יש דבר כזה נאמנות?

יש דבר כזה נאמנות?

נראה כאילו כולם בוגדים. כאילו כולם זקוקים לריגוש מדי פעם, לדבר חדש שיחזיר אותם קצת להתחלה, שיחדש את המנגנונים..
מצד אחד אני ממש מזדהה עם הצורך הזה, אבל מצד שני זה מערער לי את כל התפיסה של מהי זוגיות וגורם לי לחשוב מחדש אם נאמנות היא ריאלית.
מה אתן חושבות?

תלוי בבנאדם

מכירה חבר יקר לליבי שצריך תמיד ריגושים,
הוא בן שלושים פלוס.
מה עשה? מצא בת זוג באותו הראש בדיוק
.
יש אנשים שנחרדים מהמחשבה על מגע אחר / הצורך בכיבוש,
אני חושבת שזה לגטימי.
היו לי תקופות כאלו. מה שכן - אף פעם לא לעשות דבר כזה מאחורי הגב. אם זה ממש בלתי נמנע ומכרסם בתוכך, ללכת ולדבר על זה עם הפרטנרית.
כיום אני במעמד לפיו אין סיכוי בעולם שאדמיין עצמי עם אחרת או שיהיה בי צורך כלשהו מהסוג הזה.
נדבר עוד עשר שנים

לא לספר שאת בוגדת, למען השם

לספר שעוברות בך מחשבות,
לשתף-
אולי בעצם גם היא תשמח לניסיון כזה של מערכת יחסים פתוחה/חוויה עם אחרת באופן חד פעמי/שלישייה?

בדיוק דיברתי היום עם מישהו

בן 60, נשוי לאהובתו הראשונה.
מעולם לא יצא אפילו עם מישהי אחרת, קל וחומר היה אינטימי עם אחרת.
שאלתי אותו "לא היה חסר לך? לא חשבת איך יהיה עם אחרת?"
והוא ענה שלא.
שאלתי "והיום?" היום, האם הוא עדיין לא חושב על אחרות, לא חושב איך יהיה עם אחרת?

והבן אדם אומר לי "לא, למה שיהיה חסר? אם טוב לי, אם אני מאושר."

אני אומרת לו- תשמע, זה לא אנושי..
אבל תכלס, ביננו, זה אחד למליון. והלוואי עליי למצוא כזה.
לשמחתי זכיתי להכיר שני זוגות כאלו, הזכרתי כבר פעם אחת שגם השכנים של ההורים שלי הם זוג שהכיר ככה, בתור אהבה ראשונה והם נשואים כבר הרבה שנים באושר.

Lyme

New member
לדעתי נאמנות היא מעלה שאין לוותר עליה

גם אם נראה ש 99% מהאנשים בוגדים (או,וול,לא רק נראה).
(על אותו עיקרון של "ואם כולם יקפצו מהגג תקפצי גם?!").
אין לי תשובה כיצד להתמודד עם בגידה מבת זוג (למרות שהייתי בסיטואציה),אני מניחה שתתני לרגש להנחות אותך.בכל אופן "אבל כולם בוגדים" זו ,לדעתי,לא תשובה.

mitichi

New member
יש דבר כזה.

כמו שצילי אמרה, זה תלוי בבנאדם, אבל יש אנשים שכשהם במערכת יחסים- הם יהיו נאמנים לבן/בת הזוג שלהם.

כמובן שקשה לשלוט במחשבות ורגשות, ואפשר לחשוב דברים ולהרגיש דברים שלא תמיד בשליטתך- אבל כל עוד לא עושים עם הדברים האלה כלום ושומרים על נאמנות לבן/בת הזוג- זה לגיטימי ובסדר.

יש אנשים שצריכים את הריגוש הזה, "חידוש המנגנונים" כמו שאמרת. אני אישית לא הכי מבינה את זה, אבל אם מישהו צריך את זה.. רק שיסיים את מערכת היחסים שלו קודם או אפילו יגיד את זה, תלוי מי האדם ותלוי באיזו סיטואציה.

noky87

New member
כמה שזה נפוץ

עדיין, נראה לי הזוי כל עניין הבגידות.
אולי כי אני טוטאלית באהבה...
לעולם לא אבגוד. בשביל זה המציאו את המילים, בשביל לדבר על זה...
שונאת שקרים, ושונאת עוד יותר את הפחד מגילוי השקרים. ממש כמו ילדים קטנים

ועוד איך.

נאמנות=יושר=הגינות.

לא כולם בוגדים, את פשוט מוקפת בחברה הלא נכונה.
איך את יכולה להישאר חברה של אדם שבגד בעצם, אם הוא בגד באדם הכי קרוב אליו כביכול, האדם שהוא אוהב. ולא היה אכפת לו לספק את יצריו גם על ידי בגידה באותו אדם, למה שהוא לא יבגוד בך בתור חבר כשתצטרכי אותו?, זו החברה ההופכת את המעשה ללגיטימי. שמכילה זאת, מקבלת, מבינה.
אנשים שבוגדים אין להם מה לחפש לידי, זה מגעיל. זה לרמוס ולהקטין אדם שאוהב אותך.

כל האנשים האלו שעסוקים בכיבוש מתמיד, צריכים בעיקר להבין שהניצחון האמיתי הוא כיבוש עצמי.

מוסר מיני לא עוסק בכל הדברים שאסור לך לעשות. להיפך, לכל מעשה שאנחנו עושים, יש הרבה עוצמה.
חלק מהמעשים, מפנים את העוצמה והתשוקה הזאת לכיוון בלתי ראוי, ואז אנחנו מאבדים את הפוטנציאל. זה מרוקן את הגוף ומסיט את המחשבה מהמיקוד, ואנחנו הופכים להיות מדוכדכים, אדישים ומנותקים רגשית. אנשים מזהמים את עצמם בבגידות וריגושים. והפיתרון לדעתי הוא לשנות את הפוקוס. במקום לפזר את התשוקות החוצה, להפנות אותה פנימה. כלפי האישה שלך, אך ורק כלפיה. בכל רגע, יש לך בחירה אם להתחבר עוד יותר אליה, או להתרחק.
זה מהפך מחשבתי. להפסיק לחפש ריגושים בחוץ, להתחיל להתרגש בפנים, גם אחרי שנה, שלוש, ועשר..
ואני לא מדברת על ניאוף, אלא במושגים הרבה יותר עדינים – זה כולל פלירט, חיבוק ידידותי, והמון מוסכמות חברתיות שאנחנו מקבלים כמובנות מאליהן. זה ממש לא אתגר פשוט בחברה מלאת המסרים טעוני המיניות בה אנו חיים, יש לנו עדיין איזשהו כוח לבחור באופן חופשי.

למעלה