יש גבול!!!!

יש גבול!!!!

אינני מבין את אנשי "חופש" השונים שבאים לכאן. הם עוטים לעצמם את פרוות האינטיליגנציה והמכובדות השקרית, ומתחילים לדבר גבוהה גבוהה, בדברי בלע וכזב, שעל כל דבריהם יש לומר "עפרא לפיהם", וברוב חוצפתם הם מבקשים עוד..... שיתייחסו אליהם בכבוד (!!!). לא פחות מכך. מי הם אנשי חופש? אנשי חופש שבאים לכאן, הם למעשה יהודים עלובים ואומללים מאוד מאוד מאוד, מסכנים אפילו הייתי אומר, שמצטרפים אל שורה מאוד ארוכה של יהודים אומללים שבגדו בעמם ומורשתם ונאבדו לנצח מהעם היהודי האמיתי האותנטי, זה השומר בנאמנות על מורשתו האלוקית והרוחנית, ומצפה ומייחל לגאולה האלוקית והמובטחת ע"י משיח צדקנו. אנשי חופש מצטרפים כאמור אל המשכילים ואל הקראים, אל הצדוקים ואל המשומדים, אל הרפורמים ואל המתייונים... הבעיה היא (וזה דבר שאני לא ממש מבין), שצרה עיניהם של אנשי חופש בשומרי התורה והמצוות שיש, והם חורקים עליהם את שיניהם. הטומאה אינה סובלת את הקדושה. מדוע? מדוע אנשי חופש עסוקים כל הזמן בלקעקע ולקעקע ולקעקע כל דבר שריח יהודי נודף ממנו? מדוע כל הזמן עסוקים אפיקורסים אלו בלהרוס את העבר היהודי המפואר? (לא אכנס לכך שכל דבריהם הם כקליפת השום, וכמו שאמר מרן האדמו"ר מסאטמאר זצ"ל, שאפילו אם יתקבצו כל הרוחות שבעולם אין בכוחם להזיז אפילו קוץ אחד מתורתנו הקדושה), אבל בכל אופן, אני שואל את עצמי מה המניע של האנשים הללו. אז כידוע (הרש"ב מליובאוויטש זצ"ל כתב זאת פעם על הרצל שר"י) שמכיוון שהם נמצאים בקונפליקט מסויים, כי את היהדות הם הרי לא רוצים, אבל מצד שני הם יהודים, והיהדות שלהם טופחת על פניהם, אז מה הפתרון? לקעקע את היהדות ולהרוס אותה, כדי שהיא לא תטריד אותם... אז את זה אני מבין, אבל מה שאני לא מבין זה, מה הם רוצים מהחרדים???? כי הרי ממילא לא משנה מה אנחנו נענה להם, מה שמניע אותם זה לא ההיגיון הישר אלא הצורך בהרס העצמי, אז ככה שאין כאן וויכוח עם אנשים נורמאלים ושפוים, אלא עם חולי פריקת עול וחופשיות, ככה שזה לא יעזור. אז למה הם רודפים אחרינו עם כל התאוריות הבל שלהם? (ועוד כאילו במסווה של מכובדות כביכול), הרי ממילא שום דבר לא יעזור לאותם אנשים, וזה בעצם האידאולוגיה של "על תירוצים אין לי תשובות"... אז התשובה היא פשוטה: כל מטרתם היא אך ורק לנגח. אפשר לנגח במכובדות אינטיליגנטית תוך כדי הפגנת "ידע", אבל בסופו של דבר ניגוח נשאר ניגוח. גדולי ישראל מדורות עברו, בעיני הבדולח שלהם, תכף ומיד תפסו מה המשכילים ודומיהם באמת רצו. מה באמת הסתתר מאחורי כל האידאולוגיות המזויפות והשקריות שלהם. ולכן הם תכף ומיד יצאו למלחמה, ותכף ומיד הוציאו את הללו מעם ישראל. לא הייתה בררה אחרת. גם היום הדבר נעשה עם החוברות של "דעת אמת". זוהי דרכו של העם היהודי, ככה שומרים על היהדות, וככה שמרו על חומות היהדות במשך שלושת אלפים שנים ממתן תורה, על אפם ועל חמתם של כל אנשי "חופש". לכן קצת התפלאתי היום כשקראתי את ההודעה של מרכז נטעים שהתייחסה בכבוד אל אנשי חופש, דבר שלא בדיוק נהוג בעם היהודי, וזה לא משנה שכאן זה פורום שנועד לקרב וכו´ וכו´ וכו´. זה בכלל לא קשור. (לחוצפה של ה"חופשיים" שכותבים כאן). אשמח לקבל תגובה בעניין מהמרכז. ואליכם אנשי חופש המנגחים בערמומיות וב"מכובדות" אני אומר: יש גבול!!!! לחוצפה. לילה לטוב למאמינים:))))) בן ישיבה

