יש גם פרות קדושות

יש גם פרות קדושות

" מיד כשדווחתי הערב על טעות העריכה המצערת שנעשתה במטה הליכוד, הנחיתי להסיר את התמונה, לתחקר את האירוע ולנקוט צעדים נגד האחראים לתקלה. כאח שכול שב-43 השנים האחרונות עולה לקבר אחיו ז"ל בהר הרצל, אני מבין היטב את כאב המשפחות".

טעות עריכה? וואלה? טעות עריכה מצערת?- לא!
זה סרטון תעמולה שיש לו אבא ואימא, יש מי שהגה את הרעיון, יש תסריטאי, יש מי שליהק את המגיש, יש צלם, סאונד מן וכל היתר.
לא חושבת שנתניהו באופן אישי אחראי ומאשר כל הגיג תעמולה- אבל..... זו אינה טעות עריכה!
זה קמפיין שנועד לצקת תודעה שאומרת כחול לבן= קברי חללים.

ולא רק זה----שזו אינה טעות עריכה, אלא שנתניהו דאג להשחיל בפעם ה48006 שהוא אח שכול, ואם הוא לא היה אח שכול - הוא לא היה מבין את הפגיעה? היה חושב שהמשפחות השכולות אולי "משעממות אותו"?

יש כמה פרות קדושות שלא נוגעים בהן –כמו זכר השואה, וחללי מלחמות ישראל.

dory141

New member
נתניהו מתנער בדיעבד

מאחר והוא בהיסטריה, בטח פנה לאנשי הקמפיין שלווהנחה אותם להזיק לגנץ כמיטב יכולתם. אולי הוא אפילו לא הכתיב את הקו המוביל. עם זאת, ידוע שלאורך השנים הוא הפגין יציבות בדבר אחד- הישגים הוא זוקף לעצמו וכשלונות הם תחום האחריות של אחרים, לא פעם כאלה שהוא עצמו מיה לתפקידם.

משתפרת

New member
הרעיון הזה ממש גרוע

אינני נמנית על אוהבי נתניהו, אך במקרה הזה אני נוטה להאמין לו שלא ידע על הכנת הסרטון. כעובדה, ברגע שהסרטון עלה לאויר ונשמעו התגובות הראשונות נתניהו הורה להסיר אותו, הרבה לפני שנוצר גל מחאות וקולות של דעת הקהל.
השעיית האחראים לצילום הדבר הזה היתה אכן תגובה נכונה.

אבי בן 1231

Well-known member
כמה הערות, קודם והחשוב ביותר, הוא

"התנצל" ניתן להאשים אותו גם בהתנצלות בלתי חוקית, תיק 10000.
שנית זו לא הפעם ה 48006 אלא רק 48005!
למה להגזים, למה??

טעות עריכה? זו אינה התנצלות אמיתית

מצטערת.
זו אינה טעות עריכה
בטעות עריכה נכנס משפט בשוגג
קוטעים דברים של מישהו ומכניסים פס קול בטעות
או
מצלמים עץ זית ובמקרה בזווית העץ רואים גם קבר
זו טעות עריכה.
לצלם סרטון קמפיין עם מטרה ומגמה זו אינה טעות עריכה
זהו קונספט.

אבל הוא מומחה בכאילו התנצלויות.
גם בכנסת עם הדברים המבישים של מיקי זוהר כלפי המשפחות השכולות -הוא התאפק מלהגיב משך כמה ימים, ואז הוציא מלל בחצי פה----
"שכ"ראש ממשלה וכבן למשפחת השכול שמעתי את הדברים שנאמרו בשבוע שעבר בלהט הוויכוח".
שמע את הדברים שנאמרו בלהט הויכוח?
שכח כנראה שהיה נוכח באותו דיון כנסת ויכול היה לעצור את ההתלהמות.

גם בלי נושא השכול הוא מומחה להתנצלויות כמו זו ששיגר אחרי ה"ערבים נוהרים לקלפי בהמוניהם"
""לפני שנבחרתי, אמרתי שהמצביעים הערבים באים לקלפיות בהמוניהם", אמר נתניהו. "אף על פי שהתכוונתי למפלגה פוליטית ספציפית, אנשים רבים נפגעו, וניתן להבין זאת. אני התנצלתי על האופן שבו הובנו דבריי.

האופן שבו הובנו דבריו?

ב2017 כאשר שום נציג ממשלתי לא הגיע לאזכרות לחללי מלחמת הכיפור נתניהו התנצל ואמר "טעות מצערת" והצדיק את העלבון בכך שמשרד הביטחון לא שלח תזכורות לשרי הממשלה. כאילו מה?

