יש גבול?

Nemesiss1

New member
יש גבול?

שלום לכולם. האם בואה תדע מתי להפסיק לאכול או שהיא תמשיך לבלוס עכברים עד שאני אפסיק לתת לה אותם? יש לי בואה בת שנה ושלושה חודשים, אורך 1.30 מטר בערך. אני נותן לה 3 עד 4 עכברים כל 10 ימים והיא תמיד נראית רעבה לאחר מכן. בהאכלה האחרונה המשכתי לתת לה עוד ועוד עכברים והיא המשיכה לאכול בכיף. הגענו ל- 7 ואני הפסקתי אותה, היא היתה ממשיכה. האם זה בריא? כמה צריך לתת? אפשר להאכיל עד שהיא לא רוצה יותר? אני מודע לזה שצריך לעבור לאוכל גדול יותר אבל עד שאני אמצא תחליף לחולדה שאני צריך להרוג או להמם לפני (משהו שאני לא מסוגל לעשות), היא תמשיך עם העכברים. תודה

dudy555

New member
בקיצור אחי!!

אני חושב שעד שתחליט לעבור לחולדות שזה לדעתי כבר היית אמור לעשות די מזמן... כדי שתעשה לה אתה גבול תיתן לה כמות עכברים שאתה בוחר וזהו כי בואה בריאה אוכלת הכול אין לה בעיה עם שום סוג של מכרסם... אבל לפי דעתי תתעלה על עצמך ותעבור לחולדות.. הכי הרבה תיקנה קפואות... וככה לא תיצטרך להמם או להרוג

naja

New member
7 נשמע לי הרבה.

אבל אין לי מושג באיזה גודל של עכברים מדובר. הכל תלוי בבליטה שנוצרת בבטן. בכך מקרה, המרווח של ההאכלות(10 ימים) נשמע לי מצויין. אם יש לך בעיה להמם חולדה, תן לה אותה חיה.

Nemesiss1

New member
לא מסוכן?

חולדה יכולה לגרום נזק רציני לנחש, לא? זאת הסיבה שאני ממשיך עם עכברים (בוגרים, בערך 10-12 ס"מ אורך גוף), כיוון שהם לא נושכים, ואם כן, לא גורמים נזק. אין לי למה להשוות את הבליטה הנוצרת בבטן ולכן אני לא יודע להגיד אם היא הגיונית או מוגזמת. בכל אופן, היא לא נראית משהו לא טבעי...

naja

New member
לא כ"כ.

אתה צריך להאכיל בחולדות צעירות. תחזיק את החולדה בזנב ותגיש אותה לנחש בצורה כזו שהוא יתפוס לה את הראש דבר ראשון. אופציה נוספת היא לוותר על הבואה-אני לא חושב שתוכל לגדל אותה יותר מידי זמן על עכברים בלי לפשוט את הגרל.... לגבי הבליטה-אם היא לא כ"כ מנפחת את הנחש ולא נמשכת יותר מידי לאורך, אז כנראה 7 עכברים זה לא כ"כ נורא.

Nemesiss1

New member
מילא הכסף, מה עם הבריאות?

כרגע יש לי מפעל קטן לעכברים אז זה לא בעיה. השאלה היא האם הנחש מקבל מבחינה תזונתית את מה שהוא צריך מהרבה עכברים לעומת חולדה אחת. ואולי כשהיא תגדל להיות מפלצת היא לא תצליח לתפוס ולחנוק את העכברים כי הם יהיו קטנים מדי?

dudy555

New member
אחי בואה חייבת חולדות!!

אתה לא תוכל להחזיק בואה על עכברים אחי היא חייבת חולדות ואחריי זה גם עוברים לארנבים אבל זה רק מי שרוצה אתה יכול במקום ארנב לתת 2 או 3 חולדות אבל לחולדות עם בואה אתה חייב לעבור!!

naja

New member
מבחינה תזונתית אין משמעות.

הבעיה תהיה כשהבואת תהיה גדולה מידי לאכול עכבר ואם אתה מתכוון להאכיל אותה בעכברים חיים, אז קח בחשבון שבשלב מסויים היא תתקשה לתפוס ולחנוק אותם, והיא אף עשויה לאבד עניין בהם. קח בחשבון שהמעבר להאכלה בחולדות יהיה בלתי נמנע בשלב מסויים. דרך אגב, ממש לא נחוץ להעביר אותה לאכילת ארנבונים. בכל שלב בחייה היא תסתפק בחולדות.

למעלה