freeonly

New member
ושבו בנים לגבולם

שוב, תוך התעלמות מהמילים הבוטות בהם אתה נוהג לעשות שימוש ("יהודים עלובים ואומללים", "שקרית", "בלע וכזב" ושאר ברכות), אנסה לתקן מספר טעויות בסיסיות בגישתך. ראשית, אינני מייצג איש בכותבי בפורום זה, אלא את עצמי בלבד. יש לי קשרים מסוימים עם אתר "חופש" (לדוגמא, שלחתי לשם מספר מאמרים) כמו שיש לי כל מיני קשרים עם כל מיני ארגונים אחרים, אבל כאן אני כותב בשם עצמי, ולכן הנסיון להשליך מדברי הכללות למיניהן ("אנשי חופש") אינו מדויק. שנית, ייתכן שאתה צודק בכך שאינך מבין, אבל הנסיון שלך להסביר את מה שאתה טוען שאינך מבין - לא העלה את ההסבר הנכון. אני כותב כאן כנראה מהסיבה שאתה כותב כאן, כי חורה לי שאנשים הורסים לדעתי את הצביון היהודי-ישראלי-ציוני של סביבתי. שאינם יודעים עובדות אך מתבטאים כאילו כל ידיעת העולם בכיסם. שמתיימרים לייצג כביכול את העם היהודי כולו. שהם מנכסים לעצמם את המושג "אמונה" ומצמידים את המושג "ריקנות" למי שאינו חושב כמותם. שלישית, לא הייתי מפליא בתיאור מעלליהם של חסידי סאטמאר מעל דפי פורום ישראלי דווקא. אין לי יותר מדי מהמשותף עם שורפי דגלים ישראלים ומשתפי פעולה עם אויבי עמי. רביעית, ייתכן ואם המיגזר החרדי על כל פלגיו היה נכנס קצת פחות לצלחת למיטה ולקבר (בהשאלה) של אנשים במדינה, היו אותם אנשים קצת פחות מתרעמים באופן כללי עליו ואולי היתה לך סיבה אמיתית יותר לשאול "מה הם רוצים מהחרדים". התייחסויותיך "לתיאוריות הבל" למיניהן אינן - לדעתי - אלא נסיון של הגנה עצמית על התיאוריות בהן אתה מאמין ואשר חלקן אינו מסתדר עם המציאות כפי שאנו (אנו - העולם, לא "אנשי חופש") מכירים אותה. אבל, במקום להתווכח איתי, צא לספריות ולמוסדות ההשכלה השונים ותתווכח איתם. מי יודע, אולי תוכיח מציאות מדעית אחרת ותזכה לתהילת עולם...

giingiit

New member
"השמן לב העם הזה...

