יש בגן של הילדים

יש בגן של הילדים

שלכם עוד חד הוריות? כי למשל אני החד הורית היחידה בקבוצה של הילדה שלי ורציתי לשאול אם משהי מכם פנתה לגננת בבקשה להסביר שהיום יש גם סוג של משפחות אחרות { ג\ג א\א דו מיניים וכו... שנה שעברה פשוט היה לי מאוד קשה להסביר לילדה אחרי השיעורים על האידיליה המשפחתית של אבא אמא ילדים שאצלנו זה שונה . איך מבקשים מהגננת לעלות נושא כזה בקבוצה??? ביי

סוגים של משפחות אחרות

היי! נתקלתי בבעיה דומה בביה"ס של הילדים קצת אחרי שהתגרשתי. זה היה סמוך ליום המשפחה ועשו מזה ענין שלם, קלאסר על המשפחה. המורה התחילה עם הפרויקט כ-3 חודשים לפני התאריך עצמו וזה היה כמו לפתוח לבני פצע. אפשר לשוחח עם הגננת, אפשר להסביר לילד שאתם משפחה לכל דבר ולהכין איתו ספרון (ואם את מסוגלת, גם לכלול תמונה של האבא עם הילד, ובני משפחתו של האבא - אחים, אחיות, הורים...). בנוסף - יש ספר מאוד מוצלח ששכחתי את שמו אבל הוא על כל מיני משפחות.

Anat44

New member
יש המון משפחות|../images/Emo34.gif ../images/Emo95.gif ../images/Emo89.gif

מאוד מכעיסה אותי הגננת
של ביתך. יש היום כל כך הרבה משפחות שונות, ואי אפשר להתחמק מלדבר על כך גם עם קטנטנים. ערכתי טקס עם כיתתי לכל בית הספר לפני כחצי שנה ל"יום המשפחה", ושם הכנסתי במכוון המון קטעים על משפחות שונות. לא יכולתי להרשות לעצמי להתעלם: הזכרנו משפחות גרושות, שבהן הילדה מבלה יום אצל האב, יום אצל האם. הזכרנו משפחות שאין בהן אב בכלל, או משפחות שבהן יש אב חדש, שהתחתן עם האם. הזכרנו משפחות דו מיניות וכו'... - דרך אגב, כל הילדים האלה לומדים בכיתתי. והכל נעשה תוך כדי חריזה והצגה. אם את מעוניינת אוכל להעביר לך את הטקסטים שיכולים להתאים גם לגיל הגן של ביתך. דברי איתה, אל תוותרי

ספיישיל

New member
לא מבקשים!

משקיעים בחוזק ובמודעות של הילד למציאות חייו הבריאה במשפחתו. זאת לא מחלה. אני מגדלת לבד-לבד את בתי מאז שנולדה. תמיד בגן נימנעתי מלספר את מציאות חיינו המשפחתיים וסיפרתי זאת רק בסוף השנה. תמיד אמרו לי הגננות:"וואי, היא לא ניראת הילדה שהיא ממשפחה חד הורית ואביה לגמרי לא בתמונה. תמיד היא מאושרת כ"כ" כן. זה חימם לי את הלב. כשהגיעה לגיל תובנתי ואביה שלא הגיע לחייה, שאלה שאלות שקרעו לי את הלב. גישתי החשיבתית היתה תמיד:"בוא ניראה מה יש ולא מה אין"! בזמנים כאלה שאלתי את הילדה בגן חובה נידמה לי :מי אוהב אותך? או את מי את אוהבת? היא קיטלגה את כל אוהביה שעוטפים את חייה. דבר, שמנע ממנה קשיים רגשיים. אלא מעטפת אהבה. היום היא בכיתה ו'.( וגם ברוב שנות גידולה) מ-23 ילד בכיתה. אנחנו היחידות-משפחה גרושה חד הורית. סו ווט? אני זוכרת בכיתה א' נחתה בביתנו עם אמא שלה ילדה חדשה מהכיתה שבאה לשחק איתה.דבר ראשון כשניכנסה הכריזה בדלת: איפה אבא שלך? אותה ילדה תרה בעיניה סביב חלל הבית. אולי הוא יצא עכשיו... אנחנו האמהות צחקנו... ילדים...סו ווט. שלי לא ניפגעה מזה. רק הביטה בי וחייכה וענתה לה מה שצריך. אל תטחני בזה. אין צורך להסביר לילדי גן אני חושבת. חזקי את ילדיך בהבנת הסיטואציה הבריאה לכולם.

לכולם יש מקום../images/Emo20.gif

משפחה היא לא רק אמא, אבא וילדים ומשפחות חד הוריות יש בהמון צורות וגוונים. הכי חשוב זה שנויה תדע שלכל משפחה יש מקום בין אם אנחנו לבד או לא. בשנה שעברה היה לך קשה להסביר לה כי היא היתה רק בת שנתיים
וגם היום, כשהיא בת 3, עדיין היא לא תוכל להכיל הרבה אינפורצמיה. לכי לגננת, דברי איתה אין שום סיבה שהיא לא תסכים. והכי חשוב - יומולדת שמח לנויה

m i c h a l i

New member
איש איש ומשפחתו

יש כיום מס' ספרים לילדים בנושא מצרפת לך קישור לשרשור שהיה כאן עם המלצות ושמות הספרים אפשר לשוחח עם הגננת, לתת לה את רשימת הספרים... אני בטוחה שעם קצת מאמץ היא תוכל לגעת גם בנושא של המשפחות החד הוריות.

המלצה לספר הקשר לשאלה

יש ספר מעולה שמדבר על כל מיני סוגים של מישפחות גם אלה שמוזכרות כאן הספר נקרא המישפחה שלי ניתן להשיג אותו בסטימצקי ממולץ בחום אני ככה התמודדתי עם הרבה שאלות מביתי כגון למה לכולם יש אבא ולי אין? אם יש עוד שקראו את הספר תמליצו עליו

למעלה