יש גם פתרון כזה

אלון גל

New member
יש גם פתרון כזה

לזרוק את הדתות שלנו לפח חשבתם על זה אנו במאה ה 21 ידוע שיש לנו לאנושות יכולת לחסל את עצמנו את כל האנושות ואנחנו עוסקים במלחמות דת אבל המלך הוא עירום כי אין אלוהים לא יהוה ולא הנביא מוחמד ולא הנביא ישוע אין אין יש אותנו ואת ילדינו אז אני אומר יהוה אם צילך מאיים על ילדיי אוי ואבוי לך אוי ואבוי לך יהווה מות תומת ובילדיי לא תפגע

B.Shokor

New member
אני יכול להגיד שהתחלתי למצוא

את התאום השני שלי, כל הכבוד על כל מלה שאמרת, קראתי מחשבותיי.

בת-עמי

New member
אף פעם לא קראתי כזה קטע נוראי....

דמ"י עש"ו אתה שם לב על מה אתה מדבר?? אתה מדבר כאילו זה נייר או חבר שלך מהגן אז יש לי חדשות בשבילך זה לא!!!

all

New member
יש אלוהים, עובדה!!!

הפועל באר שבע חזרה לליגת האלופות!!!

מזעזע... פשוט מזעזע.. ../images/Emo7.gif

אמת, ממש הזדעזעתי כשקראתי מה שכתבת.... אדם יפה נפש ונאור שכמוך, שעם השנים רק מתפתח אמור ללמוד לכבד דברים באשר הם, לא משנה אם זה דת, אדם. דיעות וכו´... רואים שאתה ממש לא מבין בדת ואפילו לא בנביאים (לדוגמא: יהושוע ולא ישוע) הדת היא לא איום,צרות,כאב ופילוג (אפילו אם זה נראה ככה היום) הדת היא משהו יפה מלאה בערכים ואהבה.....

B.Shokor

New member
תגובה..

אני מסכים איתך במאה אחוז שהדת זה דבר נהדר, אחלה, סבבה, מלאה ערכים, אהבה, וכו, אבל לפעמים חייבים לוותר אפילו על הדבר הקרוב ביותר אלינו, לא שווה? וחוץ מזה, שימי לב שאם מוותרים על הדת מפסיקים את כל הדם הקר.

M.Z

New member
אבל אני לא מסכים איתך,

קודם כל שלום, מדי פעם אני נכנס לפורום שלך כי מעניין אותי התגובות, הפעם החלטתי שאני רוצה להגיב. יש לציין שאינני אדם דתי, אך הנני אדם מאמין. הדת היא לא סבבה, הדת היא הלך רוח, וקודים אתיים להתנהגות בין האדם לסביבה, ומעבר לזה- קודים להתנהגות כלפי כח עליון. לוותר על נושא הדת הוא טעות פטאלית, מכיוון שאדם לאדם - זאב, וללא קובץ החוקים הללו לא יוכלו להתקיים חיים תקינים. הראיה היא לא למחוק את הדת - אלא לדעת לנווט אותה לאפיקים חיוביים. אם תמחוק את הדת- תחזיר כבוד אבוד של אנשים? אם תמחוק את הדת- תשיב בני הרוגים של דתות שונות? אם תמחוק את הדת- תרגיע במשהו אנשים כועסים וזועמים על אפליה ויחס משפיל? אם תמחוק את הדת- תחזיר אדם לביתו? הדת לא מטיפה להרג ולדם קר - להיפך. אנשי הדת - הם ההופכים את המילים לפי השקפת עולמם ורצונם שהעדר שלהם יעשה. וזה נכון בשני הדתות - האסלם והיהדות. נכון יותר יהיה לפקח על מנהיגי הדת - על ההטפות , הנאומים, המטלות שהם מטילים, על המצוות שכביכול הם ממציאים כדי לגרום לאנשיהם לעשות. אתה רוצה לומר לי שהיהדות מטיפה להרג,רצח,שפיכת דמים? אם כן אני מאוד מעוניין לראות היכן זה מופיע? בכל מקרה- מעריך מאוד את הפורום והנכתב בו. יישר כח.

dylan

New member
קראת פעם את ההגדה?

