לא אמרתי קונספירציה, וגם לא אמרתי שגונבים וכו
אני , למען הסר ספק, בכל שנותיי אוהדת את מכבי תל-אביב. ברוב המכריע של שנות המשחק שלהם (כן, גם בשנים שהיא בר לא היתה עוד קבוצה ישראלית בכלל) הם זכו באליפויות כי באמ הגיע להם, והפסידו כשבאמת הגיע להם להפסיד. השנה - לא יכולתי להימלט מן הידיעה שהיתה להם עונה גרועה. המשחק שלהם היה חסר כיוון, וחסר אחריות-אישית-קבוצתית-לאומית באופן כללי (ואל תתפסו אותי כאן במילה לצורכי ניגוח. אני יודעת שאתם מסוגלים להבין היטב למה אני מכוונת). הקבוצה הפסידה במשחקים נגד קבוצות שנמוכות ממנה ביכולותיהן מאוד מאוד מאוד. ולכן - ורק בגלל זה (לא בגלל שופטים גנבים ולא בגלל כל מיני הצעות מוזרות שהועלו כאן, מצטערת, לא נוטה להיות מתלהמת או דמגוגית בד"כ) לא נראה מגיע להם או הגיוני שיזכו בגביע המדינה. מה שעוד יותר אישר את ה"לא מגיע להם" הזה היה כמובן המשחק העלוב ששיחקו במשחק הגמר. הפועל ירושלים, אם כבר רוצים לדבר כאן על למי מגיע ועל צדק (ובלי פואטיקה בספורט, בבקשה), שיחקו משחק ראוי ביותר, הפגינו אחידות, עבודה קבוצתית והעיקר - דבקות במטרה. כל פרשני הספורט (וכן, קראתי את כל העיתונים של סופ"ש, אף שבד"כ אני מדלגת מעליהם בקלות ולא מטריחה את עיניי הטרוטות והזקנות בקריאה מיותרת של מדורים אלה) ללא יוצא מן הכלל אמרו שלא היה צדק בסיום המשחק הזה. כולם אף אמרו - שגם אם החליט השופט כאן החלטה של "תם לב", הרי מקובל בד"כ שדווקא במשחקים כאלה, כל-כך קריטיים וכל כך לא סטנדרטיים, על מקרים כאלה, לא שורקים. ה"עברה" לכאורה שהיתה כאן לטפירו היא לא ברורה, לא חד משמעית, לא מוחלטת ולא מקובל לשרוק במקרים כל כך גבוליים. השריקה הזו - שינתה את פני המשחק, ולא מן הנמנע שהשופ ט השורק ידע שזה מה שהיא תעשה. ואולי דווקא בגלל זה - היה צפוי ממנו לנהוג "כרגיל" ולא דווקא כאן ועכשיו להיות כל כך "קפדן" בלי שום סיבה.