ואזניו הכבד ועיניו השע, פן יראה בעיניו ושב ורפא לו". ויש גם הסבר יפה בספר "מכתב מאליהו חלק א´" של הרב דסלר שנקרא "מעולם לא היה אפיקורס אמתי". מהמאמר ניתן להסיק מי הם בעצם אנשי דעת אמת וחופש ולמה הם עושים את מה שעושים. * * * * * * * "השמים מספרים כבוד אל...אין אומר ואין דברים בלי נשמע קולם" (תהלים י"ט} דבר גדול השמיענו הכתוב בזה. כי לכאורה תמוה: אם השמים מספרים, והרקיע מגיד, והימים ידברו, והלילות יחוו דעת. איך אפשר שיהיו בני אדם שלא ישמעו ולא ידעו? אם כל הבריאה כולה אומרת שירה לפניו איך אפשר שיהיו מחוסרי אמונה שיאמרו שאינם שומעים כלום? אמנם מעולם לא היה מי שהוא אפיקורס באמת. על מי שפקר ידע בפנים קרב לבו שמתעלם הוא מן האמת. ומה שטוען שאינו רואה ואינו שומע היינו שאינו ר-ו-צ-ה לראות ואינו ר-ו-צ-ה לשמוע. וכן כתב רש"ז זצ"ל בכתביו (חכמה ומוסר ח"כ עמ´ שסה) ע"פ "פן ישרה בעיניו ובאזניו ישמע ולבבו יבין ושב ורפא לו", (ישעי´ ו´) דהיינו שהרשע מ-ת-י-י-ר-א מלראות ומלשמוע ומלהבין, כי אם כה יעשה הלא ישוב ויתרפא, ובזה אינו רוצה בשום אופן. וזהו מה שאמר הכ´ "אין אומר ואין דברים בלי נשמע קולם", פי´ שאין שום אחד מדבריהם של השמים והרקיע הנ"ל שאינו נשמע לכל באי העולם, כי בתוך לבם הכל שומעים את קול השירה של הבריאה כולה המכרזת על בוראה ומודה לו, כי כל האומר ודברים שבבריאה בהכרח נשמעים, אלא שהכופר - בכוונה הוא כופר, ובמרמה הוא אומר שאינו שומע ואינו רואה. ולדעת עד היכן מגיע כח הרצון להתעלם מן האמת שאדם מכירה בלבו, צריך להתבונן היטב בדברי חז"ל על מעשה קין. עיין תרגום ירושלמי על ויאמר קין אל הבל אחיו: "אמר לית דין ולית דיין ולית עלם אוחרן וכו´" פלא הוא, אדם גדול כקין, שהיה נביא, איך אפשר שיעשה אפיקורס? אבל עוד צ"ע בענין קין, הרי אז"ל ע"פ ויבא קין מפרי האדמה, שהביא מן הגרוע, ודבר זה קשה מאד להבין: מי שהוא בעצמו המציא ענין הקרבן, וא"כ הרגיש בתוכן ענינו ולא עשהו מצד ההרגל החיצוני, איך יביא מן הגרוע, שאין זה קרבן? (כי ענין הקרבן להקריב את עצמו, דהיינו עיקר שאיפתו, עיין במאמר "סוד בנין בית המקש"). אמנם שורש הדבר הוא מצד מדת הכילות. משונה הוא עד כמה כח המדה הרעה הזאת! כל פירות שבעולם היו לו לקין, ובוודאי היו כ"כ פירות מובחרים שלא יכול לאכול אף חלק קטן מהם, ואעפ"כ הביא מן הגרועים ועכב את המובחרים. וכשלא נתקבל הקרבן נתקנא בהבל, ועי´ במדרש (ב"ר פ´ כ"ב) שעל חלוקת העולם היו מדיינים, ואף שחלק קין היה גדול מהכיל מ"מ נתקנא על היות שם אחר, שגם הוא בעלים על חלק מן העולם. והקנאה גברה בקין עד שהשיאתו להרוג את הבל, אך לא היה יכול להתאים רעה כזאת עם הכרתו את הקב"ה. אבל עדיין הקנאה דוחפת אותו למלאות שאיפתה, וסתירה זאת פעה בו והצירה לו כל כך עד שנאלץ לפשרה עכ"פ: דהיינו או לשבר שאיפתו ולאחוז בהכרתו באמת, או להניח לשאיפתו ולהתעלם לגמרי מהכרתו עד די התפקרות גמורה לומר "לית דין ולית דיין ולית עלמא אוחרן" וכו´. ובחר קין בדרך זו שנית, אפי´ נגד ידיעתו הנבואית; כל כך גדול הוא כח הבחירה להתעלם מן האמת. וזהו מהלך כל האפיקורסות, - כל אדם יודע את האמת בלבבו, אלא שרצונותיו הרעים מביאים אותו לידי עבירות שא"א לו לתרצן לעצמו, ופנימיות לבו דוחפתו ליישב את הסתירה ע"י אפיקורסות. נמצא, כל אפיקורסות שקר משרשה." * * * * * * אז להבא כשקוראים מאמרים של דעת אמת או חופש, צריך לקחת בחשבון מה המניעים האמיתיים שמסתתרים מאחורי ה"אמת" שלהם.