אחרי שקוראים את ההגדה מבינים מה הכוונה בכך שהאדם נברא בצלמו של ה´ ("היהודי") - שחצן, נקמן, כוחני ואכזר...

M.Z

New member
תן הסבר לדבריך - מכיוון שלא הבנתי

מי השחצן,אכזרי, ופרט למה בדיוק?

הדת זה דבר יפה, אבל תחשבו

שבאירלנד יש מלחמה בין הנוצרים הקתולים לנוצרים הפרוטסטנטים כמה עצוב

עינת

New member
אלון יש משהו בדברך אבל...

אני כמוך חושבת שיש לזרוק את כל הדתות לפח אבל מה? איני מפקפקת בקיום האלוהים(אשר יש מי שיקראו לו הטבע,אנרגיה או מה שלא יהיה).ברור אני חושבת לכולם שאנחנו רק חלקיק קטן ביקום הגדול הזה ויש "משהו" שממנו התחיל הכל וגם מניע את הדברים... אבל מה? אלוהים הוא אחד לכולם! לאף אחד אין בעלות עליו,הוא שייך לשחור וללבן,ליהודי,למוסלמי,לנוצרי,לבודהיסטי.... בקיצור לכולם!!! כולנו נבראנו בצלמו ובדמותו וחלקיק ממנו מצוי בכל אחד מאיתנו... כיוון שהדתות הגדולות מאמינות כולן בתורה מישהו שכח בדרך את עשרת הדיברות שאחת מהן היא: "לא תרצח" די להרג,די לטרור די למלחמות בשם הדת!!! אמא היא אמא ולא משנה אם היא יהודיה,ערביה,הודית או הולנדית כל אמא מבכה את ילדה,דמנו אותו דם ודמעותינו אותן דמעות!!! המלחמות הן של אנשי הדת אשר סוחפים אחריהם את ההמונים בתואנות שווא ובפרושים משלהם על האמונה!!! אני מאמינה בלב שלם שהאדם הפשוט בסך הכל רוצה לחזור הביתה בשלום אחרי יום עבודה ולהנות ממה שנותר בקרב משפחתו וחבריו. הלואי ונפקח כבר את ענינו ונראה את האמת במערומיה... שנה טובה לכל בני האדם באשר הם.

קלייר

New member
מחפשים סיבה להרג/יוצאים בשם האל

מחפשים סיבה לרצח בדם קר,יוצאים בשם האל לרצוח חפים מפשע,באיזה דת מדברים על רצח חפים מפשע,האדם הוא ההורג במו ידיו לא האל ולא הדת, אנו במו ידינו ופינו גורמים לסבל מיותר,לא האל שולח להרוג מאחלת לכולם שנה מתוקה ללא צער וכאב,

דבר דעה

New member
חוסר סובלנות כנגד חוסר סובלנות ?

לא נלחמים בחוסר הסובלנות הדתית ע"י חוסר סובלנות אנטי דתית. דת היא תפיסת עולם, כמו כל תפיסת עולם יש בא שתי אפשרויות, אלו של סובלנות כלפי אחרים ואלו של חוסר סובלנות. האלימות הדתית והדיכוי בשם הדת מקורם בחוסר סובלנות. לצערנו, כתוצאה מפוליטיקה כוחנית קצרת טוח, הגרסאות של החוסר סובלנות היו נפוצות יותר לאורך ההיסטוריה. הבעיה היא לא באמונה הדתית, אלא ביחס של המאמין כלפי אחרים. וזה נכון גם לגבי תפיסות עולם חילוניות, הקומוניזם הוא דוגמא מובהקת. אם אתה רוצה לזרוק את הדת לפח, זה עינינך הפרטי. מה תעשה אם תתקל באדם שמתעקש להאמין בדת כלשהי? תשבור לו את הפרצוף? לא נראה לי. מעניין באמת איך מתיחס לדיים מתונים שמקבלים את האחר, כמו אברהם בורג, לדוגמא? שלילה טוטאלית של הדת, כמו כל אמת טוטאלית, דתית ו/או חילונית, היא מתכונת לחוסר סובלנות, שיכול להוביל בעקבותם גילויי אלימות ודיכוי לא מומלצים, כמו שראינו במשטרים דתיים קיצוניים ובחילוניים קיצוניים.

למעלה