"יש דברים נסתרים..."
נעלמתי לכם בזמן האחרון- וזה בעיקר משום שאני ממשיך לכתוב את התיזה שלי והרבה זמן אין לי לדברים אחרים. אבל בכל זאת, שלא עקב לחץ פיזי מתון
, הנה פתיחה לסידרת הסברים קצרים אשר אשרשר כאן מדי פעם על מה שעלול להסתתר מתחת לעיניים... נתחיל בסימני זירחרור (Phosphor)- סימנים אלו מוטבעים כיום על בולים ומעטפות בכל העולם, והם משמשים את המכשור החדיש בראשויות הדאר השונות בעולם בתהליך העברת המכתבים ליעדם וכן כהגנה לעיתים על הבולים מפני זיוף. בעבר נעשתה הגנה זו בעיקר על-ידי סימני מים, בהם אדון באחד השירשורים הבאים (או בכמה מהם..). בארץ החלו להשתמש בסימוני זירחרור על בולים בסידרת "נופי ארצנו" אשר יצאה החל מראשית שנות השבעים ועד 1980. סימנים אלו יכולים לעיתים להראות בעין חשופה, אם כי רצוי לראותם בעיקר על-ידי שימוש במנורה אולטרה סגולה מיוחדת. כמובן יש להזהר בשמוש במנורות שכאלו שכן חשיפת יתר לאור אולטרא סגול יכולה לגרום לסרטן עור, ולעיוורון- ולכן אין להסתכל אל הנורה ישירות וכן יש להרחיק כמה שאפשר את האור מחלקי עור חשופים. יש לציין שלא כל אורך גל מתאים לכל סימן זירחור, אולם אורכי גל קצרים בערך של 256 ננומטר הם אלו אשר בעזרתם ניתן לזהות זירחרור ישראלי, ארה"ב, וגב רוב הבולים הבריטיים (כמו גם מספר לא קטן של מדינות אחרות). התמונה המצורפת היא בול ישראלי חדש יחסית מסידרת "אתרים היסטוריים בישראל", סידרה אשר יצאה בין השנים 2000 ל 2001. הבול הספציפי, סימנו בקטלוג Bale הוא 1365, והוא מציג את מצפה רביבים אשר בנגב. בתמונה המצורפת מוצג בחלקו העליון הבול כפי שהוא נראה ללא מכשירי עזר, ובחלקו התחתון של הצילום אותו הבול בחשיפה לאור אולטרה סגול. כאן ניתן לראות 2 פסי זירחרור משני קצוות הבול. כמובן שאת הפסים הללו קשה לראות ללא אמצעי עזר- והם יכולים היו להשאר לנצח נסתרים...
נעלמתי לכם בזמן האחרון- וזה בעיקר משום שאני ממשיך לכתוב את התיזה שלי והרבה זמן אין לי לדברים אחרים. אבל בכל זאת, שלא עקב לחץ פיזי מתון