לא צריך ללכת רחוק גוגל פשוט על נתניהו והתנצלויות ממלא את הדף.
מדוד לוי, ועד הם לא יהודים ועוד
אבל מה שתפס לי את העין היא תשובה שלו לנחום ברנע (2001 הוא בטח כבר שכח)
" עשיתי פגישה אישית עם עצמי, אמרתי לעצמי: 'טעיתי'. גילית, שכשאני מודה בטעויות, אנשים משתכנעים. זה מאוד אפקטיווי".
אז ---זהו....
כבר לא.
יש גבולות שנחצו ואסור .

shayCn

New member
יש תוספת חדשה

ביבי הבטיח לפני שנה ועדת חקירה בעקבות אסון השיטפון בדרום. עשרה נערות ונער נהרגו מאז כלום ושום דבר.

חביף1

New member
הראשונים שניצלו את "שכולם" לצרכים פוליטיים

היו המשפחות השכולות, לצערי הרב.
גם אני בן למשפחה שכולה. מאז מלחמת יום כיפור אינני פוקד את קבר אחי ואף קבר אחר. וכשהחלו הורים שכולים לדבר פוליטיקה התרעתי וצעקתי ואמרתי שאינני חלק מהם [ לא רוצה להשמע בעל דעות קדומות, אבל מצד א' היו קולות מסוימים ומצד ב' היו קולות מסוימים] , מאף צד, לשום ענין פוליטי.
ההסבר שלך ברור כשמש, הבעיה היא שמושתלי המוח הביביאני, אלה שהוא הצליח להנדס את תודעתם עד כדי עיוורון מוחלט לא קוראים את הדברים כמוך, נהפוך הוא. הם חושבים בדיוק כמוהו, "טעות עריכה מצערת".
ברור לחלוטין שדבריו הם ניסיון לצמצם את נזקי הסרטון, והשפה בה בחר אינה מקרית, כפי שרמזת בעדינות, זו פעולה רטורית מובהקת לגמרי.

אתה פחות חשדן ממני .

לדעתי
נתניהו תיכנן את הסירטון והנחה את ביצועו ולבסוף אישר אותו
כאשר הכין מראש התנצלות כחלק מתעמולה זו .
כך צריך לראות את זה כי אין תמימים בפוליטיקה .

אני תוהה, אם יוני היה יודע מה תגרור אחריה נפילתו

אולי היה נזהר יותר...

וחוץ מזה: לא ביבי לבדו עומד לבחירה אלא מפלגת הליכוד כולה.

ולכן אין זה משנה מאומה אם המכשלה הזאת יצאה מידי ביבי עצמו או "רק" מישהו במנגנון.

shayCn

New member
לא מוכן לסלוח גם הפעם לביבי

מילא אם זו היתה הפעם הראשונה שהליכוד משתמש בתעמולה נמוכה, אבל לא..
רק במאי האחרון, ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, ח"כ מיקי זוהר מהליכוד תקף את המשפחות השכולות באחת מועדות הכנסת באירוע שיצר כותרות וסערה תקשורתית.
זו אחת האסטרטגיות של הליכוד, לתקוף את היריבים אפילו במחיר של פגיעות מתחת לחגורה. והם לא רואים בעיניים..הם תוקפים את גנץ ובעצם פוגעים בכל עם ישראל.
הליכודניקים המתלהמים אמסלם,ביטן,רגב,חזן נותנים דוגמא אישית לפעילים שלהם ובעצם לכל שרשרת הפיקוד הליכודניקית מזה קדנציה שלמה ואז אין מה להתפלא שסירטון תעמולה שכזה משתחרר החוצה.
זה ברור שלא מדובר 'רק' בטעות עריכה. לליכוד יש מערך תעמולה שלם של יועצי תקשורת שאחראי לסירטון.

shayCn

New member
ורק אוסיף..

שביבי כבר התנצל על הפגיעה במשפחות השכולות כבר בחודש מאי וחזר לסורו. אז למה שנקבל את התנצלותו בשנית? מה זה..יום כיפור? סינדרום הגבר הבוגד שמבטיח שזו 'הפעם האחרונה'.

דיברגנט חדש

Well-known member
ושה0מול עושים, בדיוק אותו דבר, זה בסדר?

shayCn

New member
לא זכור לי שראש ממשלה שמאלני ירד כלכך נמוך

ואם זה היה קורה, הייתי מצפה באותו אופן שיקום ויתפטר.

E טי

New member
לא חושב שנתניהו מחכה לסליחה שלך

השנאה שלך לליכוד לא חדשה ולא מעניינת.

Eטי, משהו לא טוב עובר עליך.

אתה מדבר על שנאה ?
השנאה שלך ל"מפלגה האדומה" כדבריך, מעבירה אותך על דעתך.
שנאתך ל להטבי"ם ולכל מי שאינו יהודי, עוד תוריד אותך ביגון שאולה.
כשקראת ל - מרזל, גיפשטיין, בן ארי ובן גביר - יהודים טובים, הראת את פרצופך האמיתי [בחלקו].
אתה לא חושב שהגיע הזמן שסוף סוף תציג את מלוא פרצופך האמיתי , במקום להטיף לאחרים לעשות זאת ?
ואתה מדבר על שנאה.....עצוב , מביך ופתטי עד להחריד.

E טי

New member
מעולם לא הסתרתי את פרצופי האמיתי

אני לא שונא אף יהודי

למעלה