה???

יש דבר כזה???

רציתי לשאול על מנת להתחזק בעבודת השם כמה דברים שמטרידים אותי: 1. האם קיימים רוחות ? 2. האם יש דבר כזה גילגול נשמות? 3. האם קיים עולם הבא? נא לא לצחוק על השאלות..תודה

למה שאלות כ"כ קשות ???

אבל לפחות לשאלה 2. הזוהר הקדוש אומר על הפסוק ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם (שמות כא. א) דא היא רזא דגילגולייא. המשפטים. המשפטים שחייבים להיות מסודרים. ז"א אם אדם נטל ממון שלא כדין מחבירו, הרי הם יהיו חייבים להגיע בגלגול כדי לסגור את החשבון. ובשם המקובלים אמרו. שבשעה שהאדם משלם לחבירו, הרי פרע, וחסל סדר חוב. אבל אם הא' נטל שלא כדין מהב'. ולא שילם ולא פרע. והרי וודאי היתה כאן עגמת נפש וכדו'. ובגלגול יצטרך להיווצר מצב נתון מדוייק עם אותו העגמת נפש וכל הסובב לו. ובדיוק כפי שהיה בגלגול הראשון. ודא היא רזא דגילגולייא, שבתרגום לעברית = זה סוד הגלגולים. עולם הבא יהיה וודאי. רוחות וודאי יש. שהרי בכל אדם ולא רק אדם, יש נשמה נפש ורוח. הרוח כשהוא לבד, הרי הוא במבנה מסויים. יש רוחות רעות. ואוי לאדם אילו עינו היתה מותרת לראות.

השאלות - בכדיי לחזק אותנו!

בעבודת השם- אם היית קורא לא היית שואל .. התשובה לצערי אינה מספקת כלל וכלל. אסור לעשות סיאנסים - כך שלא נעשב ב"נ בחיים! אבל היינו רוצים הוכחה ! סימן -או משהו שישכנע אותנו.. שיש גלגול נשמות - שיש רוחות רפאים - שיש עולם הבא- כי אז- ב"ה ב"נ נתחזק ונחזור בתשובה.

D BOOK

New member
הוכחה גדולה לזה

היא שהמהרח"ו כתב את שער הגילגולים להאריז"ל. ואני מאמין לו !!! והרב יהודה פתיה ז"ל כתב את "מנחת יהודה - רוחות מספרות" ואני מאמין גם לו !!!

הוכחות בולטות יש יותר

אבל 'אני רוצה לראות בעיניים שלי' אם הקב"ה רוצה שנאמין בו, הרי אין די במה שקרע לנו את הים והוריד לנו את המן והגיז לנו את השליו וכו' וכו' וכו'. שיוכיח הימצאותו... סתםםםם. אישית אני אומר יותר מפעם ביום : נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל נסיך שבכל יום עמנו, ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהרים. הטוב כי לא כלו רחמיך והמרחם כי לא תמו חסדיך, כי מעולם קוינו לך. ראיתי המון המון שחור על לבן בנפלאות ובקיום הבורא 'וסביביו נשערה מאד' [תהלים נ. ג]. אלא שחושבני שהקב"ה אינו חברת ביטוח החייב להציג הכנסות, רווחים והפסדים בדו"ח מידי שנה. מי שמבטח עצמו בחברת ביטוח של הבורא, הרי יוצא נשכר ממילא.

למעלה