יש דברים שרציתי לומר....

AviHayun

New member
יש דברים שרציתי לומר....

כשהופעות אין, לפחות לא בעתיד הנראה לעין (חרוז...) - החלטתי לנסות ולהשוות כמה טקסטים שכתב עמיר בניון לבין כמה שכתבו יהודה פוליקר וידועו בציבור יעקב גלעד, התוצאות מעניינות... (למרות שהיהודה שמתאמץ להשוות עצמו לבניון הוא רק החקיין ההוא מכוכב נולד 3, החלטתי להיות מספיק אמיץ וללכת על יהודה אחר, איכותי יותר שלא מתחפש לאף זמר) כמו כל עבודה שמכבדת את עצמה, גם לעבודתי זו יש כותרת: עמיר בניון מול יהודה פוליקר - האנלוגיה הכל כך מתבקשת אז נתחיל: מנגינות מדומות מטשטשות לעמיר בניון את שביל הזהב, גורמות לו ללכת "בערך" ולהתהלך שולל עד לכאן (מתוך: הכל עד לכאן, עמיר בניון) ויהודה פוליקר חושב כמוהו כש"לא בכל הדרכים שרציתי ללכת הלכתי, בדרכים שהלכתי טעיתי וודאי לא פעם אחת" (דברים שרציתי לומר,יענקלה רוטבליט) עמיר בניון ידע שהוא "בתוך בועה...שבסופו של דבר תתפוצץ לו בדרך" ולמרבה ההפתעה פוליקר משיב לו " זה לא זהב זה סתם נוצץ זה, זו בועה שאם תיגע היא תתפוצץ"...(איך קוראים לאהבה שלי, יהודה פוליקר ויעקב גלעד) לפני שננטוש את הכל עד לכאן, נדבר על אותו אחד שסתם "רצה להרגיש כמו איזה מלך..." ובסופו של דבר גמר כ"הזיות הזיות עד לכאן" אצל פוליקר זה קצת שונה, אבל קצת כי יהודה "לא מרגיש שייך לגיבור המצוחצח, לא לצחוק המחונך, לאגו המסוכסך" (מזוודות, יהודה פוליקר ויעקב עלעד) עמיר בניון "נוסע יודע לאן הוא כבר ילך" (בורח, עמיר בניון) מסתבר שגם יהודה פוליקר נוסע אמנם במסלול מעט שונה, אבל התוצאה דומה: "אני בעצם לא יודע לאן אבל אני נוסע לתוך הערפל" (משמרת לילה, יעקב גלעד ויהודה פולקר) דוגמא אחרונה מפאת אורך ההודעה... יש לקרוא לאט ובזהירות: "בזמן שהשגרה שוב השתלטה, אני רציתי חופש, אז יצאתי לטייל.... (שגרה, עמיר בניון). מה יש לפוליקר ויעקב גלעד להגיד על השגרה והבריחה ממנה?? "כאן תמיד זורמת השגרה,אני יוצא מחוץ לשיירה, ובוכה כל הדרך חזרה". (שיר אחרי הגשם, יעקב גלעד). יכולתי להמשיך ולהמשיך אבל...הבנו את העקרון, לא? נ.ב בפורום יהודה פוליקר הוספתי "מוקדש כחומר למחשבה מפורום עמיר בניון".

maia r

New member
כל הכבוד אבי על הכנת שעורי הבית

בספרות
אתה צודק. ככה זה כששני אמנים כאלה רגישים כותבים בעצמם את יצירותיהם, הכתיבה היא כמעין טיפול תרפיה בשבילם. לא פלא שהדואט של השניים כזה מרגש, ההזדהות של עמיר למילים אף שהשיר בכלל לא שלו, יוצר רושם כאילו הוא כתב זאת.

yoav האחד

New member
איזה ניתוח מאלף. ישר כוח אבי

מזדהה כל כך עם מה שכתבת. יש דימיון מדהים בין עמיר ליהודה (וגלעד). בכתיבה, בלחן, בנשמה, בחוסר הפוזה, משהו בתום הטהור הזה שאי אפשר להתעלם ממנו. אם יש אמן שאפשר להגיד שעמיר הוא ממשיך דרכו - זה פוליקר. נותר לנו רק לפנטז (אני יודע שבעבר היו דיבורים רציניים על זה) על מופע משותף של שני הענקים הללו... מופע שלידו יחווירו כל השלום חנוכים, שלמה ארציים והמחברים למיניהם. כל הכבוד על העלאת הנושא

matanza5

New member
אין מצב למופע משותף כזה

ועכשיו תשאל למה??? כי זה יותר מדי טוב כדי להיות מציאותתתתת

AviHayun

New member
תודה אחי..../images/Emo45.gif

האמת לא יודע מניין היה לי האומץ להעלות את אותו ניתוח בדיוק בפורום יהודה פוליקר אבל להפתעתי אפילו שם זכיתי לשתי תגובות ענייניות...

saras11

New member
ושוב אני מצטרפת לורד ..

כשאומר וואו !!!! (אין לי עמוד שדרה ..
) זה פשוט מדהים ההקבלה שעשית בין שניהם לא ידעתי בכלל שיש להם מכנה משותף גדול כזה . חידשת לי תודה
.

AviHayun

New member
תודה על זה שקראתם את כל ההודעה...

ותודה על התגובות. אבי

kk1980

New member
מדהים מדהים מדהים

אין הרבה מה לומר על השוואה כזו,פשוט מדהים,מדהים,מדהים,כל הכבוד אבי את ענק ממש כמו האומן שאתה מעריץ..

למעלה