ג´ינג´ית...... ../images/Emo13.gif

כל הכבוד!!!!!
יפה אמרת.

giingiit

New member
תודה

ואין לך מה להתרגש. אנשים אלו לרוב מקבלים משכורת כדי לשבת באינטרנט ולכתוב נגד הדת. לא צריך להתרגש יותר מדי. המשך יום נפלא לך תמנה

אנדרי ז

New member
פשוט אין לך גבול

לא שהייתי מצפה ממך להעיר משהו לכותב ההודעה על השפה הנלוזה שעליה דיברנו רק לפני כמה שרשורים. אבל את גם מתיימרת לדעת מה אנחנו באמת חושבים, שהרי ברור שאנחנו מאמינים הדוקים בקיומו של אלוהים ואנחנו רק מנסים להתכחש בכוח לאמונתנו זו. ולא רק זאת, אלא שגם משלמים לנו בשביל להפיץ את ההכחשה. אז גבירתי הנכבדה והמסלפת הסדרתית, נא להכניס לך טוב לראש את העובדות הבאות: א. כשאני אומר שאני אתאיסט ולא מאמין בשום אלוהים, אני מתכוון לזה ואני יודע טוב מאוד במה אני מאמין ובמה לא. ב. אכן משלמים לי. במקום עבודה מסודר שאין לו שום קשר לחופש או לכל ארגון דומה. ולכן לא קל לי למצוא את הזמן הפנוי שיש לך עפ"י הקצב שבו את מםיצה את דברי הבלע שלך. לכשתפסיקי עם ההכפשות הקבועות שלך אשמח להמשיך בוויכוחים ענייניים.

giingiit

New member
לא איכפת לי אם לא תמשיך בויכוחים

הויכוחים איתך זה יותר ירידה לרמה של התכסחות וזה לא מענין וגם לא תורם לדיון ברמה תרבותית. כשתענה או תגיב ברמה תרבותית כידידך פריאונלי אז שווה יהיה להתיחס לדבריך ברצינות. אני לא אוהבת גסויות שנכתבות בשפה גסה כדוגמת הכותב למעלה וגם לא אוהבת גסויות שנכתבות בשפה נקיה כדוגמת דבריך. תנקה את האקט שלך ונדון שוב. בינתיים תסלח לי אם אתעלם ובכל מקרה, שיהיה לך שבוע טוב וראש חודש טוב. הערב זה ערב ראש חודש. בברכה תמנה אגב, אני עובדת משרה מלאה ואם נבדוק מי מבין שנינו מופיע באינטרנט יותר, תתפלא לראות שאתה. אני פשוט מספיקה לכתוב הרבה יותר בזמן קצר יותר וזה בגלל שכשכותבים אמת, זה זורם בחופשיות.

giingiit

New member
נכון. אתה באמת מוציא את דיבתי

בשפה יפה. אני לעומת זאת מכנה כל דבר בשמו, גם שקר. יש אנשים שקשה להם להאמין שמושא אמונתם והערצתם שוטף את מוחם בשקרים (מתוך סיבות שאנוכיות לחלוטין של זוגיותו ולא מתוך מטרה נעלה כלשהי, ממש כמו כתות למיניהן) ולכן מעדיפים לסתום פיות בטענה של "דיבה" מאשר להתמודד עם הכתוב. זו בעיה שלהם. "השמן את לב העם הזה... פן ראה ורפא לו". זו הבעיה של אותם האנשים. הם מפחדים מהאמת והמשתמע מהכרתה. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
יש אנשים

שלא יכולים לקבל דיעות מנוגדות, ולכן הם מכפישים את בעלי אותן הדיעות. בלי להביא שום הוכחות כמובן. הם בטוחים שהם יודעים את האמת היחידה וכל מי שטוען אחרת הוא בטח שקרן מולד. לא אנקוב פה בשמות של אנשים כאלה...

א77

New member
יש גבול

איך הנך מעז לכתוב שאפשר לנגח במכובדות תוך כדי הפגנת ידע. שום ידע ושום כלום. יכולים לשחק כאילו ידע למי שלא קרא ולא שנה. תפקידם הוא להסית ולהדיח כל מי שיש חשש שלבו נוטה אחרי האלוקים. חבר´ה ערכים ערכים ערכים. כל הכבוד לכם.

למעלה