יש אלוהים, והוא צהוב!!!!

יש אלוהים, והוא צהוב!!!!

לצערי

גם אני כבר הבנתי שאתה וה' צהובים זה לזה....

אבל ברצינות - אני חושבת שהיום ממש לא הגיע להם מכביסטים לזכות, אף שאני מאוהדותיהן המושבעות. הניצחון היום הוא תוצאה של פוקס של ממש, וגם אולי , של טיפשות /רוע לב או סתם העדפה של שופט קבוצה אחת על פני אחרת.... מצד שני, ככל שאני חושבת על זה - אם קבוצה מנצחת או מפסידה רק בגלל/בזכות אדם אחד, אולי היא לא ממש קבוצה..... מקווה שבשנה הבאה מי שבאמת ראוי ינצח. כי השנה - ממש לא מגיעה למכבי אליפות.

אני אוהד מכבי מנעוריי

ואת אלוהים ראיתי מגיע ופורש מגויס מחדש ומפוטר. נער היתי וגם זקנתי ולא ראיתי את מכבי מפסידה את האליפות. השנה מרוב שיממון , החלטתי לתמוך באפרואמריקאים של גאידמק ולא באפרואמריקאים של שימון מזרחי. לא הצליח לי. וזה שמגלה את אלוהים כל שנה מאמן עכשיו בכלל ברוסיה... או ביוון

אלי ו.

New member
לא נערת או זקנת ב 1993?

שכחת את גלילעליון עם דורון שפר ופיני גרשון שלקחה את האליפות ממכבי?

מוגג

New member
מילא שהעיפו את טפירו

אבל למה שניה וחצי לסיום צעד טל בורשטיין עם הכדור והמשרוקית של השופט לא הוציאה אפילו צליל של מארש

אולי פחדו שאם מכבי תפסיד

לא רק יפסיקו את החוזה על ספאחיה, אלא האוהדים יסקלו אותו באבנים או יתפרצו למגרש או כאלה...א ז הרגישו שהם עושים "מחווה הומניטרית" ונתנו להם לזכות שוב. מבחינתי - אחד הרגעים הכי עלובים של הספורט הישראלי.

Raffael

New member
איך בכל פעם שקורה משהו "כזה"

מגיעות אותן תגובות? כי קרה בעצם, מה שקורה בספורט כל הזמן - חילוקי דעות, טעויות שיפוט, מהפכים, חודה של נקודה - רק כשזה קורה בנסיבות של מכבי-הפועל, זה הופך למלחמה\אסון\מכביזם\רגע עלוב. ספציפית לגבי הארוע הנידון, אם אנסה לרגע ליחס לו איזשהי חשיבות אמיתית, אין בו אלא צדק פואטי. פשוט סיום נפלא לעונה. אליפות ליגה אמורה לייצג את יחסי הכוחות לאורך העונה כולה. כמובן, גם העונה לא היתה למכבי ת"א תחרות אמיתית בישראל (כן, כן, אני יודע, כי הם גונבים שופטים, שחקנים, משחקים ופיתות של יתומים) והיא ראויה לאליפות עפ"י כל קנה מידה ספורטיבי. החליטו מי שהחליטו, שהאלופה תיקבע במשחק אחד יחיד, ב40 דקות שיבטלו עונה שלמה (החלטה מיקצועית, כמובן, ללא כל נגיעה ליריבות פוליטית בין קבוצתית). אז החליטו וקיבלו את כל המשמעות של ההחלטה שלהם במכה של 2.2 שניות על הראש.

לא אמרתי קונספירציה, וגם לא אמרתי שגונבים וכו

אני , למען הסר ספק, בכל שנותיי אוהדת את מכבי תל-אביב. ברוב המכריע של שנות המשחק שלהם (כן, גם בשנים שהיא בר לא היתה עוד קבוצה ישראלית בכלל) הם זכו באליפויות כי באמ הגיע להם, והפסידו כשבאמת הגיע להם להפסיד. השנה - לא יכולתי להימלט מן הידיעה שהיתה להם עונה גרועה. המשחק שלהם היה חסר כיוון, וחסר אחריות-אישית-קבוצתית-לאומית באופן כללי (ואל תתפסו אותי כאן במילה לצורכי ניגוח. אני יודעת שאתם מסוגלים להבין היטב למה אני מכוונת). הקבוצה הפסידה במשחקים נגד קבוצות שנמוכות ממנה ביכולותיהן מאוד מאוד מאוד. ולכן - ורק בגלל זה (לא בגלל שופטים גנבים ולא בגלל כל מיני הצעות מוזרות שהועלו כאן, מצטערת, לא נוטה להיות מתלהמת או דמגוגית בד"כ) לא נראה מגיע להם או הגיוני שיזכו בגביע המדינה. מה שעוד יותר אישר את ה"לא מגיע להם" הזה היה כמובן המשחק העלוב ששיחקו במשחק הגמר. הפועל ירושלים, אם כבר רוצים לדבר כאן על למי מגיע ועל צדק (ובלי פואטיקה בספורט, בבקשה), שיחקו משחק ראוי ביותר, הפגינו אחידות, עבודה קבוצתית והעיקר - דבקות במטרה. כל פרשני הספורט (וכן, קראתי את כל העיתונים של סופ"ש, אף שבד"כ אני מדלגת מעליהם בקלות ולא מטריחה את עיניי הטרוטות והזקנות בקריאה מיותרת של מדורים אלה) ללא יוצא מן הכלל אמרו שלא היה צדק בסיום המשחק הזה. כולם אף אמרו - שגם אם החליט השופט כאן החלטה של "תם לב", הרי מקובל בד"כ שדווקא במשחקים כאלה, כל-כך קריטיים וכל כך לא סטנדרטיים, על מקרים כאלה, לא שורקים. ה"עברה" לכאורה שהיתה כאן לטפירו היא לא ברורה, לא חד משמעית, לא מוחלטת ולא מקובל לשרוק במקרים כל כך גבוליים. השריקה הזו - שינתה את פני המשחק, ולא מן הנמנע שהשופ ט השורק ידע שזה מה שהיא תעשה. ואולי דווקא בגלל זה - היה צפוי ממנו לנהוג "כרגיל" ולא דווקא כאן ועכשיו להיות כל כך "קפדן" בלי שום סיבה.

Raffael

New member
לא התכוונתי במיוחד אליך, אבל את לא אומרת

קונספירציה, רק מתארת אותה במשפטים האחרונים.

למעלה